A58: Slagader van Zeeland en Brabant

Dagelijks met twintig wagens op de A58

Minstens twintig vrachtwagens van transportbedrijf Op ’t Hof uit Hansweert rijden dagelijks over de A58. Volgeladen met fruit van de haven in Vlissingen naar afnemers in binnen- en buitenland.

Het transportbedrijf werd dertig jaar geleden opgericht door vader Jac. Twee jaar geleden nam dochter Imca het van hem over. “Inmiddels hebben we dertig chauffeurs in dienst en dertig eigen vrachtwagens.” Die vervoeren vooral vers fruit, dat dagelijks wordt opgehaald in de haven van Vlissingen en binnen zes uur op de plaats van bestemming is, of uiterlijk de volgende ochtend als de bestemming buiten Nederland ligt. “Alles wordt vervoerd onder geleide temperatuur: gekoeld dus.”

Schepen die in Vlissingen fruit lossen, willen vol weer terug naar hun plaats van herkomst. “Daarom nemen wij op de terugweg vanuit Midden-Nederland vaak een lading aardappelen of uien mee, die dan per schip naar Afrika vertrekt. Als het even kan, proberen we zo weinig mogelijk leeg terug te rijden.” Op ’t Hof is een van de weinige overgebleven vers-transporteurs in Zeeland, vertelt Imca. “Mede door de crisis zijn er toch veel verdwenen. Omdat wij al dertig jaar bestaan, hebben we inmiddels een aardige naamsbekendheid. Als iemand in de haven een transporteur nodig heeft, dan weten ze ons te vinden!”

Afhankelijk van de hoeveelheid vracht van die dag, rijden er elke ochtend een aantal chauffeurs naar de haven Vlissingen. “Alles wordt in containers aan wal gebracht, de pallets worden eruit gehaald en in de vrachtwagens geladen.” Per vrachtwagen kunnen 24 pallets mee. “Daarnaast doen we groupage: dat betekent dat we bij verschillende klanten langs de A58, voornamelijk uienboeren, een paar pallets met producten ophalen, om zo door te rijden naar de distributiecentra. Dus de A58 is voor ons een lijn die we dagelijks doen.” Daar merken de chauffeurs dat de havens flink uitbreiden. “Het wordt steeds drukker op de wegen met de bijbehorende files. Maar het betekent ook meer handel, dus voor ons is het gunstig.”

http://www.jacopthof.nl/

Redactie: Liesbet Mallekoote
Fotografie: Martijn Finke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"e319d2654b","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"24883","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */