Bank ten Cate & Cie – Familiebank die echt tijd neemt voor haar klanten

Een familiebedrijf – groot genoeg om veel deskundigheid in huis te hebben en klein genoeg voor een persoonlijke aanpak. Zó omschrijft private banker Jacco Den Toonder Bank ten Cate & Cie. “Het is bijzonder om te werken bij de enige private bank in Nederland die nog in familiehanden is. De geschiedenis van de bank gaat terug tot 1881. De huidige grootaandeelhouder zit tevens in de directie van de bank.”

Wensen en vermogensdoelen

Bank ten Cate is gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam, heeft 60 mensen in dienst en bedient klanten met een vrij belegbaar vermogen vanaf € 500.000. De private bankers werken vanuit hun eigen regio. In de persoon van Jacco heeft de bank sinds twee jaar ook een private banker in Zeeland. “Onze core business is private banking, dus klanten kloppen heel gericht bij ons aan met vermogensvraagstukken. We bespreken altijd uitgebreid de wensen en doelen. Daarna adviseren we over de opbouw en invulling van de beleggingsportefeuille. Bank ten Cate werkt bij voorkeur niet met beleggingsfondsen, want we geloven erg in het rechtstreeks beleggen in grote internationale ondernemingen. Met individuele effecten stellen we voor klanten een portefeuille samen op maat.”

Vertrouwensrelatie opbouwen

Jacco spreekt zijn klanten regelmatig. “Vaak gebeurt dat thuis, een enkele keer op kantoor of op locatie. Een vertrouwde omgeving is belangrijk, want dan kun je een wederzijdse relatie opbouwen. Meestal is er twee, soms wel vier keer per jaar overleg. Het contact is laagdrempelig, zonder allerlei formaliteiten en heel servicegericht. Onze klanten voelen dat verschil: we nemen ruim de tijd voor hen, onze dienstverlening is adequaat en onze beleggingsrendementen zijn de afgelopen jaren erg goed. Onze bank onderscheidt zich verder door een volledig onafhankelijke aanpak, maximale transparantie en geen verborgen kosten. Dat maakt ook dat klanten de moeite nemen om over te stappen naar onze bank.”

Bank ten Cate & Cie

Jacco Den Toonder, private banker
06-52640345
jj.dentoonder@banktencate.nl
www.banktencate.nl

Tekst: Marjolijn Bergmann
Fotografie: Ruden Riemens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *