10 tips voor bloggen als inspiratiemiddel

inspiratiemiddelWil je opvallen tussen honderden of misschien wel duizenden andere aanbieders op jouw vakgebied?

Heb je een mening en wil je die delen? Dan is bloggen voor jou mogelijk de oplossing. Bloggen is het stelselmatig schrijven van korte artikels waarop lezers kunnen reageren. Hieronder vind je tien tips die helpen om meer aandacht van je klanten te krijgen.

Tip 1: Durf.
Durf een mening te hebben. Een blog mag best zwart-wit gesteld worden. In de discussie die volgt wordt het vanzelf wel grijs. Ook is het belangrijk dat je nakomt wat je belooft. Dus zeg je elke donderdag te publiceren, doe dat dan ook. Dat schept vertrouwen.

Tip 2: Focus.
Kies van te voren een hoofdonderwerp uit, waaronder alle artikelen kunnen vallen. In mijn geval is dat bijvoorbeeld inspiratiemarketing waarbij thema’s als ondernemen, netwerken, social media, etc. een plaatsje krijgen. Zorg voor herkenbaarheid. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt is immers een voorwaarde voor vertrouwen.

Tip 3: Plan.
Brainstorm eerst over welke onderwerpen jij iets te zeggen hebt? Waar zou je over kunnen schrijven? Als je er zo’n twintig hebt plaats je er vervolgens ‘wie’, ‘wat’, ‘hoe’ en ‘waarom’ voor. Op deze manier creëer je onderwerpen voor meer dan een jaar.

Tip 4: Gebruik tags.
Tags zijn kernwoorden die je aan je artikel kunt koppelen. Als een lezer geïnteresseerd is in een bepaald onderwerp kan hij/zij via de tags snel artikelen vinden.

Tip 5: Reageer.
Geef altijd een reactie als mensen reageren op je blog.Ze nemen de moeite om iets te schrijven en dat verdient een reactie terug. Al is het een simpel “Dank je”.

Tip 6: Maakt het kort.
Een blog artikel hoeft geen roman te worden. Tussen de 400 en 800 woorden is in mijn ogen een mooi aantal. Beneden de 400 geeft nauwelijks toegevoegde waarde. Bij meer dan 800 wordt het een klus om het te lezen.

Tip 7: Maak het persoonlijk.
Maak een pagina aan die laat zie wie je bent, naast wat je doet. Lezers zijn vaak geïnteresseerd in de mens achter de blog. Vertel over je passie en ondersteun dit met een paar foto’s.

Tip 8: Meet.
Als je een tijdje bezig bent kun je via Google Analytics goed zien welke artikelen het beste scoren. Misschien kun je daar iets van leren. Welke onderwerpen krijgen de meeste reacties? Willen je lezers tips in de vorm van lijstjes of zijn ze op zoek naar inspiratie? Meet het en je weet het.

Tip 9: Laat je tekst controleren.
Heo geod je ook schrijft.Een tikfuot is zo gemaakt. Schakel je netwerk in om iemand te zoeken die je artikelen naloopt voordat je ze publiceert.

Tip 10: Verwacht niet te snel te veel.
Verwacht niet dat je in een maand duizenden lezers en volgers hebt. Zie bloggen als een investering in je netwerk. Zo’n netwerk moet groeien. Als je stelselmatig goede informatie en tips geeft op jouw vakgebied, komen mensen vanzelf naar je toe doordat ze getipt worden door anderen.

Mijn advies: als je denkt dat je iets te melden hebt, is bloggen een mooie methode om potentiële klanten te bereiken. Bloggen heeft mij al honderden mooie klanten opgeleverd. Deze tien tips geven een kijkje in mijn keuken. Doe je voordeel ermee en spring in het diepe!

 

Bronvermelding: Dr. Fred Krautwurst
https://outofyourbox.nl/2014/spring-in-het-diepe/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.