‘Het gaat om meer dan alleen de buitenkant’

Als je vader Jan en zoon Bjorn Kooren vraagt waar het om gaat bij zaken doen, geven ze hetzelfde antwoord: om vertrouwen, eerlijkheid en passie. Mooie woorden van twee sterke mannen met een hart voor communicatie. Dit is hun verhaal.

Het begon in 1990. Jan Kooren startte reclamebureau Touch! in Goes. Hij vertelt: “Ik had gewerkt bij een aantal grote reclamebureaus in Rotterdam. Ik wilde in Zeeland creatieve en spraakmakende communicatie gaan maken. De eerste jaren  was het trekken en sleuren. Zeeland was heel anders dan de reclamewereld in Rotterdam. Minder glitter en glamour, meer een ‘doe maar gewoon’ cultuur. Achteraf spreekt die instelling me juist ontzettend aan. Want het gaat om veel meer dan alleen de buitenkant.”

Vader en zoon in het bedrijf
Na een jaar of vijf kwam het omslagpunt. Touch! groeide gestaag en mocht voor prachtige organisaties aan de slag. Ook de digitalisering kwam op gang. Touch! verhuisde naar het Beeldhuis in Goes, wat mede op initiatief van Jan gebouwd werd. In 2000 vroeg Bjorn: ‘Pa, wat zou je ervan vinden als ik in het bedrijf kom werken?’ Jan reageerde positief. “Ik voelde intuïtief aan dat het goed zou zijn voor ons. Binnen Touch! was behoefte aan iemand die de automatisering ging aanpakken en structuur kon aanbrengen. Bjorn was daar dé persoon voor.” Bjorn voelde zich direct thuis in de reclamewereld. Klanten zagen hem al snel als volwaardige communicatiepartner. Bjorn: “In welke branche je ook werkt, het gaat altijd om mensen. Goed luisteren naar wat zij willen. Oplossingen bieden. Dat doen we bij Touch!”

We weten precies wat we aan elkaar hebben
Op een gegeven moment gaf Jan aan dat hij iets anders wilde. “Ik had genoeg van de vluchtigheid van de reclamewereld.  Wilde op zoek naar de kern van zaken. Ik ben alleen verder gegaan en help nu bedrijven hun ware identiteit en drijfveer te vinden. Dat vertaal ik in complete concepten.” Bjorn nam de leiding van Touch! over. Hij startte daarnaast een mediabureau: SeeMedia. Bjorn: “Mijn vader en ik hebben nu allebei een eigen bedrijf. We staan op eigen benen, maar er lopen nog heel wat lijntjes naar elkaar. We zijn geen concurrenten, maar vullen elkaar aan. Wij werken bij Touch! bijvoorbeeld vaak de concepten uit die mijn vader ontwikkelt.” “We doen allebei het werk waar ons hart en onze kracht ligt. Mijn vader conceptueel en creatief en ik meer in uitvoering en organisatie. We leveren goed en mooi werk af. Daar worden wij en onze klanten gelukkig van. En dat is uiteindelijk waar het om draait.”

 

Touch! Reclame B.V.
Nobelweg 14 | 4462 GK Goes
0113 231400
info@touchnet.nl | www.touchnet.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *