Baker Tilly Berk: Administreren voor jongste generatie familieondernemerszbm-0056 verkleindIn een wereld waarin ontwikkelingen elkaar in een hoog tempo opvolgen, hebben ondernemers meer en meer behoefte aan inzicht en efficiency. Baker Tilly Berk accountancy en belastingadvies speelt hier op in met Be in Control, een online administratie die altijd op orde is. Bas Kuzee, van Kuzee Autologistiek in Ritthem is enthousiast. “De administratie was altijd een tijdrovende bezigheid. Nu hebben we slechts met een paar muisklikken overal en altijd actueel inzicht en kunnen we onze tijd anders besteden.” Marcel Klootwijk, accountant en Peter Huibregtse, adviseur MKB bij Baker Tilly Berk in Goes werken met tal van Zeeuwse familiebedrijven samen. En net als bij Kuzee Autologistiek zien zij dat de jonge generatie die nu in familiebedrijven aan de slag gaat, eigentijdse keuzes maakt, zoals Bas Kuzee. “Voordat ik in het bedrijf van mijn ouders startte, had ik elders al kennisgemaakt met digitaal boekhouden. Bij Kuzee gebeurde echter alles nog op de traditionele manier; erg tijdrovend en een stuk minder up to date. Ik heb aan Peter uitgelegd wat ik voor ogen had en dat kon met Be in Control volledig gerealiseerd worden. De implementatie was heel snel rond. Daar heb ik zelf nauwelijks omkijken naar gehad.”

Grip op de zaak
“Met Be in Control hebben ondernemers grip op hun boekhouding, hun bedrijfsvoering en hun strategie”, leggen Marcel en Peter uit. De werkwijze is eenvoudig en volledig op maat samen te stellen. Aan de basis staat een online administratie die eenvoudig bij te houden is. “Inkoop- en verkoopfacturen, bankafschriften en kasstromen; alles kan heel simpel ingevoerd worden, bijvoorbeeld door een foto te maken via een speciale app of te uploaden. Bijzonder is dat het systeem veel  herkent, maar natuurlijk kijken onze professionals steeds mee. Zo wordt alles op de juiste wijze ingeboekt. Natuurlijk niet klakkeloos; onjuistheden en bijvoorbeeld ook spookfacturen, worden er op deze manier direct uitgehaald.”

Snel en gericht bijsturen
Afhankelijk van de wens van de klant, verwerkt hij zelf de facturen en betalingen of de adviseurs van Baker Tilly Berk. “In het eerste geval kijken we uiteraard wel met de ondernemer mee”, verzekeren Marcel en Peter. De kracht van het systeem zit vervolgens in de periodieke rapportages. “Terwijl ondernemers bij de traditionele manier van werken hooguit per kwartaal inzicht hadden in enkele kerncijfers is nu vrijwel alles mogelijk. De frequentie van de rapportages kan de ondernemer zelf bepalen en ook de inhoud, bijvoorbeeld de kosten, de marges of omzet. En doordat deze stuurinformatie zo actueel is, kan de ondernemer ook snel en gericht bijsturen. Bijzonder is bovendien dat alles weer tot op detailniveau herleidbaar is. Door eenvoudigweg op de stuurinformatie te klikken, gaat de ondernemer terug gaan naar de documenten die hieraan ten grondslag liggen. Buitengewoon gemakkelijk en extreem inzichtelijk: zo willen hedendaagse ondernemers werken.”

Baker Tilly Berk
Stationspark 8
4462 DZ Goes
www.bakertillyberk.nl

 

Tekst: Caroline Houmes
Fotografie: Jan de Carpentier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"e319d2654b","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"14979","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */