Beste manier om veel relaties te ontmoeten

artikel-25-foto-1Sommigen zijn er elk jaar, anderen komen dit jaar voor het eerst naar de Contacta.nl. Vier standhouders vertellen over hun beursbeleving.

Transport- en Containerbedrijf Wielemaker BV, Ronald Wielemaker

“We hebben één keer overgeslagen, dus ik denk dat we nu voor de 29e keer aanwezig zijn. Wij zijn niet zulke beursgangers, maar de Contacta doen we wel, al is het iedere keer een uitdaging om het allemaal rond te krijgen. Het werk gaat gewoon door, dus het zijn zware dagen met korte nachten.”

Wat is er zo bijzonder aan de Contacta dat Wielemaker er elk jaar bij is?

“In drie dagen ontmoeten wij zoveel relaties, het zou maanden kosten als we ze moesten bezoeken. Iedereen weet ons daar te vinden. Het levert niet direct nieuwe handel op, maar veel klanten, leveranciers en andere relaties komen even een bakje doen. Voor ons is de Contacta echt contacten aanhalen, zoals het bedoeld is.”

Hoe ziet de stand eruit?

“Na drie jaar hebben we een frisse, nieuwe stand laten maken. We laten natuurlijk zien dat we 100 jaar bestaan en vertonen onze nieuwe bedrijfsfilm. Net als voorgaande jaren staan we op onze vaste plek op het gezellige Walcherenplein. Daarom komen we elk jaar terug: om onze plek vast te houden!”

Waarom heeft Wielemaker een keer overgeslagen?

“Tien jaar geleden waren we er niet bij, omdat we in datzelfde weekend ons 90-jarig jubileum vierden. Ik kreeg toen veel telefoontjes: waarom zijn jullie niet op de Contacta, gaat het wel goed? Gelukkig vieren we ons 100-jarig jubileum een paar weken voor de komende Contacta, dus we hebben tijd om bij te komen.”

Wielemaker is te vinden in stand nummer 320

Paree BV Elektro-Telecom, Rob van Oosten:

“Paree heeft één of twee keer overgeslagen, maar was er verder ieder jaar bij. En de jaren dat we niet op de beurs stonden, hebben we de Contacta wel bezocht. Het is voor ons een prima mogelijkheid om relaties te ontmoeten en nieuwe contacten op te doen. Bestaande relaties nodigen we uit om langs te komen en nieuwe contacten trekken we aan door iets actiefs te doen.”

Paree staat net als voorgaande jaren dichtbij de entree van de beurs.

“Een fijne plek. Het is daar lekker druk, iedereen komt meteen langs onze stand en ziet in één oogopslag wat wij bieden. Onze highlights hebben we op banners gedrukt en we laten met een bedrijfsfilm zien wat we doen. Daarnaast zijn er de hele dag door demonstraties te zien. Dit jaar gaan die over het installeren van een cameratoezichtsysteem, Hosted IP telefonie-oplossingen en een online werkplek.”

Wat is voor Paree het belang van de Contacta?

“Elk jaar houden we bij welke contacten we leggen en het blijkt steeds opnieuw dat we aan die ontmoetingen klanten overhouden. De Contacta is de enige bedrijfsbeurs waar we staan, omdat daar onze markt is: Zuidwest Nederland en België.”

Paree heeft stand nummer 108

voldaan factoring, Alex Frijters

“voldaan staat dit jaar voor het eerst op de Contacta. We zijn een jong bedrijf, begonnen in oktober 2014, en willen onze propositie graag bij een breder publiek bekendmaken. Bij voldaan creëren wij liquiditeit voor ondernemers in het MKB, door het kopen van facturen. Wij hopen op de Contacta kennis te maken met bezoekers en andere standhouders die van onze dienst gebruik willen maken. Het is een laagdrempelig product dat zich voor veel bedrijven leent. Wat ons onderscheidt van anderen is dat de ondernemer bij ons zelf bepaalt welke factuur hij aan ons verkoopt. Dat willen we graag in bredere kring bekendmaken.”

Hoe ziet de stand eruit?

“Omdat het voor ons de eerste keer is op de Contacta is onze stand nog in ontwikkeling. We staan in elk geval in de Oosterscheldehal en we overwegen een ludieke actie om de aandacht naar ons toe te trekken.”

Wat verwacht voldaan van de Contacta?

“Wij zijn in de regio Zeeland minder bekend en we willen ook hier ondernemers kennis laten maken met voldaan. De Contacta is een zakelijke beurs met een groot aantal bezoekers. We willen naamsbekendheid creëren en zoveel mogelijk nieuwe contacten leggen.”

voldaan heeft stand nummer 1209

Wilhelm Vastgoed Onderhoud, Eric Zegers

“Wij staan nu voor de achtste keer op de Contacta. Voor ons is het een geweldige plek voor business-to-business in Zuidwest Nederland. De interactie, de gezelligheid: binnen een paar dagen doe je veel nieuwe contacten op en ontmoet je bestaande relaties. Ik denk dat we er absoluut iets aan overhouden, al is dat niet direct te meten in omzet. Als ik kijk naar de gestage groei die onze onderneming doormaakt, ben ik ervan overtuigd dat de Contacta daaraan bijdraagt.”

Waarom staat een Zeeuws-Vlaams onderhoudsbedrijf op het Walcherenplein?

“Dat is zes jaar geleden ontstaan toen wij Prins Glas uit Vlissingen overnamen. Om het glasbedrijf meer bekendheid te geven, hebben wij een aantal jaren samen in een stand gestaan op het Walcherenplein. Inmiddels heeft Prins Glas zijn eigen koers, maar wij zijn blijven plakken. Het voelt goed op dit plein en we ervaren groeipotentie op Walcheren, dus voor ons blijft dit een logische keuze.”

Hoe ziet de stand eruit?

“We laten zien dat we een dienstverlenend bedrijf zijn en dat we thuishoren in Midden-Zeeland. Fotograaf-kunstenaar Ruden Riemens verzorgt dit jaar een Wall of Fame in onze stand, met portretten van onze medewerkers en een typisch Zeeuwse landschapsfoto, met onze bedrijfswagens erin. Daarmee benadrukken we dat wij dagelijks op pad zijn om Zeeland te bedienen. Verder laten we ons kleurrijke beroep zien met oog voor detail, een stand met een wow!-gevoel.”

Wilhelm Vastgoed Onderhoud heeft stand nummer 324

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.