5 keer Instagram in business


3009340-poster-instagramDe cijfers zijn duidelijk. Sinds Instagram in 2010 is gelanceerd, zijn er al meer dan 30 miljard foto’s online gedeeld. Vooral onder jongeren heeft het visuele social media platform flink aan terrein gewonnen. Bij de leeftijdscategorie daarboven neemt de populariteit echter ook enorm toe. Dat is geen verrassing. Met onze smartphones en tablets delen we namelijk dagelijks onze ervaringen met de wereld.
Zo nieuwsgierig als we zijn, nemen we net zo graag een kijkje in de keuken bij iemand anders. Instagram biedt daarom kansen om het zakelijk in te zetten voor uw bedrijf. We lichten een aantal branches voor u uit die hun weg naar Instagram al vonden.

#outfitoftheday
Mode is groot op Instagram. Kledingstukken, schoenen of accessoires zijn natuurlijk  gemakkelijk en op een leuke manier vast te leggen. Als ware het een digitale catalogus of online etalage. Als eigenaar van een kledingwinkel of een webshop, kunt u outfitinspiratie bieden aan (potentiële) klanten. Is de nieuwe collectie binnen? Maak een paar mooie foto’s, deel ze op uw Instagram account en uw doelgroep is direct op de hoogte.

#picsoritdidnthappen
Wanneer u een evenement organiseert, wilt u dat de bezoekers een unieke ervaring beleven. Maar wat als deze ervaring al weken of maanden voorafgaand aan het event begint? Door middel van het inzetten van de juiste content via Instagram, kunt u meer bezoekers trekken en deze enthousiast maken voor het evenement. Een foto van die interessante spreker of die bekende DJ die zijn optreden bevestigd heeft. Deel het met uw volgers en licht alvast een tipje van de sluier. Ook tijdens het event kunnen het delen van live  foto’s het evenement een boost geven.

#fitfam
Fitness & Health is momenteel een heuse trend. Bent u eigenaar van een sportschool, verkoopt u verantwoorde producten of bent u op een andere manier actief met sport en gezondheid? Dan is Instagram hét platform waar uw bedrijf aanwezig moet zijn. Er zijn heuse fitte community’s op Instagram te vinden, die maar wat graag motiverende accounts willen volgen. Deel foto’s van gezonde recepten waar uw product een van de ingrediënten van uitmaakt. Laat zien hoe iemand zich in het zweet werkt, terwijl die een sportoutfit draagt die u verkoopt. Geef een klant een schouderklopje door zijn of haar progressie te laten zien, die u als personal trainer heeft helpen realiseren.

#foodporn
Foto’s van lekker eten en heerlijke gerechten, gezond of minder gezond, doen het erg goed op Instagram. Een bord met eten, verheven tot een heus kunstobject en vastgelegd om te delen. Bent u bijvoorbeeld de eigenaar van een restaurant, delicatesse winkel of een chocolaterie? Laat uw volgers dan watertanden bij culinaire kiekjes van uw producten en verleid ze om bij u te komen eten.

#homesweethome
In een showroom van een woon-, tuin- of meubelwinkel, komt men voor onder andere inspiratie. Deze inspiratie kan men ook online opdoen. Interieurdesign is daarom booming op Instagram. Naast wooninspiratie, kunt u verder nog denken aan het delen van handige klustips of op visuele wijze woontrends introduceren.

Geef nieuwsgierige volgers een kijkje achter de schermen. Geef ze iets extra’s door het verhaal achter uw product of dienst op een creatieve manier te vertellen. Blijf daarbij altijd authentiek en laat de persoonlijkheid van uw bedrijf spreken met foto’s. Gepaard met een artistieke filter en wat relevante #hashtags, wordt uw Instagram account een waar succes. Of u nu mode, onvergetelijke ervaringen, een gezonde levensstijl of lekker eten verkoopt. Het maakt niet uit wat, zolang u het maar laat zien.
Meer weten over de professionele inzet van Instagram? Meld u dan alvast aan voor een cursus Instagram in (your) business via info@ebirds.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *