Ondernemersdag Zeeland 2020

Meld je alvast aan voor de Ondernemersdag Zeeland. Dan houden wij jou op de hoogte wanneer de eerstvolgende Ondernemersdag in Zeeland gaat plaatsvinden!

  Middagprogramma (starters)
15.00 – 16.00 uur Optioneel voorprogramma: Masterclass
15.30 – 16.15 uur Inloop op informatiemarkt
16.15 – 17.25 uur Informatiemarkt afgewisseld met ronde 1 en 2 seminars & workshops en Toets je haalbaarheid sessies
16.15 – 16.45 uur Ronde 1 seminars & workshops & “Toets je haalbaarheid” sessie
16.55 – 17.25 uur Ronde 2 seminars & workshops
17.25 – 17.45 uur Sluiting met een interactieve quiz en maak kans op een leuke prijs!

 

  Avondprogramma (MBK)
18.30 – 19.15 uur Inloop op informatiemarkt / netwerktafels
19.15 – 20.25 uur Informatiemarkt/ netwerktafels afgewisseld met ronde 1 en 2 seminars & workshops en Toets je haalbaarheid sessies
19.15 – 19.45 uur Ronde 1 seminars & workshops & “Toets je haalbaarheid” sessie
19.55 – 20.25 uur Ronde 2 seminars & workshops
20.30 – 21.15 uur Optionele toegift: Masterclass

 

 

 

Standhouders

De Koploper (Hoofdpartner)
De Koploper: Bruisend centrum voor ondernemers!
Het voormalig belastingkantoor in Goes wordt een nieuw kantoorconcept voor alle ondernemers die graag vooruit willen. De Koploper faciliteert zowel grote als kleine bedrijven en biedt flexplekken en kantoorruimtes van 20 tot 600+ m2. De ambitie is om een levendig en inspirerend verzamelgebouw te creëren vol praktische voorzieningen zoals vergaderruimtes, horecavoorzieningen, kantoortechniek, een gastvrouw, het aannemen van pakketpost enz. Als ondernemer kun je huren wat je daadwerkelijk nodig hebt en gebruik maken van de talenten van je medehuurders.
Meer informatie: www.dekoploper.com

Rabobank (Hoofdpartner)

Loopt u rond met plannen om een eigen bedrijf te starten? Bent u bezig met het maken van een ondernemingsplan en loopt u vast? Of bent u recent ondernemer geworden en wilt u weten hoe u uw bedrijf verder kunt ontwikkelen? Kom dan naar de stand van de Rabobank op de Startersdag.

Interpolis (Hoofdpartner)

Ook Interpolis is op deze avond aanwezig met hun stand. Voor iedere startende ondernemer een must om langs te gaan vanavond. Wil jij ook weten welke risico’s er in jouw branche vaak voorkomen? Hoe kan je die risico’s beperken? En wat als je schade hebt? Interpolis legt daarbij de focus op wat echt belangrijk is. Zo is jouw onderneming uiteindelijk succesvoller! Loop dus langs voor een bruikbare risico-inventarisatie en laat je verrassen. Want voorkomen is beter dan verzekeren.Voor startende ondernemers hebben wij de Interpolis ZekerVanJeZaak® verzekering. Als startende ondernemer betaalt u een half jaar lang geen premie voor uw zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Voor meer informatie klik hier en kom naar onze stand en laat u verder informeren over de mogelijkheden door een van onze adviseurs.

Bevelandse gemeenten (Hoofdpartner)

De Bevelandse gemeenten werken intensief samen op het gebied van onder andere ICT, Sociale Zaken, Informatievoorziening en Personeel en Organisatie. Ook op het gebied van Economische Zaken vinden deze gemeenten elkaar. Op de Startersdag zijn de gemeenten Goes, Borsele, Noord-Beveland, Reimerswaal en Kapelle om informatie te geven over ondernemen in de regio.

Qredits

Qredits financiert ondernemers met een goed plan tot 250.000 euro. Daarnaast bieden we professionele coaching en begeleiding voor ondernemers. Iedereen kan bij Qredits terecht. Zowel de starter met sterke plannen als de gevestigde ondernemer die wil groeien. Ook kun je op onze site gratis e-learnings volgen. We bieden dit aan als sociale onderneming omdat we geloven dat dit het succes van jou als ondernemer vergroot. We hebben als non-profitorganisatie  geen winstoogmerk. Want in een wereld waar het juist draait om winst, kijken wij naar jou, als ondernemer. Waarbij de kern is om samen stappen te durven zetten.

Ondernemersklankbord

Stichting Ondernemersklankbord is een landelijk netwerk met 300 adviseurs en één van de grootste, onafhankelijke non-profitorganisaties die zich belangeloos voor je inzetten. In de 40 jaar van hun bestaan hebben zij al meer dan 100.000 ondernemers effectief geholpen met bedrijfsadvies. Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf kunnen met èlke ondernemingsvraag bij OKB terecht en worden door een OKB-adviseur persoonlijk begeleid in een klankbordtraject.

EDW Autolease

EDW Auto leaset alle merken bedrijfswagens, bedrijfsauto’s, bestelbussen, voertuigen, food-trucks, motoren, machines en apparatuur. Ondernemers voor ondernemers, onze werkwijze.

UWV

Heeft u een WW-uitkering van UWV en wilt u een bedrijf starten of als zzp’er beginnen? Wilt u dit doen terwijl u (een deel van) uw uitkering behoudt? Dan kan UWV u hierbij helpen. Wij geven informatie over de mogelijkheden en begeleiding.

BOIP

Intellectueel Eigendom, waar gaat dat over? Octrooien?
Dit zijn de vragen die vaak gesteld worden aan onze stand. Logisch, omdat je als startende ondernemer niet gelijk bezig bent met intellectueel eigendom en de bescherming hiervan.
Maar kom toch even praten op onze stand. Omdat wij de ervaring hebben dat starters onze voorlichting waarderen. Omdat het je in korte tijd duidelijk kan worden wat er kan gebeuren rond de naam van je bedrijf. Hoe het zit met ideebescherming. En waarom een goede naam zo belangrijk is. En misschien wil je op onze stand nakijken of je naam al bestaat als merk. Als je bewust omgaat met je intellectueel eigendom helpt dit jouw bedrijf vooruit

Schipper Accountants

Ondernemers werken elke dag met passie, visie en ambities in hun bedrijf. Bij Schipper streven we ernaar dat ondernemers dit met vertrouwen kunnen doen. Vertrouwen in zichzelf, in het team en in het bedrijf. En ook in ons, als persoonlijke accountant en adviseur. We staan als sparringpartner, adviseur en vertrouwenspersoon naast de ondernemer. We ontzorgen, ondersteunen en bieden een bron van inzicht.

Bodytreat
Biedt professionele stoelmassages aan volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. Stoelmassage is vooral populair omdat het ziekteverzuim vermindert. Werknemers die niet ontspannen zijn krijgen allerlei fysieke klachten maar ook uitval door stress is een dreigend gevaar. Het gaat namelijk ten koste van de productiviteit en effectiviteit. Het omgekeerde is echter ook waar: De productiviteit en effectiviteit neemt toe als uw werknemers zich goed voelen. Zeker in combinatie met het belastingvoordeel biedt de stoelmassage alleen maar voordelen voor zowel werkgever als werknemer.
 

The Blue Factor

Heb je in je bedrijf te maken met snelle groei, lange wachttijden voordat je debiteuren betalen? Groeikansen laat je niet graag liggen, maar voorfinancieren lukt ook niet. Dan kan factoring meteen helpen je groei te financieren. The Blue Factor is gespecialiseerd in factoring van mkb en zzp ondernemers. Wij helpen je direct door factoring van je debiteuren, dat kan al per factuur, per debiteur. Wacht niet langer op betaling, The Blue Factor betaalt binnen 24 uur.

 

Seminars ronde 1 & 2

Een 10 voor jouw ondernemingsplan
Bij het starten van een eigen bedrijf komt veel kijken. Een goed ondernemersplan schrijven is de eerste stap naar een succesvolle start van jouw bedrijf. In een bedrijfsplan maak je jouw plannen concreet en breng je kansen en eventuele obstakels in kaart. Benieuwd wat je nodig hebt voor een goede start en hoe de bank hiernaar kijkt? De adviseurs van de Rabobank vertellen je er graag over tijdens dit seminar.
Onmisbare tips voor starters én groeiers!
Van (ondernemers)plan naar financieringsplan
Als ondernemer wil je natuurlijk winst maken om je bedrijf te laten slagen. Hoe je dat doet verklappen we tijdens deze inspiratiesessie. Een goed plan is de basis voor het bereiken van je doelen. Maar hoe maak je dit en waar let een financier op bij een ondernemersplan? Onze bedrijfsadviseur Conny Kortie deelt concrete tips uit de praktijk waar je de volgende dag direct mee aan de slag kunt.
Bij Qredits kun je terecht voor zakelijk krediet variërend van €1500 tot €250.000, maar ook voor coaching, trainingen en tools. Qredits is een sociale kredietverstrekker en is er voor ondernemers met een passie en een plan. Ben jij ondernemer met groeiambitie, of heb je plannen om te gaan ondernemen? Schrijf je dan nu in voor dit praktische seminar!
Meer aandacht nodig voor je bedrijf door een digitale administratie
Ben je op zoek naar een manier waarop je meer aandacht kan geven aan je bedrijf in plaats van aan alle administratie die je hebt?
Schipper Accountants laat je graag zien welke mogelijkheden er zijn zodat jij (samen met jouw accountant en fiscalist als sparringpartners) voor uit kan kijken met je bedrijf en jij jouw passie kan blijven uitoefenen in je bedrijf.
Welke rechtsvorm past bij mij?
Het starten van een eigen onderneming begint met het nadenken over de juiste rechtsvorm. Begin je alleen, of met anderen? Loop je het risico aansprakelijk gesteld te worden en wil je jezelf daartegen indekken? De notaris weet precies de voor- en nadelen van de rechtsvormen en zoekt met jou naar de meest geschikte vorm. De notaris zorgt voor de oprichting en de begeleiding van de door jou gekozen ondernemingsvorm. In deze praktische seminar legt notaris Geertjan Sarneel van Meijling & Sarneel Notarissen en Adviseurs uit waar jij, als starter, aan moet denken en rekening mee moet houden.

 

Seminars ronde 3

 

 

Waarom is een goede naam binnen je branding zo belangrijk?
Mijn naam is Jan Hart en ik werk bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP). In mijn seminar leg ik uit waarom jouw naam zo belangrijk is voor je bedrijf. En dit doe ik aan de hand van de volgende vragen: 

 • Wat hebben jouw naam en branding met elkaar te maken?
 • Hoe gebruik je als ondernemer je naam?
 • Wanneer is jouw naam ook je merk?
 • Hoe bescherm je jouw naam en waarom is die bescherming nodig?
 • Welke merknamen zijn niet te beschermen?
 • Waar controleer je of jouw naam al geregistreerd is?
Inspiratiesessie
– Meer info volgt later –
Hoe benader ik nieuwe klanten en waar vind ik ze?
Bij de start had je waarschijnlijk al een doelgroep in gedachten of zelfs reeds benaderd. Je komt er echter vanzelf achter dat dit niet voldoende is om te kunnen groeien met jouw bedrijf.Een goede marketing (online, offline) is belangrijk en als het goed is leidt dit tot een het 1e contactmoment. Omdat je elkaar nog niet goed kent wordt dit ook wel koude acquisitie genoemd en dit is een vak apart. Tijdens onze sessie wil ik je graag meenemen in de (online) klantenreis en de volgende zaken bespreken: 

 • Wie is eigenlijk jouw ideale klant en waarom?
 • Hoe kies ik een doelgroep?
 • Welke (online) communicatiestijlen zijn er en hoe maak ik de verbinding?
 • Hoe kan ik van dienst zijn voor de doelgroep?
 • Hoe ga je professioneel te werk?
 • Weerstanden… en hoe ga ik hier mee om?

Locatie
De Koploper Goes

Aanmelden
Wil jij bij de Ondernemersdag Zeeland aanwezig zijn? Meld je dan hieronder aan.