AutoVermeulen breidt uit met FIAT-dealerschap

vermeulen-5182Toen AutoVermeulen gepolst werd voor het dealerschap van FIAT, twijfelden ze geen moment: een betrouwbaar merk met een breed assortiment. Dat sluit goed aan bij het dealerschap van Kia, dat het bedrijf al meer dan 20 jaar voert.

Mede-eigenaar Jean-Paul Vermeulen: “We zitten al sinds 2002 in deze prachtige showroom, die we zelf hebben laten bouwen. Daar was eigenlijk wel ruimte voor een tweede merk naast Kia: we hebben immers 2000 m2 showroom, centraal op de autoboulevard in Goes. FIAT is een Italiaans merk, dat een bepaald gevoel oproept. Neem nou de FIAT 500 – wie kent ’m niet? Net als de nieuwe FIAT 124 Spider een remake van een FIAT uit vervlogen tijden. Een klassieker in de dop! We hebben hier alle ruimte om het volledige assortiment mooi te tonen. Daarbij zijn we de enige FIAT-dealer in Zeeland, dus uniek!”

Familiebedrijf
AutoVermeulen is een familiebedrijf dat in 1962 werd opgericht door de vader en oom van Jean-Paul. “Samen met mijn zus Anja en haar echtgenoot Kees Joossen heb ik de zaak overgenomen. Het leek ons leuk om met de reclamecampagne daarop in te haken: ‘Geheel nieuw familierecept’ is onze slogan, want bij Italië denk je toch aan heerlijk eten. Die sfeer willen we ook uitstralen, dat mensen zich welkom voelen in onze zaak. Als klanten even moeten wachten, kan dat op een sfeervolle plek, met lekkere koffie, een krant en gratis wifi.”

Kwaliteit handhaven
Om de uitbreiding met Fiat te realiseren, waren er flinke investeringen nodig. “Dat was ook onze wens”, legt Jean-Paul uit. “We wilden groeien en het kwaliteitsniveau hoog houden. Daarom zijn de monteurs bijgeschoold en is het team uitgebreid. Ook in de showroom werken nu meer mensen. Samen zijn we AutoVermeulen, één grote familie. Het gaat ons niet alleen om de auto, maar ook de mens áchter de auto. Een typische eigenschap van een familiebedrijf. Bij ons komt de klant altijd van rechts, die gaat voor!”

Huur en shortlease
AutoVermeulen biedt ook het onderhoud van auto’s en bedrijfswagens aan. Tevens is huur en shortlease mogelijk bij Vermeulen Autoverhuur & Shortlease. “Soms komen klanten hier om een auto te kopen. Maar als je dan goed luistert naar hun verhaal, blijkt shortlease of huur een betere oplossing. Bijvoorbeeld omdat het om een werknemer met een tijdelijk contract gaat. Of omdat iemand de auto maar drie dagen in de week gebruikt. Doordat we al die opties bieden, kunnen we goed inspelen op de wens van de klant. Zoals wij dat noemen: ‘We verkopen niet wat de klant wil, maar wat de klant nodig heeft’.”

Rijdend visitekaartje
Jean-Paul: “Klantgerichtheid begint al bij de offerte. Zo had ik laatst een aanvraag voor een aantal leaseauto’s. Ik had niet de laagste prijs, maar kreeg wel de opdracht. Bij de offerte had ik namelijk een mooi voorbeeld gemaakt hoe de auto’s er bestickerd uit zouden zien in full color. Zeker de FIAT 500 is als bedrijfsauto heel populair. Als je die mooi bestickert, is het een rijdend visitekaartje!”

 

AutoVermeulen | Goes
Pearyweg 6 (Autoboulevard De Poel II)
4462 GT Goes
0113 561812
info@autovermeulen.nl
www.autovermeulen.nl

 

Tekst: Marjolijn Bergmann
Fotografie: Jan de Carpentier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *