Ondernemersdag Zeeland (Bevelanden)

Ondernemersdag Zeeland
Het kennis-, inspiratie- en netwerkevent voor alle starters, ZZP’ers en small business ondernemers

Je oriënteren, je ideeën delen, je plannen toetsen, antwoord op je vragen krijgen en tips en adviezen ontvangen van ervaren ondernemers. Voor al deze dingen kun je op 9 mei terecht bij de Ondernemersdag. En dat dan ook nog eens bij jou in de buurt, in Goes. Met allerlei enthousiaste ondernemers uit jouw regio. Ga netwerken, bezoek de markt en laat je inspireren tijdens de seminars en workshops. Dit is hét moment om een volgende stap te zetten met jouw (plannen voor je) eigen bedrijf. Het kost je niks dan tijd. Dus kom, zet die stap en meld je aan!

Deze Ondernemersdag is in samenwerking met:

 

Programma

Programma

Voorprogramma
17.30 – 18.45 Inloop met optioneel broodjesbuffet
17.30 – 18.30 Masterclass Ondernemen met Impact

Programma
18.30 – 19.00 Opening
19.00 – 20.30 Startersmarkt afgewisseld met ronde 1 seminars & workshops
19.00 – 19.30 Ronde 1a seminars
19.45 – 20.15 Ronde 1b seminars
20.30 – 20.45 Keynote speaker
21.00 – 21.30 Ronde 2 seminars & workshops
21.30 – 21.45 Sluiting

Voorprogramma (optioneel): Masterclass Ondernemen met Impact

Voorprogramma (optioneel): Masterclass Ondernemen met Impact

Ondernemen met Impact, Masterclass door Kees Klomp, directeur Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO).   (17:30 – 18:30 uur)

Kees Klomp (1968) is directeur van SMO; Stichting Maatschappij en Onderneming, de zakelijk-maatschappelijke denktank van de Erasmus Universiteit Rotterdam. SMO houdt zich bezig met het ontwikkelen van projecten, programma’s en platforms die de Betekeniseconomie in Nederland stimuleren. Klomp is een gepassioneerd voorvechter van de Betekeniseconomie; een beweging van wereldverbeterende bedrijven die een positieve maatschappelijke hoofdrol spelen. Klomp schreef meerdere boeken over dit onderwerp, waaronder de twee managementboek-bestsellers Handboek Betekenisvol Ondernemen en Pioniers van de Nieuwe Welvaart.

De Masterclass Ondernemen met Impact neemt de ondernemers mee langs de belangrijkste kenmerken van de Betekeniseconomie. Aan de hand van heel veel praktijkvoorbeelden, kunnen en zullen de bezoekers (h)erkennen dat het hier gaat om een fundamentele socio-economische transitie.

Standhouders

Standhouders

Seminars

Seminars

Binnenkort is het mogelijk om een keuze in seminars te maken. De volgende seminars kun je volgen:

Hoe schrijf ik een ondernemingsplan? (Rabobank)

Bij het starten van een eigen bedrijf komt veel kijken. Bijvoorbeeld het schrijven van een ondernemingsplan, het openen van een zakelijke rekening, het regelen van verzekeringen en zaken waar je als ondernemer op moet letten. Benieuwd wat je nodig hebt voor een goede start? De adviseurs van de Rabobank vertellen je er graag over tijdens dit seminar.

Loop jij als startende ondernemer risico’s? (Interpolis)

Natuurlijk horen er risico’s bij het ondernemerschap. Toch is het slim om nu al bij sommige risico’s wat langer stil te staan. Welke risico’s dat zijn en hoe je deze risico’s kunt beperken, afdekken en verzekeren, ontdek je samen met Interpolis in deze workshop.

Laat u niet verrassen door de groei van uw bedrijf (Interpolis)

U ziet nieuwe kansen. Uitbreiding van bedrijfsruimte, grotere voorraden en wellicht uitbreiding van personeel. Wat brengen deze ontwikkelingen voor risico’s met zich mee?

Uw bedrijf wordt meer waard, maar wat als er iets onverwachts gebeurt? Uw voorraad gaat verloren, uw personeel wordt ziek of u overkomt zelf wat. En dat terwijl juist u onmisbaar bent voor het bedrijf. Tijdens deze workshop staan we stil bij de belangrijkste risico’s die groei van uw bedrijf met zich mee brengt.

Via preventie kunt u mogelijke risico’s beperken of voorkomen, maar dat geldt niet voor alle risico’s. Als het risico de continuïteit van uw bedrijf in de weg staat, is het van belang over verzekeringen na te denken. Niet alles verzekeren, maar focus op wat echt belangrijk is! Door hier vooraf over na te denken laat u zich toch niet verassen door uw groei?

Welk risico loop je als je onverwachts ziek wordt? (Univé Het Zuiden)

Als zelfstandig ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het draaiende houden van je bedrijf, ook in het geval van ziekte of ongeval. Vanuit de overheid ontvang je op zo’n moment niets. Welke risico’s loop je eigenlijk als startende ondernemer? Het is best ingewikkeld en het kost veel tijd om je daar helemaal in te verdiepen.

Meer weten? Schrijf je in voor de workshop.

We praten je graag bij over wat er bijvoorbeeld gebeurd met je inkomen als je door ziekte of ongeval je werk niet meer kunt doen en welke mogelijkheden er zijn om risico’s te managen.

Het Zuiden

Welke rechtsvorm past bij mij? (Meijling & Sarneel)

Het starten van een eigen onderneming begint met het nadenken over de juiste rechtsvorm. Begin je alleen, of met anderen? Loop je het risico aansprakelijk gesteld te worden en wil je jezelf daartegen indekken? De notaris weet precies de voor- en nadelen van de rechtsvormen en zoekt met jou naar de meest geschikte vorm. De notaris zorgt voor de oprichting en de begeleiding van de door jou gekozen ondernemingsvorm. In deze praktische seminar legt notaris Geertjan Sarneel van Meijling & Sarneel Notarissen en Adviseurs uit waar jij, als starter, aan moet denken en rekening mee moet houden.

Belastingen? Laat je adviseren! (Pekaar & Partners)

Netwerken, ondernemingsplan opstellen, klanten binnenhalen enz. Je bent druk bezig met het starten van je eigen onderneming. Maar vergeet je de belastingen niet? Vóór het opstarten van je eigen onderneming moet je al rekening houden met belastingen. Dit kan namelijk ook de keuze voor de rechtsvorm van je onderneming beïnvloeden. Daarnaast moet je voorkomen dat je belastingvoordelen misloopt. In deze presentatie lopen we met elkaar door met welke belastingen je te maken kan krijgen, welke keuzes jij kan maken en welke belastingvoordelen je kan binnenhalen.

Inspiratiesessie over financiering voor het starten of laten groeien van je bedrijf (Qredits)

Tijdens het seminar verzorgt Qredits samen met een succesvolle ondernemer een inspiratiesessie over het omzetten van je plan naar werkelijkheid met ondersteuning van krediet. Qredits geeft aanvullende tips en handvaten over het concreet maken van je plan. Bij Qredits kun je terecht voor financieringen tot 250.000 euro, maar ook voor coaching en begeleiding. Qredits is een sociale kredietverstrekker en is er voor ondernemers met een passie en een plan. Ben jij ondernemer of overweeg je te ondernemen? Zet dan de eerste stap om je droom om te toveren tot werkelijkheid en schuif aan bij deze praktische en inspirerende seminar!

You never get a Second Chance to make a First Impression (Linda Hemmes fotografie)

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken. Een goed portret is dan ook van groot belang en allesbepalend voor je imago. Dit is je eerste indruk en je bent herkenbaar voor de klant. Met een goed zakelijk portret maak jij het verschil!

Tijdens de seminar zal ik je alles vertellen hoe je zichtbaar wordt in deze tijd van online marketing.  Hoe jij, door een goed portret van jezelf op je website en social media te zetten, toegankelijk en benaderbaar wordt voor jouw ideale klant. Je verlaagt hiermee de drempel om contact met je op te nemen. Daarnaast zal ik je vertellen wat een goede beeldbank doet voor je bedrijf, dat je daarmee onderscheidend kan zijn en met beeld dat precies bij jou en je brand past jouw authenticiteit kan laten zien. Tijd om op te vallen tussen alle andere ondernemers!

Schrijf je in voor mijn seminar zodat je weet hoe jij zichtbaar wordt voor je klant.

Inspiratiesessie met een succesvolle ondernemer (Voordemakelaar.nl)

Ontmoet succesvolle startende ondernemers, luister naar hun verhaal en stel vragen tijdens een interactieve kennissessie met ervaren ondernemers. In een intieme setting is het mogelijk om vragen te stellen en advies te krijgen over hun zij hun startende onderneming succesvol hebben opgezet.

Deze sessie is met Voordemakelaar.nl

Locatie

Locatie

De Koploper
Stationsplein 21
4461HP Goes

Aanmelden

Aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *