Familiebedrijf van het jaar

Zeeland Business vindt het belangrijk om af en toe een bedrijf in het zonnetje te zetten. In Zeeland is het overgrote deel van de bedrijven een familiebedrijf. Wat niet veel mensen weten is dat het percentage aan familiebedrijven in Zeeland rond de 85 procent zit. Om deze bedrijven eens wat extra aandacht te geven begon in 2014, in samenwerking met Baker Tilly Berk Accountants een mooie traditie om ieder jaar een Zeeuws Familiebedrijf Award uit te reiken.

De afgelopen jaren is het event uitgegroeid tot een bekend fenomeen binnen familiebedrijven en wordt de uitreiking goed bezocht. Diverse media besteden hier ook jaarlijks aandacht aan. Ondertussen wordt het evenement ook ondersteund door meerdere partners die het Zeeuwse familiebedrijf een warm hart toedragen.

Zeeuws Familiebedrijf van 2017
In 2017 is deze felbegeerde titel gegaan naar Sinkegroep uit Kruiningen. Naast het juryrapport, gaven de nieuwe publieksstemmen dit jaar de doorslag. De uitreiking vond maandag 2 oktober plaats in de Mythe in Goes. De andere twee finalisten waren Saman Groep & Bliek Meesterbakkers. Ook dit jaar heeft kunstenares Caroline de Ligt de prachtige Award ontworpen. Tijdens de avond kwam ook finalist van de landelijke uitreiking aan het woord, Ernst Erhardt van Zeelandia én zorgde Stan Bor voor prachtige muziek. Beluister hier het radioverslag van Omroep Zeeland. Klik hier voor een fotoverslag van de avond.

 

Meer informatie over de finalisten van 2017:

Sinkegroep

Sinkegroep


Het bedrijf werd in 1974 opgericht door Pau Sinke, de eerste generatie. Zijn zoons Lau en Wilco, de tweede generatie, vormen inmiddels gezamenlijk de huidige directie van de Sinkegroep. De derde generatie is inmiddels ook actief binnen het Aannemingsbedrijf. Inmiddels is het bedrijf van kleinschalig tot grootschalig gegroeid, maar aan de basis is er nog altijd een grote betrokkenheid op projecten en het hiervoor ingezette personeel en materiaal aldus Marcel van der Hart (controller bij Sinkegroep).

De Sinkegroep heeft een sterke verbondenheid met Zeeland met vestigingen in Kruiningen, Goes, Terneuzen en Middelburg. Het bedrijf heeft zo’n 125 werknemers uit de gehele provincie op de loonlijst.

Marcel: “Op het moment is onze meest in het oog springende innovatie het ontwikkelde Ecoblok: stapelbare betonblokken die voor een groot gedeelte uit gerecyclede grondstoffen worden gemaakt. Verder investeren we voortdurend in de zelfgebouwde sorteerinstallatie voor een zo hoog mogelijke recyclebare afvalstroom naar volledig herbruikbare deelstromen. Daarnaast gebruiken we GPS in het grondwerk. Vrijwel iedere kraan is voorzien van GPS, waarmee de maatvoering vanaf de tekening foutloos wordt overgezet naar het graafwerk in het veld”.

Het in bezit hebben van het CO2-bewust certificaat zegt iets over de visie van de Sinkegroep op het gebied van duurzaamheid. Met al het rijdend materieel heeft de Sinkegroep een behoorlijke footprint op milieugebied. Daarnaast draagt Sinke Recycling een stevig steentje bij aan het milieu. Met de zelf gebouwde sorteerlijn worden veel grondstoffen weer terug gewonnen voor hergebruik. Slechts een klein gedeelte van het ontvangen afval wordt dan ook weer als afval afgevoerd.

Sinkegroep aan het werk bij dijkverzwaring Noorderstrand Renesse

Saman Groep

Saman Groep


Saman Groep is sinds de oprichting in 1921 een groeiend familiebedrijf dat zich voortdurend bezig houdt met de nieuwste ontwikkelingen en technieken in hun vakgebied. Volgens Daniel Lodders, algemeen directeur, zijn de omgangsvormen binnen het bedrijf zeer informeel en ligt de focus meer op de lange termijn dan resultaten op korte termijn. Innovatie staat hoog in het vaandel, zowel voor interne processen als voor diensten en producten. Sterke groei in de afgelopen 5 jaar heeft ertoe geleid dat interne processen continu aan verandering onderhevig zijn waardoor dit onderdeel van de bedrijfscultuur is geworden. “Op het gebied van producten en diensten zijn wij als marktleider op het gebied van duurzame installatietechnieken in Zuidwest Nederland genoodzaakt om continu te innoveren en onze producten en diensten te verbeteren. Naast de noodzaak hiervan is dit tevens voor veel van onze collega’s een reden dat hun werk uitdagend is en blijft waardoor een binding met de organisatie ontstaat”.

Ongeveer 10 jaar geleden besloot Saman de traditionele bouwkolom te verlaten en volledig in te zetten op het vermarkten van duurzame producten. “Door dit als lokale speler te doen hebben we lokale arbeidsplaatsen kunnen behouden én genereren. Onze maatschappelijke betrokkenheid uit zich doordat wij een prachtige koppeling kunnen maken richting het verduurzamen van de samenleving, in samenwerkingsverbanden met diverse corporaties, verenigingen en andere instanties kunnen we steun bieden door de inzet van onze kennis binnen ons vakgebied. We besteden veel aandacht aan veiligheid en een goede werkomgeving voor onze collega’s. In samenwerking met een sociale werkvoorziening trachten wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid te geven om ervaring op te doen binnen onze arbeidsmarkt”. In 2016 won Saman Groep hiervoor de MVO Award Schouwen-Duiveland.

“Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze strategie. Inmiddels komt circa 80% van de omzet voort uit duurzame producten zoals zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen”. Niet alleen extern wordt er veel aandacht besteed aan duurzaamheid, maar juist ook intern. Het gebouw van Saman is volledig energieneutraal, de toiletten worden gespoeld met regenwater en afvalstromen worden gereduceerd en uiteraard gescheiden.

Saman Groep in Zierikzee

Bliek Meesterbakkers

Bliek Meesterbakkers

Bliek Meesterbakkers is van oorsprong een familiebedrijf dat ruim 90 jaar geleden in het Zeeuwse stadje Veere is opgericht. Van generatie op generatie wordt het bakkersambacht doorgegeven.
In 2001 is de bakkerij naar Middelburg verhuisd, om daar in een grotere bakkerij en vanaf een centrale plek aan de groeiende vraag te kunnen voldoen.

Volgens Peter Bliek is Bliek Meesterbakkers voortdurend bezig met het innoveren van hun producten. Een aantal concrete voorbeelden hiervan zijn zuurstofarme verpakkingstechnieken om versheid te verlengen zonder het toevoegen van conserveringsmiddelen. Of de ontwikkeling van glutenvrije broodproducten.

Bliek Meesterbakkers draagt als Zeeuws familiebedrijf graag bij aan de economische vitaliteit van Zeeland. Met inmiddels circa 150 medewerkers en het regionaal inkopen van grond en hulpstoffen hebben zij in Zeeland een grote binding met afnemers en ondernemers.

Peter: “Bliek Meesterbakkers staat voor het produceren van eerlijke en heerlijke producten voor elk moment. Het produceren van dagverse, ambachtelijke bakkersproducten met industriële volumes waarbij innovatie en ontwikkeling van belang zijn”. Duurzaamheid is ook bij de meesterbakker mogelijk door het optimaliseren van vervoerstromen van en naar het bedrijf, het recyclen van afvalstromen en het zelf opleiden van nieuwe medewerkers.

Vers brood van Bliek Meesterbakkers

Partners 2017

Partners 2017

Partners Zeeuws Familiebedrijf van het jaar 2017:
Zeeland Business
Baker Tilly Berk
Rabobank
Adriaanse van der Weel advocaten

 

 

 

Overzicht eerdere winnaars

Overzicht eerdere winnaars

Bekijk hier overzicht van de eerdere awards 

Jaartal Winnaar
2014  Bouwbedrijf Fraanje
2015 Paree BV 
2016 Omoda Schoenen 
2017 Sinkegroep
Trotse familie Sinke

Aanwezigen uitreiking 2 oktober

Aanwezigen uitreiking 2 oktober

Voornaam Achternaam Bedrijfsnaam
Aalt Van de pol Slijterij t hoekje
Ad Aarnoutse ADLOGIXS
Ad den Dekker Bouwgroep Peters BV
Ad de Korte Rabobank Oosterschelde
Ad Schreijenberg Adriaanse van der Weel Advocaten
Alex de Fouw Rabobank Oosterschelde
alexander lindhout sinkegroep
André Smit Rabobank Oosterschelde
André Verheijke Sturm en Dekker
Annemiek Bos Bliek Meesterbakkers
Ard-Jan Jongepier Verskoop
Ard-Jan Provoost Saman Groep
Arie Deugd, de IdeADD Mens en Organisatie B.V.
Arie Otte Agrimarkt
Arno Sijnesael Rabobank
Arno van der Kloot Saman Groep
Audrey van den Boomgaard Bliek Meesterbakkers
Bert van Leerdam BvLmedia.nl
Bert Flipse ZuidWest Lease
Bianca Janssen BriljansS
Bram Van Stel Prior Group
Bram Lukasse Lukasse Dakbedekkingen Goes B.V.
C.J. van Sabben Aannemingsbedrijf Fraanje b.v.
C.m Bin Samangroep
Cahit Arslanhar Bliek Meesterbakkers
Carina De bree Btb
Caroline Mertens Baker Tilly Berk
Caroline de Ligt Quast
Caroline Houmes MA plus
Cees Kole Cees Kole Makelaars taxateurs
Cees Bolijn JMC Print | Sign | Displays
Chris Cornet ING
chris sinke c sinke bv
Coen van den Bosse Start People
Cora Vermue VEBOCO BV
Daniel Lodders Saman Groep
Daniel Lindhout Bax Music
Daniel Doolaege Adriaanse van der Weel
David Pieters Pieters Media
Dennis Looij Sinkegroep
Diana Lindhout PUUR Vermogensadvies & begeleiding
Ditty Sinke Sinkegroep
Ellen de Bruine JMC signmakers
Elly Hilgers Stichting ZIGZAG
Emmely Sinke Sinkegroep
Erik Marcusse Eppings & Marcusse
Erik Kloet Rabobank
Ernst Ernhardt Zeelandia
Eva Hordijk Perspectief zeeland
Eveline de Lange Etappe Commerce
Femke Verbrugge Adriaanse van der Weel advocaten
Ferdinand Vermue VEBOCO BV
Gea van Duijn Samangroep
Gert Jan Groen ING
gert jan de goffau inworks
Gertie Bin Saman Groep
Gio de Wit Ricoh Document Center Zeeland
H.c Van strien-bin Samangroep
Hans van Ditmarsch Zeelandia
Hans Pekaar Zeelandia
Hans Doeleman Zeelandia
Hans Mulder Baker Tilly Berk
Hans van Stel Prior Group
Henriette V baaren Challenge team sailing
Herman Brouwer Meubel- en Rijtuigstoffeerderij C.J. Brouwer v.o.f.
Ilse Ars-Witmer illi graphics.nl
Ilse Vermue Scot Advocaten
Ine de Laat Aquadrant
J Kloosterziel Ondernemersklankbord (OKB)
J. Lodders Saman
Jaap Walhout Nedbase
Jaap Walhout Duurzame technieken Walhout
Jacco de Leeuw Nedbase
Jack Westdorp Jack Westdorp | Memorabele Momenten
Jack Doudeijns acconavm
Jaco Geschiere Sinkegroep
Jakob Berghuis Saman Groep
Jan Rutjes Schipper Groep
Jan Kees Mol Afbouwned B.V.
Jan-Kees Duvekot Duvekot Makelaardij | Taxaties | Advies
Jan-Kees Schrier Baker Tilly Berk
Janneke Olree Saman
Jeanet Verhaagen Handelsbanken
Jeffrey Oudeman Studiecoach Zeeland (en CDA Zeeland Statenfractie)
Jelle Brasser WEA Accountants
Jeroen Wiertz Handelsbanken
Jeroen Lokerse Dream Broker
jeroen van de Lindeloof j vd Lindeloof
Joachim Cornelisse Tempo-Team
Joanne Zuijdwegt ABN Amro Bank Goes
Jo-Annes de Bat Provincie Zeeland
Joël Pattenier Rabobank
Joep Boonman Saman
joeri duynkerke inworks
Johan de Feijter Syndiq
johan paauwe interieur-paauwe
Johan Mesu Amfora Vermogensbeheer
Johannes G Stuut
John Heijnsdijk Rabo Walcheren Noord Beveland
Johnny Eggebeen Baker Tilly Berk
Joke Sinke Sinkegroep
Jonathan de Voogd Zeeland Business
Joost de Goffau CDA Zeeland
Jorine Heijboer Zeeland Business
Jos Vos Werkservicepunt Zeeland / Aan de slag in Zeeland / UWV
Jotam Pronk Saman Groep
Judith Flören Familiebedrijf Flören
Jules van Leijden Rabobank Walcheren Noord Beveland
Julius Bliek Bliek Meesterbakkers
Jurian De nood Sinkegroep
Karin Bustraan Uw Professional Organizer zakelijk en IntervisieCoach
Kees Bosman Geluk Groep
Kees Hout Baker Tilly Berk
Kees Gorsse ZSB constructie/handel
Kees Jansen Sinkegroep
Kim Geleijn Saman Groep
L. Lodders-Knook Saman
Lau Sinke Sinkegroep
Laurens Cuelenaere Van Oers Accountancy & Advies
Lenn Sinke Sinkegroep
Lennert van der Hart Sinkegroep
Leon Beekman Bliek Meesterbakkers
LIeke Vos Tempo-Team
Liesbeth de Koning illi graphics
Lydia Sinke lydia’s pedicure praktijk
M.J. Bin Samangroep
Marc Maes Syndiq / Warmande
Marc Volleman Zeeland Business
Marc Bazelmans Verschelling Assurantiën
Marc Dorst DMARC
Marcel van der Hart Sinkegroep
Marcel Klootwijk Baker Tilly Berk
Marcel Stroo Saman Groep
Marco van Dijke SailForce | zeilevents
Marco van Oosten ABN Amro Bank Goes
Marco Frankevijle Baker Tilly Berk N.V.
Marco Sinke Groenleer Metaalrecycling
Marco Borghart Amfora Vermogensbeheer
Maria Duifhuizen Sinkegroep
Marieke Vercouteren Zeeland Business
Mariela Battistella eBirds
Mariëtte Kuipers Mariëtte Kuipers HR & Consultancy
Marijana Pajovic Image4Life
Marinus van Belzen Baker Tilly Berk
Mariska van Oers Tempo-Team
Mariska Goud Sinkegroep
Marius van den Enden DRV
Marja Droste BCA Glashelder
Marjorie Sinke Sinke
Mark Roelse VDS Staal- en Machinebouw B.V.
Marloes de Haze HB17 Werkt
Martijn van Sabben
Martijn Bolijn JMC signmakers
Martin Lammerteyn Bedrijfsmentor
martine van den ouden saman groep
Mary Remijnse Mary Remijnse Fotografie-Film-Marketing
Matjan Minnaard Goetheer & Huissoon
Maurice Otte Sinkegroep
Maurice De Nood lydia’s pedicure praktijk
MC Bin Samangroep
Mechiel Verkuil Rabobank Oosterschelde
Melanie Menheere Baker Tilly Berk
Micha Bijleveld ING
Michel Wiskerke Bakertillyberk
Michel Janssen WEA Accountants
Miechel Rooth Adriaanse van der Weel Advocaten
Miriam van Elburg IdeADD Mens en Organisatie B.V.
Mirja Olree Saman
Mirjam van Koeveringe Baker Tilly Berk
Mirjam Lukasse-Verschuure Lukasse Dakbedekkingen Goes B.V.
Nel de Nooijer Samangroep
nellique sinke sinkegroep
Nena Koopmans Baker Tilly Berk
Nica Odinot Baker Tilly Berk
Nick Sinke Sinkegroep
nico mesu landgoed twistvliet
Patrick Bunt Bliek Meesterbakkers
Patrick Zoeteweij Bliek Meesterbakkers
Patrizio Bliek Bliek Meesterbakkers
pau sinke sinkegroep
Peronne Knapen Start People
Perry Boogaard De Zeeuwse Zaken
Peter Bek Paree BV Elektro Telecom
Peter Huibregtse Baker Tilly Berk
Peter Meijers 5 RINGEN
Peter Bliek Bliek Meesterbakkers
Peter Bor Stan Bor
Pieter Paree Paree B.V. Elektro – Telecom
Pieter van Moort Bijkerk
Pieter Bliek Bliek Meesterbakkers
Pieter Jan Peene Mcomm | marketing&communicatie
Pim de Moor Eye accountancy
Quirien Rijksen Baker Tilly Berk N.V.
Remy van Eijsden Bliek Meesterbakkers
René de Visser Acconavm Adviseurs en Accountants
René de Koster Makkina.
Rens Grimminck Baker Tilly Berk NV
Rianne van Wezel Saman
Rianne Sinke Sinke groep
Ricardo Witkam Baker Tilly Berk
Richard Tiessens Saman Groep
Ries Spruit AMZ Borssele
Robert Lammerts Accountech
Roberto Floren Neyenrode Business Universiteit
Robin Kaashoek Saman Groep
Roland de Wit Straetus Incasso Zeeland
Ronald de Back Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen
Ronald van Zweeden METAconstruct
Ronald Verboom Saman Groep
Ronald de Back Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen
Ronald van der Hart Kastenstudio Zeeland
Rones Wielinga de Wilde Zeeuw Ontwerpers
Rosanne Sinke Sinkegroep
Rudi de Munck Baker Tilly Berk
Rutger Peelen Baker Tilly Berk
Samantha De Caluwé eBirds
Sander van Gelderen Baker Tilly Berk
Serge Janssen BriljansS
Sheila Posthouwer Mol Sign
Simon Steketee Sinkegroep
Sjoerd Simons Rabobank Oosterschelde
Stanley Bhagwandin Stanleyautoservice
Talitha Valkier Baker Tilly Berk
Theo Van den Hoven Groenleer Metaslrecycling BV
Thierry van Eijsden Bliek Meesterbakkers
Tim Visser Baker Tilly Berk
Tim van den Berg Zeeland Business
Tom van Regenmortel Baker Tilly Berk
Tsarina Natalia Tsarina Vertaalservice en Taallessen
Twan Sinke Sinkegroep
Verena Jongepier Adriaanse van der Weel advocaten
Vincent Calon VAC engineering bv
Wahid Omar Samangroep
Wilbert van den Boomgaard Bliek Meesterbakkers
Wilco Sinke Sinkegroep
Wilfred Meulmeester Meeùs Assurantiën BV
Wilhelm Verton Omoda
William De Nood lydia’s pedicure praktijk
Wim Spruijt Warmtetech.nl
Youri van Noorden Sinkegroep
zaky verner van der spil SER-Zeeland