Afwisseling en kruisbestuiving

artikel-12-foto-1Bouw en Techniek Plein
coördinator Ronald van der Hart:

“Het Bouw- en Techniekplein is zoals elk jaar te vinden in de Westerscheldehal, direct bij de ingang en bij het terras. In totaal staan er zo’n 25 deelnemers. Zo hebben we een bouwbedrijf, houthandel, een bedrijf in civiele techniek, led-verlichting en een akoestische specialist. Wat ik zelf erg leuk vind, is de rietdekker. Daar zijn er niet zoveel meer van en ik vind het echt bijzonder om die erbij te hebben.

Wij organiseren op het plein geen speciale activiteiten. Er is op de Contacta al zoveel te doen, met podia en sprekers, dat is bruisend genoeg. En we willen de tijd die bezoekers bij ons op het plein doorbrengen, zo efficiënt mogelijk gebruiken. Daarom zijn we zo blij met onze plek dichtbij het terras. Daar kunnen we onze gasten een hapje en een drankje aanbieden, waardoor ze langer op het plein blijven en we meer contact-momenten hebben.

Ik ben het Bouw- en Techniekplein zes jaar geleden begonnen. Dat was best een risico, want je moet het wel vol krijgen. Gelukkig is dat ook dit jaar weer gelukt. Voor de bezoeker is het handig dat we bij elkaar zitten: iedereen die iets wil of doet in de bouw, weet ons te vinden. En we kunnen onze relaties introduceren bij anderen die iets voor ze kunnen betekenen. Die kruisbestuiving is heel belangrijk.”

Schouwen-Duiveland Plein
coördinatoren Cees Bolijn en Jochem de Jonge:

“Schouwen-Duiveland heeft nu voor het vierde jaar een eigen plein en deze keer wordt de leukste. We hebben het plein ingedeeld met de ervaringen van de voorgaande keren in het achterhoofd. Dus de sterke punten van de andere jaren eruit gepikt en wat niet werkte, doen we nu niet meer. Wat heel goed werkt, en wat dus terugkomt, is de horeca in het midden. Alle stands kijken op het horeca-pleintje uit en daar is voldoende ruimte om een praatje te maken. Zo leg je gemakkelijk contacten met de bezoekers en ook met andere standhouders. Vanuit elke stand kijk je zo in de andere, dus je kunt mensen gemakkelijk aanspreken als ze klaar zijn bij je buren.

Op dit moment hebben we 13 deelnemers en er is nog plek. Van tevoren hadden we al veel aanmeldingen gekregen, maar door omstandigheden is een aantal deelnemers afgevallen. In de meeste gevallen door leuke omstandigheden, omdat ze het te druk hebben of positieve veranderingen doormaken waarvoor de beurs net te vroeg komt. Maar daardoor moeten we nu nog wel wat gaten vullen, of anders iets creatiefs verzinnen. De bedrijven die zeker komen, zijn heel verschillend. Er zijn drie groenbedrijven aanwezig en verder een ontwerpbureau, camerabewaking, een schoonmaakbedrijf en natuurlijk onze eigen bedrijven: Hanse Staalbouw en JMC Signmakers.

Onder meer voor de ondernemers-verenigingen van Schouwen-Duiveland, Bruinisse en Renesse organiseren we speciale avonden met een borreltje en een praatje. En wat heel leuk is: Golfbaan Grevelingenhout is op ons plein aanwezig met een klein golfbaantje, waarop bezoekers een balletje kunnen putten.”

Schermafbeelding 2016-11-04 om 09.33.57

Business Club Kloetinge Plein
coördinator Piet de Haze:

“De Business Club Kloetinge heeft nu voor de derde keer een eigen plein en dat bevalt heel goed. De Contacta draait toch om business, proberen zaken te doen, en met een eigen plein krijg je meer aandacht. Onze business club telt 125 leden en 20 daarvan hebben een plekje op ons plein gekregen. Vorig jaar waren dat er nog 14. We zouden er nog wel meer kwijt willen, maar we hebben maar een bepaalde ruimte. Door wat te schuiven is er wat extra plaats gecreëerd.

Van onze deelnemers zijn er veel gericht op de bouw. Zo hebben we een bouw-bedrijf, een glashandel, architecten, een grondverzetbedrijf, een aannemer en een schilder. Maar er staan ook verschillende autobedrijven en culinaire ondernemers.

Ons plein ligt in de Noordzeehal. Daar willen we beslist zijn, onder meer vanwege de aanwezigheid van onder meer de Rabobank en Delta. We hebben onze eigen kroeg, met een hapje en een drankje en zo’n 80 zitplaatsen, om elkaar te ontmoeten en contacten te leggen. Natuurlijk organiseert elke ondernemer zijn eigen manieren om aandacht te trekken. Gezamenlijk hebben we op woensdagavond het traditionele happy hour voor onze leden.

Wat uniek is aan ons plein is onze achtergrond. Ik denk niet dat er veel voetbalverenigingen met een eigen plein op een bedrijven-beurs staan. Maar met 125 leden zijn we dan ook een van de grootste business clubs van Zeeland.”

Brabant Plein
coördinator Bjorn Knapen:

“Het Brabant-plein wordt een gezellig plein, waar je je meteen thuis voelt. Een open huiskamer, met Brabantse gezelligheid en ongeveer twintig bedrijven. Verwacht een heel gevarieerd gezelschap, met bedrijven in de transport, dienstverlening en diverse producten. Ik denk dat het een leuke aanvulling is op de beurs en dat er veel bedrijven bij zijn die iets voor elkaar en anderen kunnen betekenen. Natuurlijk vind je op ons plein leuke horeca, met echt goed eten en een borrel op de woensdagavond.

Brabanders komen graag naar Zeeland. Sommige ondernemers vinden het wel ver weg naar Goes, maar het ligt gewoon heel goed. Binnen een straal van 80 kilometer vind je Rotterdam en België, wat ook voor Brabantse ondernemers belangrijke regio’s zijn. De Contacta is een ideale gelegenheid om elkaar te leren kennen en te ontdekken wat we met en voor elkaar kunnen doen. Het enthousiasme begint te groeien en ik ben positief gespannen voor wat gaat komen.”

TEKST LIESBET MALLEKOTE | FOTO’S JAN DE CARPENTIER / SUZAN THIRY

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *