Agrarisch bedrijf Philippine opent opnieuw haar deuren

NaamloosInnovatieve en duurzame methodes toegepast bij herbouw na grote brand

Wie geïnteresseerd is in de toekomst van het agrarisch bedrijf, kan deze op vrijdag 26 juni aan de Spanjaardsweg 6 in Philippine beleven. De ontwikkelingen in de akkerbouw gaan snel, waarbij de impact van technologie groot is. Het beïnvloedt het vak van de agrariër en de toekomst van de landbouw. Agrarisch bedrijf Maatschap Waverijn omarmde deze ontwikkelingen altijd al, maar een stroomversnelling ontstond nadat het bedrijf eind 2013 getroffen werd door een grote brand die enkele loodsen in de as legde en herbouw noodzakelijk maakte. Op de Open Dag die Agrarisch bedrijf Maatschap Waverijn samen met De Zeeuwse Verzekeringen organiseert, zal te zien zijn hoe preventie, veiligheid, innovatie en duurzaamheid zijn toegepast en hoe lokale partners daar een rol in spelen.

Innovatie binnen familiebedrijf
Maatschap Waverijn is een agrarisch Loon-en Koelbedrijf in Philippine, gespecialiseerd in de volledige teelt van wortelen, aardappelen, uien en witlofwortelen: van frezen, zaaien en oogsten, tot handel en mechanische koeling en opslag. In dit familiebedrijf, gesticht in 1953, staan samenwerking, innovatie en duurzaamheid centraal. Kennis die ze graag delen.

Marco Waverijn: “Na de brand eind 2013 hebben we in samenwerking met een aantal regionale partners, zoals De Zeeuwse Verzekeringen, Vigiles, Tolsma en Hanse Staalbouw, een plan gemaakt voor de wederopbouw van ons bedrijf met gebruik van de nieuwste technieken en de huidige kennis. Vooral onze loodsen en bewaringstechnieken zijn zeer innovatief te noemen. Iedereen kan op de open dag komen kijken naar wat dit betekent.”

Kennissessies: duurzaam en innovatieve landbouw
Op de open dag worden kennissessies gegeven die zijn gericht op duurzaam en innovatief ondernemen in de landbouw. Door De Groene Vlieg Bio Control wordt uitleg gegeven over milieuvriendelijke, biologische gewasbescherming. Verder wordt door Aurea Imaging een demonstratie en kennissessie gegeven over het innovatieve gebruik van drones in de landbouw en het analyseren en gebruiken van de vele data over de gewassen die hierdoor beschikbaar komen, zoals info over het stikstofgehalte en de biomassa.

Sterren kok Edwin Vinke werkt met Zeeuws-Vlaamse producten
De open dag zal plaatsvinden op vrijdag 26 juni vanaf 14.00 uur en is toegankelijk voor relaties en vakgenoten. Naast de innovatieve kennissessies zijn een rondleiding en een kookdemonstratie door Edwin Vinke, chef-kok van twee sterren restaurant De Kromme Watergang, onderdeel van het programma.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Maatschap Waverijn:
Marco Waverijn
Spanjaardsweg 6, 4553 PA  Philippine
T 06 53 42 78 47 | E marco@mtswaverijn.nl
www.mtswaverijn.nl

Het volledige programma vindt u op: www.dezeeuwse.nl/programmawaverijn.html.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *