Actueel inzicht in cijfers met Rijkse Connect

 

Rijkse004Een eigen bedrijf beginnen. Hoe moeilijk kan het zijn. Je doet waar je goed in bent en je klanten betalen je daarvoor. Alleen die administratie: bonnetjes bewaren, btw-aangifte, factureren… Wie zit daar nou op te wachten? Rijkse Accountants en Adviseurs kan beginnende ondernemers veel werk uit handen nemen met Rijkse Connect. “Eigenlijk hoef je niets meer zelf te doen.”

“De meeste starters proberen de administratie zelf te doen, maar een ondernemer is niet vanzelf een boekhouder”, zegt Etien de Kam, adviseur bij Rijkse. “Veel startende ondernemers werken keihard om opdrachten binnen te halen en vergeten vervolgens om te factureren. En hoeveel zzp’ers zijn zelf de hele dag aan het klussen en zetten hun partner aan de administratie? Die hebben daar vaak ook geen zin in en zijn er niet direct goed in.”

Om het die ondernemers gemakkelijker te maken, is twee jaar geleden Rijkse Connect ontwikkeld. Inmiddels zijn er honderden grote en kleine ondernemers mee aan het werk. “Met Rijkse Connect kan iedereen volledig digitaal boekhouden. Het enige wat je hoeft te doen, is je inkoopfacturen en bonnetjes fotograferen of scannen en digitaal naar ons opsturen. Een keer per week wordt de gehele administratie bijgewerkt. Je hoeft dus geen schoenendoos met bonnetjes te bewaren en je hebt altijd inzicht in je cijfers, op welk apparaat je maar wilt.”

digitaal facturatiepakket
Maar met Rijkse Connect kan nog veel meer. “Een van de uitbreidingen is een digitaal facturatiepakket, waarmee je heel eenvoudig kunt factureren. Niets meer dan via je pc of app registreren welk product of dienst je hebt geleverd en dit in je eigen huisstijl meteen digitaal versturen. De factuur wordt automatisch ingeboekt en je krijgt een seintje als er is betaald. Ook je btw-aangifte wordt snel en zonder rompslomp geregeld. Als die klaar staat, krijg je een melding en hoef je alleen maar te betalen.”

Het digitale programma geeft ondernemers, naast gebruiksgemak, altijd inzicht in de actuele cijfers. “Die nemen we periodiek samen door: hoe sta je ervoor, hoe doe je het ten opzichte van vorig jaar of ten opzichte van anderen in jouw branche. En wil je een grote investering doen, dan kan de bank tijdelijk toegang krijgen tot je cijfers. Dat scheelt een hoop gesleep met mappen en gaat een stuk sneller.”

Rijkse Connect bestaat uit een aantal digitale diensten die in abonnementsvorm worden aangeboden. “Je hoeft geen duur boekhoudpakket aan te schaffen maar betaalt een maandelijks bedrag voor de diensten waar je gebruik van wilt maken. Naast je digitale administratie kan het pakket worden uitgebreid met salarisadministratie, een koppeling met externe systemen, zoals een kassa, en kun je je cijfers vergelijken met die van je branchegenoten. Je krijgt een hoop gemak voor een relatief laag bedrag.”

Rijkse accountants & adviseurs
Buitenruststraat 6
4337 EH Middelburg
(0118) 678900
www.rijkse.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.