43 HZ Student Companies tonen 8 april ondernemerschap in Middelburg

JO Marktdag Middelburg groot -® Jostijn Ligtvoet Fotografie-3Boefjezzz, De Beschuitkluis, Zeêuwse Schoône, Zeeuwen & Zo, het zijn enkele van de HZ Student Companies die op vrijdag 8 april 2016 aanwezig zijn op de markt in Middelburg. Tijdens de jaarlijkse marktdag van Jong Ondernemen ervaren de student-ondernemers van 43 Student Companies hoe ze hun producten het beste kunnen verkopen. Marktbezoekers kunnen kennismaken met een breed aanbod.  
Inspelen op trends
De studenten hebben oog voor de maatschappij en trends, zo zijn er Zeeuwse producten, duurzame producten en customized producten. Sommige companies doneren een deel van de opbrengsten aan een goed doel. Enkele inspirerende voorbeelden:

  • De Beschuitkluis is een vernieuwend idee. Het liggende blik kan opengeklapt worden en beschermt beschuiten beter dan een gebruikelijk beschuitblik. Ze kunnen bovendien makkelijk uit het blik gehaald worden. De company werkt samen met Dok41 en won recent een innovatieprijs.
  • Boefjezzz laat kinderen hun stoutste kinderdromen uitkomen: tekenen op hun eigen dekbed. Het dekbedovertrek is voorzien van een illustratie en wordt geleverd met watervaste textielstiften.
  • Zeêuwse Schoône verkoopt blikken “Zeeuwse lucht”. De blikken zijn gemaakt van 98% gerecycled materiaal. Een deel van het aankoopbedrag wordt gedoneerd aan stichting Het Zeeuwse Landschap.
  • Theeleuntje haalt de Zeeuwse striphelden Leuntje en Merien in de huiskamer. Zij zijn vormgegeven in theepoppetjes waar je je verse thee in kan doen.
  • Zeeuwen & Zo heeft het Zeeuwse bordspel ‘Zeeuws & Zo’ ontworpen om de provincie Zeeland meer onder de aandacht te brengen. De ondernemers overhandigden recent het eerste exemplaar aan commissaris van de koning Han Polman.

Vakjury
De verkoopinspanningen van de aanwezige Student Companies worden deze dag beoordeeld door een vakjury. Er worden prijzen uitgereikt aan de studentenbedrijven die vanwege hun presentatie, klantbenadering en overall concept het meeste overtuigen.

Tijd en plaats

De marktdag vindt plaats op vrijdag 8 april 2016, van 10.00 tot 15.00 uur op de Markt in Middelburg. In totaal zijn zo’n 70 companies uit het voortgezet onderwijs, mbo en hbo aanwezig. Na de verkoop vindt om 15.30 uur de prijsuitreiking plaats.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *