Alle Zeeuwse vacatures op één site

Zeeuwsevacaturebank.nl

De krappe arbeidsmarkt is al langer dan vandaag een serieus probleem. Daarom startte De Zeeuwse Connectie zo’n jaar geleden ZeeuwseVacaturebank.nl, een vacaturebank speciaal voor Zeeuwse
vacatures en stages. Inmiddels noteert ZeeuwseVacaturebank.nl zo’n 1.100 werkgevers, 1.100 vacatures en 500 unieke sitebezoekers per dag. Missie geslaagd? Nee, nog lang niet!

Probeerde je voorheen een baan te vinden in Zeeland, dan had je er een dagtaak aan om die in de wirwar van landelijke vacaturesites te vinden. Nu vind je ze eenvoudig en snel op één plek: ZeeuwseVacaturebank.nl. En dat is belangrijk, vindt mede-initiatiefnemer Jim Goedhart. “Er is een enorme behoefte aan mensen in Zeeland.
Je moet er dus alles aan doen om de drempel om
hier te gaan en blijven werken zo laag mogelijk te houden. Dat doen wij door het beter zichtbaar, selecteerbaar en vindbaar maken van vacatures, met de focus op MBO, HBO & WO.”

Bundeling van vacatures en stages
Jim schetst het beeld van iemand buiten Zeeland die op zoek is naar een gave baan in Zeeland, maar die niet kan vinden. En aan de andere kant is daar een Zeeuwse werkgever met de vacature voor die gave baan, waar hij geen mensen voor kan vinden. ZeeuwseVacaturebank.nl wil die situatie uit de wereld helpen.
“En daarnaast is het ook belangrijk om de mobiliteit van Zeeuwen binnen Zeeland te bevorderen. Beide situaties zorgen voor een betere arbeidsmarkt.” Door de bundeling van alle vacatures op één Zeeuws platform, blijkt de vindbaarheid ervan flink verbeterd te zijn. “Veel mensen beginnen hun zoektocht op Google.
De hogere ranking die we gerealiseerd hebben, helpt enorm.” Hoe meer werkgevers meedoen, hoe beter het wordt. “Het is gratis en het werkt! Dus doe mee. Bied naast vacatures ook stageplaatsen aan. Bind zo toekomstige medewerkers alvast aan je bedrijf. Je hoeft niet eens een exacte stageomschrijving te geven. Alleen de wil om daar
samen met de student over rond tafel te gaan is al voldoende”, roept Jim op.

Reageert u als eerste?

Zeeuwse Vacaturebank
Abdij 6
4331 BK Middelburg

Redactie: Kim de Booij
Fotografie: Martijn Fincke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *