Besturingssystemen op maat

asistoVan de kleinste sensoren tot besturing van de grootste kraan ter wereld: Asisto in Vlissingen levert het. Asisto is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en installeren van besturingssystemen voor kranen, lieren en zeewaardige apparatuur.

Asisto werkt wereldwijd voor de heavy-lift-, offshore- en baggerindustrie, bouwt proceskranen en apparatuur voor onderwatertoepassingen. Twee jaar geleden is Asisto zich breder in de markt gaan zetten en gesplitst in Asisto Engineering en Asisto Services. Nu wordt ook de ‘land’-industrie bediend, wat een betere spreiding van werk oplevert. “Toon van Liere en Jaap van Stee hebben de leiding over Asisto Services”, vertelt Rob de Hond. “Ik ben deels verantwoordelijk voor acquisitie en voor Asisto Engineering.”

Waar Asisto Engineering zich vooral bezighoudt met ontwerp, consultancy en projectmanagement, is Asisto Services gericht op het daadwerkelijk bouwen, onderhouden en installeren van elektrische systemen. Het bedrijf telt vier werknemers, maar kan snel en flexibel opschalen. “Voor software kloppen we aan bij MariLogic en als we handjes nodig hebben, kunnen we terecht bij Shiptechnics, WMW techniek of zzp’ers uit de buurt.”

Asisto werkt graag samen met andere bedrijven, vertelt De Hond. “Zo versterk je elkaar. Met PTS Machinery uit Hulst ontwikkelen we bijvoorbeeld een deining-gecompenseerde loopbrug, ten behoeve van Walk-to-Work schepen. Voor Symach in Terneuzen en Draftec in Middelburg bouwen we panelen. Wij helpen collega’s graag bij lastige problemen en kunnen alles naar wens van de klant uitvoeren, zolang er elektrotechniek, automatisering of instrumentatie aan te pas komt.”

Asisto Engineering BV / Asisto Services BV
Handelsweg 48
4387 PC Vlissingen
0118-460046
www.asisto.nl / info@asisto.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.