Bevenlandenplein – Bekende bedrijven en nieuwkomers

Op het Bevelandenplein in de Noordzeehal is het bedrijfsleven van de Bevelandse gemeenten perfect vertegenwoordigd. Er zijn in totaal 36 deelnemers, onder wie een groot aantal trouwe gezichten en negen nieuwe bedrijven. Samen maken zij het plein tot een mooie afspiegeling van de streek. 

Coördinator Ada de Regt is in haar nopjes met het grote aantal standhouders. Ze vertelt: “Bijzonder is dat een aantal bedrijven al vanaf het begin van de beurs -32 jaar geleden- meedoet en dat we elk jaar weer nieuwkomers verwelkomen. Daar zitten zowel grote bedrijven als kleine ondernemers tussen. Verder is opnieuw een groot aantal familiebedrijven present.” Een interessant weetje: TMC Wonen won recent de verkiezing ‘Familiebedrijf van het jaar’ en ITN Groep gooide hoge ogen als finalist. Sinke Groep, ook van de partij op het Bevelandenplein, sleepte die titel in 2017 in de wacht.

Zichtbaarheid

Voor alle deelnemers is de Contacta een moment van persoonlijk contact met (potentiële) klanten op de plek waar zakelijk Zeeland elkaar treft. “Voor nieuwe bedrijven is het heel spannend”, weet Ada. “Maar ook voor de trouwe beursdeelnemers is dit een bijzonder moment waar naar uitgekeken wordt.” Dat brengt Ada bij de kracht van het Bevelandenplein. “Juist die combinatie van grote en kleine bedrijven laat zien hoeveel potentie de Bevelanden hebben.” Ada ziet dat standhouders nog steeds willen investeren in hun zichtbaarheid: “Dat tot grote tevredenheid van de vijf Bevelandse gemeenten, die het toejuichen dat bedrijven zich actief profileren. Bedrijven zorgen immers voor werkgelegenheid en dat laat de streek bloeien. Bedrijvigheid is de motor van de economie.” Die vijf Bevelandse gemeenten zijn zelf ook present met een stand. Daar staan hun bedrijven-contactfunctionarissen de bezoekers te woord.

Woensdag om 22.00 uur is er traditiegetrouw de informele borrel, een goed moment om eens contact te leggen met andere standhouders en met bestuurders van de vijf Bevelandse gemeenten.

Tekst Bianca Moorthamer

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.