Bevelandenplein: Veel nieuwe ontwikkelingen starten hier

Het Bevelandenplein in de Noordzeehal heeft alles in zich om ook dit jaar weer een succes te zijn. Het plein is groter dan ooit en biedt met 36 bedrijven een gevarieerd inkijkje in het bedrijfsleven van de vijf Bevelandse gemeenten. Pleincoördinator Ada de Regt is enthousiast en zij niet alleen. “De energie die ik voel bij de deelnemers is bijzonder. Iedereen zet alles op alles om het verschil te maken.” Bijzonder is volgens Ada het grote aantal nieuwkomers dat zich dit jaar presenteert. En deze bedrijven meldden zich al in een vroeg stadium. “Kort na de vorige editie rolden de eerste aanmeldingen al binnen. Van deelnemende standhouders, maar ook van beursbezoekers die voelden: dáár wil ik bij zijn. Uiteindelijk heb ik 12 nieuwe deelnemers kunnen noteren. Dit zorgt voor een aantrekkelijke mix. Iets waarmee ik sowieso rekening houd. Ons plein biedt de bezoeker een dwarsdoorsnede van het Bevelandse mkb.”

Innovatief
Natuurlijk daagt het beursthema ‘Maak het verschil’ de ondernemers uit om het beste van zichzelf te laten zien. Dat is bij aankomst op het plein al direct zichtbaar aan de fraaie stands. Want, steeds meer kiezen bedrijven voor de bouw van een eigen stand. Dit onderstreept het eigen bedrijfskarakter. “Uit de gesprekken met de ondernemers maak ik op dat het thema deze ondernemers op het lijf geschreven is. We hebben bedrijven die het verschil maken met innovatieve ontwikkelingen als led-verlichting, recyclede materialen, Nom (NUL op de meter), virtuele oplossingen voor veiligheidstrainingen en het aanbod in het zuidwestelijk deel van Nederland van een volledig pakket voor klimaatneutraal autorijden.

Bevelandse stamtafel
Natuurlijk zijn ook de vijf Bevelandse gemeenten aanwezig. Daarmee onderstrepen zij waarde te hechten aan informele contacten met regionale ondernemers. “Erg leuk is dat zij een Bevelandse stamtafel introduceren. Daar kunnen ondernemers op een gemoedelijke manier van gedachten wisselen met de verschillende bedrijfscontactfunctionarissen en bestuurders.” Ada benadrukt dat er op het plein voor gratis koffie en thee wordt gezorgd. “We willen een gastvrij en sfeervol plein zijn. Om die reden bieden we dit iedere bezoeker gratis aan.” Wie meer wil dan een kopje koffie, kan neerstrijken in het restaurant. “Het Binnenhof uit Goes serveert heerlijke gerechten in een sfeervolle ambiance.”

Persoonlijk contact
Ada benadrukt het belang van het deelnemen en het bezoeken van Contacta.nl. “In een tijd waarin we vooral digitaal communiceren, is persoonlijk contact een verademing. Ondernemers zijn hier om verschillende redenen: naamsbekendheid, werven van nieuwe medewerkers of voor promotie van een bepaald product of dienst. Of, zoals iemand zei, ‘om vuiltjes weg te werken’, want ook knelpunten los je het makkelijkst op als je elkaar in een sfeervolle omgeving kunt spreken.”

Borrel Bevelandenplein
De deelnemers aan het Bevelandenplein nodigen u uit voor een borrel op woensdagavond 7 november om 22.00 uur. Een uitgelezen moment om contact te leggen met de standhouders en kennis te maken met de (nieuwe) Bevelandse bestuurders van de vijf betrokken gemeenten. Komt u ook?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.