Bedrijfsprofielen partners

AanZet Consultancy

“AanZet Consultancy adviseert op het gebied van organisatie- en verandermanagement, trainingen en bedrijfsevents in Nederland en België. We zijn gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van managers en teams bij het realiseren van de gestelde doelen. Hiervoor trainen en coachen we managers, teamleiders en teams, met opleidingen en trajecten op maat. De Business Academy is een mooi platform waar aanbieders elkaar kunnen versterken en waar ondernemers in één oogopslag zien wat Zeeland te bieden heeft op het gebied van training en coaching.”

Salina Plasschaert en Mirjam de Ruijsscher

AanZet Consultancy B.V.

Marjolein van Kempen

Confidee

Confidee

“Confidee biedt bedrijven in Zeeland en West-Brabant trainingen op het gebied van selectiegesprekken en de loopbaanscan. Door mijn eigen achtergrond als HR-functionaris heb ik ervaring met de industrie, het onderwijs en zakelijke dienstverlening. Ik heb mij aangesloten bij de Academy omdat we daarmee ondernemers laten zien dat er in de regio voldoende te vinden is op het gebied van training en coaching. Daarnaast denk ik dat we als trainers binnen de Academy kunnen samenwerken en elkaar aanvullen en zo een nog completer aanbod maken.”

Hepke Rozema, Training & Coaching

“Met mijn trainingen help ik teams beter functioneren, door beter samenwerken en meer inzicht in elkaar. Dat kan vanuit het negatieve: ons team draait niet goed, of het positieve: ons team kan beter. Mijn trainingen zijn praktisch gericht en zijn geschikt voor alle sectoren: van industriële productie tot zakelijke dienstverlening. Ik werk door heel Nederland maar ik zou via de Business Academy mijn werkgebied meer naar Zeeland willen verleggen. Daarnaast hoop ik op verbinding en onderlinge kruisbestuiving tussen de verschillende deelnemers.”

Bianca Nijpjes

Loopbaanpunt

Loopbaanpunt

“Loopbaanpunt biedt bedrijven een Persoonlijke Stijl & Motivatieprofiel aan. Hoe haal jij het beste uit je mensen naar boven? Hoe zorg jij ervoor dat iedereen doet waar hij goed in is? Inzicht hierin geeft een helder profiel: goed voor de medewerker én de organisatie. Daarnaast verzorgen wij Re-integratie 2e spoortrajecten: werkgevers kunnen ons inschakelen om zieke werknemers te begeleiden naar passend werk buiten de organisatie. De meeste opdrachten komen via ons netwerk. Ik ben benieuwd hoe dat via de Academy gaat verlopen en of er een wisselwerking ontstaat tussen de deelnemers.”

MN2B

“MN2B verzorgt communicatie- en verkooptrainingen voor bedrijven. Via mijn trainingen leer ik ondernemers en hun medewerkers hoe ze naar hun klanten moeten luisteren. Door de juiste vragen te stellen, ontdek je waar je klant echt behoefte aan heeft en kun je je aanbod daarop afstemmen. Elke training is volledig toegesneden op de eigen organisatie. Ik verwacht bij de Business Academy professionele partners te vinden met ieder hun eigen expertise, die samen een mooi aanbod bieden voor de zakelijke markt, die van elkaar kunnen leren en elkaar aanvullen.”

Marjon de Wilde

MN2B

Regio West Brabant:
Roy van Diem tel.0621805340
Of bel tel. 0881717920 voor een spreekuur.

Regio Zeeland:
Bas de Winter tel.0653354030.

Ondernemersklankbord

Stichting Ondernemersklankbord

Even sparren?
Als ondernemer moet u voortdurend keuzes maken. Daar zou u misschien best advies bij kunnen gebruiken van iemand die al met het bijltje gehakt heeft. Stichting Ondernemersklankbord (OKB) helpt al ruim 37 jaar mkb-ondernemers en kan ook u helpen. De OKB-adviseurs hebben hun sporen als ondernemer verdiend en fungeren met hun kennis en ervaring als klankbord en sparringpartner. Of het nou om een bedrijfsplan, marketing, productontwikkeling of bankzaken gaat, de adviseurs helpen u en zorgen voor optimale begeleiding. Zonder op de stoel van de ondernemer te gaan zitten. Want u bent en blijft degene die beslist. De adviseurs van Ondernemersklankbord zijn werkzaam geweest in uiteenlopende sectoren en kennen als geen ander het klappen van de zweep van het ondernemerschap.

 

Swoop

“Swoop biedt twee producten: teamontwikkeling en mediatraining. De kern is ervarend leren: ‘ doen’ afwisselen met reflecteren. Teamontwikkeling is bedoeld voor iedereen die samen met anderen iets wil bereiken. Het is daarbij belangrijk eerst te benoemen wat wel goed gaat, om van daaruit een volgende stapte zetten. Mediatraining is voor bedrijven die media -aandacht verwachten, maar kan ook worden gebruikt bij teamontwikkeling om een heldere boodschap te formuleren. Ik denk dat in Zeeland en Brabant nog veel kan worden gedaan op dit gebied en ik geloof in het netwerk-concept van ZB Academy. Het is leuk je kennis te delen en elkaar sterker te maken.”

Bart Buijs

Swoop

Patty van Kerckhoven
Ellen van Troost
Marco van Dorst

De Training Factory

De Training Factory

Problemen in een organisatie zijn vaak over een lange periode langzaam ingesleten. Om die op te lossen is het nodig dat iemand met een frisse blik de zaken aanscherpt. “Wij zien onszelf als het aanzetstaal van de organisatie.”

“Je kunt het vergelijken met een koksmes dat langzaam botter wordt”, zegt Ellen van Troost, aanscherper bij de Training Factory. “Binnen een organisatie kunnen problemen op het gebied van leiderschap en communicatie zo langzaam groeien, dat je soms de oorzaak niet meer ziet. Net als het mes van de kok moet ook een organisatie regelmatig worden aangescherpt.”

En dat is precies wat de Training Factory doet. “Wij zijn het aanzetstaal van jouw organisatie. Wij kijken van buitenaf naar waar het van binnen vastloopt en waar mensen, processen en structuren kunnen worden aangescherpt. Zo vinden we de oorzaak en dus het begin van de oplossing.”

De Training Factory adviseert en biedt trainingen en workshops aan MKB-bedrijven in zuidwest Nederland. “Maar dat is niet de eerste stap”, zegt Van Troost. “Eerst zullen we aan de hand van gesprekken beoordelen wat het probleem is en wat het gewenste resultaat moet zijn. Vervolgens maken we een plan. Training kan daarvan een onderdeel zijn, net als individuele coaching of begeleiding op de werkplek. Het voordeel van dat laatste is dat je meteen met het geleerde aan de slag kunt.”

Meer informatie over de aangesloten trainers van De Training Factory staat hier.

VHIC

Met goede software en bijbehorende trainingen om daarmee om te gaan, kunnen organisaties veel geld besparen. VHIC biedt fullservice dienstverlening op het gebied van integraal, digitaal informatiemanagement en ondersteunt organisaties met advies, opleidingen en producten. VHIC is een adviesbureau en gespecialiseerd in het structureren van informatie bij overheden en grotere bedrijven. “We hebben al twintig jaar een opleidingsinstituut”, vertelt directeur Ad van Heijst. “Dat werkt doorgaans kleinschalig: we coachen op de werkplek, geven les in kleine groepjes, zodat ieders leerwensen aan bod kunnen komen. Alles is gericht op het beter functioneren van de medewerker in zijn digitale omgeving.”VHIC wil organisaties leren hun informatiehuishouding zo in te richten dat medewerkers minder tijd kwijt zijn met zoeken, bedrijfsrisico’s worden geminimaliseerd en minder kosten worden gemaakt.“VHIC heeft de expertise om organisaties zo in te richten dat er een meetbare verbetering optreedt in de informatieprocessen. Wij zorgen ervoor dat processen, systemen en informatiebestanden op elkaar zijn afgestemd. Op die manier presteert de organisatie beter, sneller en goedkoper. Pure winst is dat.”Van Heijst spreekt niet alleen uit overtuiging, maar ook uit eigen ervaring. “Wij zijn zelf begonnen in 1998 en hebben vanaf het eerste moment digitaal en met een beperkt secretariaat gewerkt. Dat heeft ons veel voordeel opgeleverd. We willen ook aan andere bedrijven leren hoe ze het beste kunnen werken om veel geld te besparen.

Ad van Heijst
Jack Karelse

VHIC

Diana Bogaert-Hemelaar

Taalkracht

Taalkracht

De kracht van taal is niet te onderschatten. Elk succes is het resultaat van goede communicatie. Maar wat als je moet kunnen communiceren in een taal die niet je moedertaal is? Of wellicht zijn de vaardigheden die je hebt niet voldoende om op het werk optimaal te kunnen functioneren. Dat is waar Taalkracht om de hoek komt kijken. Of het nu Nederlands of Engels is, onze trainers helpen je – met op maat gemaakt materiaal – gericht de juiste vaardigheden te ontwikkelen. Op deze manier kun je het beste uit jezelf én je werk halen. Business Academy is voor ons een platform waar we hopen veel nieuwe connecties te kunnen maken en de krachten met anderen te kunnen bundelen.