6 nieuwe ondernemingen dankzij minor HZ en Dockwize

VLISSINGEN – Vandaag was de afronding van de minor Innovative Entrepreneurship die 7 nieuwe, jonge ondernemers, met in totaal 6 ondernemingen, heeft voortgebracht. Daarnaast hebben 8 ondernemende studenten een innovatieproject voor een externe opdrachtgever in een volgende fase gebracht. De minor is een samenwerking tussen HZ University of Applied Scienes en Dockwize.

Deze jonge, studerende ondernemers hebben bedrijven opgericht zoals een muziekstudio, een geïntegreerd software systeem voor restaurants, engineering bureaus en een netwerkorganisatie waarin de HZ een rol speelt. “Kortom een aanwinst voor Zeeland!”, aldus Peter R. van Dijk, docent op de HZ en begeleider van de minor.

Over de minor
In het eerste en tweede semester van ieder schooljaar biedt de HZ University of Applied Sciences de minor Innovative Entrepreneurship aan in samenwerking met Dockwize, de innovatiehub voor ondernemerschap en innovatie in Zeeland. Gedurende dit Engelstalige semester, waaraan ook internationale studenten deelnemen, ontwikkelen minor deelnemers kennis en kunde over ondernemerschap, leren zij hoe ze achter de wensen en behoefte van hun klant kunnen komen en hoe ze een onderneming op kunnen starten. Studenten die geïnteresseerd zijn in het volgen van de minor kunnen zich melden bij docent Peter van Dijk van de HZ in Vlissingen via prvandijk@hz.nl.

Dockwize
Edisonweg 41b
4382 NV Vlissingen

Bron: persbericht per mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *