Event: ‘De hacker vertelt’

Ondernemers moeten zich veel beter wapenen tegen zogeheten cybercriminaliteit. Het afgelopen jaar is bijna de helft van alle ondernemers in ons land doelwit geweest van een digitale inbraak. De schade loopt in de miljoenen euro’s en de beveiliging schiet er bij bedrijven vaak bij in. Daarom organiseren de Kamer van Koophandel en het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Zeeland de cybercrime bijeenkomst ‘De hacker vertelt’ voor Zeeuwse ondernemers op maandag 25 maart in Goes.

Tijdens deze bijeenkomst vertelt ex-hacker Stan Hegt hoe gemakkelijk een internetcrimineel kan inbreken op een computernetwerk. Daarna geven verschillende deskundigen uitleg hoe de ondernemers zich kunnen beveiligen tegen een cyberaanval. Ook krijgen ondernemers tips om zelf aan de slag te gaan met het verbeteren van de digitale veiligheid van hun bedrijf. Na afloop is er gelegenheid om met specialisten en met collega-ondernemers te spreken over digitaal veilig ondernemen.

De avond over cybercriminaliteit wordt georganiseerd door het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Zeeland. In dit platform werken provincie, gemeenten, politie, openbaar ministerie, MKB-Zeeland, BZW en Kamer van Koophandel samen om de criminaliteit tegen het bedrijfsleven in de regio terug te dringen.

Het RPC Zeeland organiseert verschillende informatiebijeenkomsten, zowel regionaal als lokaal rond thema’s winkeldiefstal, inbraken, agressie en overvallen. Naast deze fysieke vormen van criminaliteit, hebben bedrijven ook in toenemende mate te maken met digitale vormen van diefstal, oplichting en binnendringen in bedrijfsnetwerken.

Ondernemers kunnen zich nog steeds aanmelden voor deze avond op www.kvk.nl/cybercrimezeeland. De kosten bedragen 15 euro per persoon.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.