Beleef Nationaal Park Oosterschelde

NationaalParkOosterschelde-Oosterscheldeweek2Van 5 t/m 12 september 2015 organiseert Nationaal Park Oosterschelde voor de 7e keer de Oosterscheldeweek. Elke editie start in één van de 7 Oosterscheldegemeenten. Met de start van deze editie in de gemeente Reimerswaal is de cirkel rond. In samenwerking met IVN Zeeland, de Oosterscheldegemeenten, gastheren, ondernemers, terreinbeheerders en vrijwilligers werken  we opnieuw aan een onvergetelijke week op en rond een bruisende Oosterschelde.

De Oosterscheldeweek betrekt inwoners, recreanten, bedrijven, scholieren en toeristen bij de Oosterschelde. Tijdens de Oosterscheldeweek kan iedereen, van jong tot oud, kennismaken met belangrijke thema’s die in dit bijzondere gebied spelen. Het beleven van de Oosterschelde staat hierbij centraal.

De Oosterscheldeweek trapt op zaterdag 5 september af met een opening bij de Oesterij in Yerseke. Tijdens deze opening wordt het kunstwerk van de Oosterscheldeweek (een zeester, met 7 poten die symbool staan voor de 7 gemeenten rondom de Oosterschelde) overgedragen door Wethouder Melse van de gemeente Veere aan wethouder Vogelaar van Reimerswaal.

De hele week bruist het op en rond de Oosterschelde. Zo kan je mee op zeehondensafari of natuurvaartocht, maar ook snorkelen, strandjutten, wandelen of zeilen. Ook op culinair gebied valt veel te beleven: doe mee aan de proeverij van Zeeuwse oesters, geniet van Zeeuwse zilte zaligheden of ga mee op zoek naar de eetbare wieren in de Oosterschelde: voor ieder wat wils! De week sluit in Goes af met een unieke sneak preview van de bioscoopfilm ‘Holland, Natuur in de Delta’, speciaal voor Zeeuwse kinderen en hun ouders. Het complete programma met meer dan 60 belevingsactiviteiten is te vinden op www.np-oosterschelde.nl

Bekijk hier de Flyer Oosterscheldeweek 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *