Binnenkort: ZB Startersnetwerk

ZB Startersdag7Medio 2015 lanceert Zeeland Business het eerste Startersnetwerk in Zeeland. Vanaf dat moment zal Zeeland Business een aantal keer per jaar netwerkbijeenkomsten organiseren voor starters en pre-starters. Net als met het reguliere netwerk voor de meer gevestigde ondernemer, zullen we op verschillende plaatsen in Zeeland neerstrijken.

 

 

Waarom een speciaal netwerk voor starters?
Startende ondernemers zijn volop bezig hun bedrijf op te bouwen. Om ervoor te zorgen dat je bedrijf bekend raakt binnen het bedrijfsleven, ben je natuurlijk flink aan het marketen en hoop je dat anderen je activiteiten oppikken. Maar hoe doe je nou, jezelf zichtbaar maken en aanbevelen? En hoe vergaar je meer kennis over het bedrijfsleven en jouw branche? Ben je bekend met de valkuilen in ondernemersland, voldoet je bedrijf aan alle voorwaarden of ben je misschien op zoek naar iemand die iets voor jou kan betekenen?

Al deze onderwerpen komen samen bij het Startersnetwerk. Tijdens de bijeenkomsten leer je bijvoorbeeld hoe je je Facebook zakelijk kunt inzetten, hoe je je product kunt promoten, hoe je aan je beeldvorming en merk kunt bouwen. Maar boven alles wil Zeeland Business je helpen om effectief te bouwen aan je netwerk.

 

Effectief Netwerken
Netwerken is niet heel moeilijk. Tijdens je start heb je natuurlijk al diverse ondernemers en klanten leren kennen. Wellicht heb je visitekaartjes geruild en noteer je je contacten zodat je ze niet meer vergeet. Maar wat doe je er verder mee? En hoe kom je aan contacten die je niet uit het oog verliest. Hoe zorg je ervoor dat anderen jou onthouden?

Om een stevig en effectief netwerk op te bouwen heb je kennis nodig. Kennis over bijvoorbeeld:
– hoe kom je erachter wie waardevol is voor jouw netwerk
– hoe stel je jezelf voor, wat is belangrijk
– wat bied je aan en wanneer
– hoe houd je je netwerk levend en up to date
– waar zitten de contacten precies die je zoekt

Wanneer je lid bent van het Startersnetwerk, stellen we je in de gelegenheid om je netwerkactiviteiten uit te voeren en te verbeteren. We maken je bedrijf zichtbaar door de ledenlijst van het Startersnetwerk online te plaatsen. We geven je advies en tips om verder te komen dan waar je nu bent. Nu ben je gestart, door effectief te netwerken kun je verder alleen nog maar groeien.

 

Voorbeeld Programma Startersnetwerk
De bijeenkomst zullen net als bij het reguliere netwerk verlopen via een vast stramien. We hebben gemerkt dat leden het prettig vinden om een vast programma te volgen, het gevoel dat het jouw club is wordt daardoor vergroot. Het programma van het Startersnetwerk zal er ongeveer zo uitzien:

17.45 – 18.00 Ontvangst
18.00 – 19.00 Broodjesbuffet
19.15 – 19.35 Kennis Sessie deel 1
Kennis Sessie deel 2
19.45 Ervaren Ondernemer aan het woord
20.00 – 20.15 Pauze
20.15 Introductie Effectief Netwerken
20.30 Effectief Netwerken in de praktijk
21.15 Einde bijeenkomst

 

Interesse
Binnenkort openen we de inschrijfmogelijkheid voor die eerste bijeenkomst. Wanneer je na het lezen van de introductie nieuwsgierig bent geworden naar Starters Netwerk, dan kun je HIER je interesse tonen. En natuurlijk gaan we jou dan zsm uitnodigen voor de eerste bijeenkomst waar je tegen een laagdrempelig bedrag kunt leren & netwerken. Binnenkort zullen we nog meer informatie online zetten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *