‘Leen van Gelder’-startersprijs 2011

Marcel Remijn van BiciMondo uit Wemeldinge, Jeanine Dekker van Inhistory uit Middelburg en Eddy en Monique van Os van restaurant ’t is Boven uit Oostburg zijn de drie kanshebbers die meedingen naar de ‘Leen van Gelder’-startersprijs voor 2011. Uit tientallen inzendingen door Zeeuwse ondernemers in spé maakte de Kamer van Koophandel de drie finalisten met het beste ondernemingsplan bekend.

De Zeeuwse genomineerden presenteren hun plannen op woensdag 2 november om 20.30 uur aan de jury tijdens de ondernemersborrel op het ‘Linkedin-plein’ van de contacta in Goes. De winnaar van deze Startersprijs ontvangt een geldbedrag van 1.000 euro. Zeeland Business stelt de genomineerden aan u voor:

BiciMondo Marcel Remijn uit Wemeldinge loopt al jaren rond in de wereld van de Italiaanse racefietsen.
Met BiciMondo start hij een groothandel in racefietsen en accessoires, waarvoor hij per 1 september ook het exclusieve recht op de merken De Rosa en Silva heeft verworven. “Dat is een merk waarmee groten als Eddy Merckx kampioen zijn geworden. Het merk De Rosa werd gevoerd door een Belg, maar die stopte ermee. Toen zag ik mijn kans om het over te nemen. Ik lever vooral aan rijwielspecialisten, en niet rechtstreeks aan de consument. Mijn afzetgebied is groter dan de regio, ik werk voor de hele Benelux. Eerlijk gezegd ben ik niet zo van de publiciteit, ik heb liever mooie orders. Maar natuurlijk is het leuk als je ondernemingsplan positief beoordeeld wordt door de jury van de Kamer van Koophandel”. Marcel Remijn verdient zijn nominatie door de goede financiële onderbouwing en de uitvoerig uitgewerkte marketingplannen.

Inhistory Jeanine Dekker uit Middelburg ontwikkelt nieuwe toepassingen van historische kennis, inspirerende ideeën en verhaallijnen.
Die krijgen vorm in boeken, brochures, museum- en tentoonstellingsplannen en als content voor websites en radio- & tvprogramma’s. Inhistory, het bedrijf van Jeanine Dekker, is een logisch gevolg van haar liefde voor het vak geschiedenis. “Ik ben al 20 jaar historica en wil graag bezig blijven met mijn vak. Toen mijn contract bij de Universiteit Utrecht afliep heb ik besloten mijn eigen bedrijf op te richten. In de Randstad zijn er meer historici die eenmanszaken hebben, hier ben ik waarschijnlijk de enige”. Bij het voorbereiden van haar bedrijf merkt Jeanine dat ze nog moet leren denken als een ondernemer, wel is ze een echte netwerker. “Mensen moeten je kennen en vertrouwen voor ze je een opdracht gunnen. Doordat ik goed in het veld opereer en weet wat er gaande is, krijg ik vragen aangereikt waarmee ik aan de slag kan”. Jeanine heeft vroeger bij de VVV in Middelburg gewerkt. “Ik wil me met mijn bedrijf ook richten op de toeristische markt. Ik denk dat daar veel kansen liggen, bijvoorbeeld met de ontwikkeling van apps voor smartphones. Het is een markt waar de vraag naar historische content ook speelt”. Dat ze meedoet aan de KvK startersprijs komt vooral door een tip van een kennis, die haar ondernemersplan kende. De toekomst? Los van mooie opdrachten en omzet wil ze graag met andere creatieve ondernemers samenwerken in een bedrijfsverzamelgebouw, het liefst cultureel erfgoed dat deze herbestemming heeft gekregen. Jeanine Dekker is genomineerd om haar goede omgevingsanalyse en de marktverkenning heeft gekoppeld aan de concrete vraag.

Restaurant ‘t is BovenEddy en Monique van Os uit Oostburg zijn druk bezig met de voorbereidingen van de opening van hun sfeervolle Spaanse restaurant ’t is Boven. Temperament en passie komen er samen. Beiden zijn anderhalf jaar geleden vanuit de Randstad naar Zeeuws-Vlaanderen verhuisd. Eddy bleef in eerste instantie werken als facilitair manager bij een staalbedrijf in Alblasserdam. Na een jaar was hij de reistijd wel zat en zocht hij naar een baan in de regio. “Het restaurant kruiste ons pad. Ik heb vroeger als kok gewerkt, maar ben uit de horeca gestapt toen ik verkering kreeg. Ik heb altijd gezegd dat ik alleen als eigen baas opnieuw in de horeca zou gaan werken”. Het restaurant is gevestigd op de eerste verdieping van een pand aan het Raadhuisplein in Oostburg. “Als je aan mensen uitlegt waar je restaurant is zeggen ze vaak: oh, dat is daarboven! Zo zijn we op het idee gekomen om het restaurant ‘t is Boven te noemen. In onze Spaanse keuken maken we kleine gerechten, die gecombineerd een hoofdmaaltijd vormen. Er zal veel aandacht zijn voor de presentatie van die gerechten. Ook kinderen zijn bij ons welkom, zij kunnen zelfs van een eigen kinderkaart kiezen. Onze eigen gerechten bereiden we uitsluitend met gezonde producten”. Het logo heeft een Spaanse peper om de nieuwsgierigheid naar het restaurant te prikkelen. “Ons bedrijfsplan was al af toen mijn vrouw een cursus volgde bij de Kamer van Koophandel. Zij hoorde daar van de wedstrijd en zo hebben we besloten ons plan in te sturen. We leggen nu de laatste hand aan de verbouwingen en willen op 15 november openen!” Eddy en Monique van Os hebben hun nominatie verdiend met een uitvoerig en gedegen ondernemingsplan met daarin een goede concurrentieanalyse.

Stem mee!
Dit jaar ligt de uitkomst van de Startersprijs niet alleen in handen van de jury, ook het publiek krijgt een belangrijke stem. Zo kan iedereen vanaf vrijdag 14 oktober via de website van de Kamer van Koophandel zijn stem uitbrengen op één van de genomineerden. Deze publieksstem telt mee in het eindoordeel van de jury.

www.kvk.nl/startersprijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *