Afwisselend en herkenbaar

Van administratiekantoor tot leverancier van landbouwmachines: de afwisseling op het Bevelandenplein op de Contacta is groot. Net als de belangstelling voor een plekje op het plein. “Direct na afloop van de vorige Contacta wilden ondernemers al een plekje voor dit jaar reserveren”, zegt pleincoördinator Ada de Regt.

De Regt is duidelijk trots op ‘haar’ plein: “Met bruto 1.600 m2 hebben wij het grootste plein, en dan ook nog op een prominente plek en met zo’n diversiteit aan ondernemers. Ja, daar ben ik blij mee.” Tot nu toe heeft De Regt 30 standhouders op haar lijstje staan, inclusief de vijf Bevelandse gemeenten, die samen een standplaats vullen.

“Het lijstje varieert van de bouw, ICT, drukwerk en verlichting tot (bedrijfs-)kleding, elektrotechniek, detachering en leveranciers aan de industrie”, vertelt De Regt. “De grootste deelnemer is de Sinke Groep. Die pakt dit jaar extra groot uit, vanwege hun 40-jarig jubileum en de overname van Sturm en Dekker.”

De bedrijven op het Bevelandenplein zijn niet alleen afkomstig uit verschillende branches: ook hun beurservaring loopt uiteen. “Hoekman Kantoor & Projecten en Reijnhout Elektro staan er al voor de dertigste keer en zo zijn er meer deelnemers van het eerste uur. Maar er zijn ook een paar bedrijven die dit jaar voor het eerst meedoen, zoals Monuta Richard Ensing, Elenbaas Noom (Decokay), JéPé IT, Delta Automatisering en Van Westen Men’s Wear.”

Bevelanden2Herkenbaarheid
Juist die diversiteit is de kracht van het Bevelandenplein, vindt De Regt. “Ik werf er ook gericht op. Die afwisseling is aantrekkelijk voor de bezoekers en ook leuk voor de deelnemers zelf, want het levert kruisbestuiving op.” En met al die bedrijven uit één regio bij elkaar staan heeft zo z’n voordelen. “Iedereen weet waar je staat, ze hoeven je niet te zoeken. De kracht van het collectief is onder andere herkenbaarheid.”

Het Bevelandenplein is dit jaar groter dan voorheen. “Ik heb er 60 m2 bij gekregen, maar ik had nog wel meer kunnen vullen. Ik werd al vroeg benaderd door bedrijven die dit jaar een grotere stand wilden en ben daarom eerder dan anders begonnen met werven.

Op het Bevelandenplein kun je een hele tijd bivakkeren. Dat is mede dankzij ons mooie restaurant: goed eten aan mooi gedekte tafels met echt servies, verzorgd door Restaurant Het Binnenhof.”

Traditiegetrouw kunnen bezoekers op woensdagavond terecht op het Bevelandenplein voor een ondernemersborrel. “Dan zijn ook de wethouders en raadsleden van de vijf gemeenten aanwezig, hét moment om contact te leggen met de lokale bestuurders en een prima gelegenheid om te netwerken.” Daarnaast organiseren de diverse ondernemers zelf het een en ander om bezoekers te trekken. “Sommigen nemen machines mee, anderen doen demonstraties of laten een bedrijfsfilm zien. De beleving van de beurs is wat de ondernemers er zelf van maken.

ContactaNL 2016: Hal 1 (Noordzeehal)

TEKST LIESBET MALLEKOTE | FOTO’S MARIJANA PAJOVIC / SUZAN THIRY

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"e319d2654b","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"15521","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */