Akoestiek verbeteren met panelen van handgemaakt vilt

Stokpaard: In elke ruimte mooi geluid

“Er valt veel te winnen in een ruimte als je de akoestiek goed beheerst. Dat geeft zoveel rust, je merkt het direct.” Stokpaard uit Vlissingen kiest ervoor om akoestische problemen visueel te benaderen. In handgelegd vilt maken ze wandpanelen die inmiddels al vele ruimtes sieren.

Kunst of toepassing
Eduard Walhout: “Het overlapt in ons werk, sommige klanten gaan puur voor de looks en anderen gaan vooral voor de akoestiekverbetering. Dat zijn meestal de zakelijke klanten die een akoestisch probleem hebben dat opgelost moet worden, maar wel op een manier die past bij het bedrijf en de ruimte.”

Ontwerpers
“Omdat wij van huis uit ontwerpers zijn, kunnen we goed meegaan in de wensen van elke individuele klant. We denken mee met het huidige of toekomstige interieur en zoeken naar nét die inval die alles naar elkaar toetrekt,” zegt Miriam de Vos.

Op basis van foto’s en een gesprekje kan het duo snel een idee voorleggen. “We photoshoppen de panelen alvast in de ruimte zodat je gelijk kunt zien hoe het gaat worden.”

Vooraf kan er naar wens een geluidsmeting gedaan worden om de dimensies en positie van de panelen nader te bepalen. De panelen kunnen ook worden gebruikt als afscheiding of horizontaal aan het plafond als de ruimte elders beperkt is.

Duurzame materialen
Achter het vilt zit een technisch hoogwaardige vulling die maximale geluidsabsorptie geeft. “Al onze materialen worden duurzaam en diervriendelijk geproduceerd, tot de kleuring van de wol aan toe. Hiermee onderscheiden we ons ook zeker van andere producten op de markt want dát kan eigenlijk niemand zeggen.”

Stokpaard
Voltaweg 13
4382 NG Vlissingen
info@stokpaard.nl

Redactie & fotografie: STOKP^^RD
Bron: Zeeland Business magazine 3 -2020

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *