Asisto Engineering en Services – Besturingssystemen op maat

Van de kleinste sensoren tot besturing van de grootste kranen ter wereld: Asisto in Vlissingen levert het. Asisto is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en installeren van besturingssystemen voor kranen, lieren en zeewaardige apparatuur.

Asisto werkt wereldwijd voor de heavy-lift-, offshore- en baggerindustrie en bouwt proceskranen en apparatuur voor onderwater-toepassingen. Op dit moment is windenergie een belangrijke sector voor Asisto. “Daarvoor hebben we al een aantal Walk-to-Work oplossingen opgeleverd: beweging-gecompenseerde loopbruggen en kranen voor onderhoud en installatie van windmolens. De constructies worden per opdrachtgever opnieuw ontwikkeld, afhankelijk van het type schip en de constructies waarmee wordt gewerkt.”

Daarnaast wordt Asisto ingeschakeld bij het plaatsen van betonnen fundaties op zee. “Zoals voor de bouw van een transformatiestation voor Jan de Nul NV. Daarbij regelen we alles om de fundatie op de goede plek te krijgen, van de kleppen en pompen om het beton te laten zakken tot de communicatie met het kraanschip.”

Een andere bedrijfstak is de ontwikkeling en bouw van volautomatische bovenloopkranen. “Die bouwen we onder meer voor een vuilverbrandingsinstallatie en een bedrijf dat houtsnippers verwerkt tot brandstof voor energiecentrales. De kranen worden volledig naar wens gebouwd en geprogrammeerd, zodat er bij het uiteindelijke werk geen mens meer aan te pas komt.”

Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn belangrijk voor Asisto, vertelt De Hond. “Onze producten worden gebruikt in zware omstandigheden en moeten het altijd doen. Daarom maken we alleen gebruik van de beste materialen.”

Asisto Engineering en Services BV
Handelsweg 48
4387 PC Vlissingen
I. www.asisto.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *