Aanbod trainers en coaches onbekend

Coaches, trainers en opleiders hebben behoefte aan onderling contact en uitwisseling. Dat blijkt uit onderzoek van Zeeland Business en Stichting ZigZag onder 500 coaches, trainers en opleiders in Zeeland. Meer dan de helft van de 56 respondenten noemt het Zeeuwse aanbod van trainingen en coaching binnen het Zeeuwse bedrijfsleven ‘weinig bekend’. Allemaal merken ze dat grote bedrijven en instanties trainingen of cursussen uitbesteden buiten Zeeland. Het merendeel wijt dat aan onbekendheid met het aanbod en het idee dat de kwaliteit buiten Zeeland hoger is. Veel van hen zien toegevoegde waarde in een centraal aanbod van opleiders, coaches en trainers in Zeeland.

Zie hieronder een greep uit de reacties:

Heeft u het idee dat Zeeuwse bedrijven en overheden trainings- en coachingsopdrachten gunnen aan organisaties buiten Zeeland?

21% soms | 53% vaak | 25% zeer vaak

Is er naar uw mening een goed overzicht van trainings- en coachingsbureaus in Zeeland?

24% zeer slecht | 48% slecht | 26% gemiddeld

Is er behoefte aan een overzicht van het Zeeuwse aanbod aan trainingen, cursussen, opleidingen en coachingtrajecten op één centraal en goed zichtbaar platform?
22% misschien | 76% ja!

Daarom introduceert Zeeland Business een nieuw platform, de Business Academy. Dé plek waar het Zeeuwse aanbod op het gebied van opleidingen, trainingen, cursussen en coaching & begeleiding te vinden is. Kijk op https://www.zeelandbusiness.nl/aanbod/ voor meer informatie en het actuele aanbod.

Tekst: Liesbet Mallekoote
Cijfers: DWZO.nl, Rones Wielinga

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.