Biobased heeft de toekomst!

Zeeuwse ondernemers delen hun ervaring met biobased economy tijdens de MKB inspiratieavond op 11 juni in Middelburg. Deze wordt door Switch georganiseerd in samenwerking met de Urgenda Regiotour Zeeland.

De biobased economie is gebaseerd op het zo efficiënt mogelijk gebruik maken van gewassen en biomassa voor voeding, veevoer, materialen, chemicaliën, energie en brandstof. Zeeland gaat voluit voor duurzaam en biobased en veel Zeeuwse ondernemers hebben de keus voor biomassa dan ook al gemaakt. Zij delen hun motivatie en ervaringen graag met anderen.

Op 11 juni zullen zes MKB-bedrijven in een korte pitch vertellen hoe hun ervaringen zijn en wat nu hun grootste uitdaging is.  Aan bod komen business cases met olifantsgras, zeewier, lijnolieverf en zeekraal. Namens Urgenda geven professoren Jan Rotmans en Pier Vellinga daarop hun reactie. Verder zijn er korte bijdragen van Ben Westenburger (Rothuizen architecten) en Marjan Minnesma (directeur Urgenda).

De avond is zeer interessant voor MKB-ondernemers, maar ook gemeenten, duurzame dorpen, studenten en overige belangstellenden zijn van harte welkom. De bijeenkomst wordt gehouden bij Rothuizen Architecten, Kleverskerkseweg 49, 4338 PB Middelburg en begint om 17.00 uur.

Gouden Lepel
Tijdens deze avond zal de Commissaris van de Koning Han Polman ook de Gouden Lepel uitreiken aan één van de ‘Tasty10’. De ‘Tasty10’ zijn tien bedrijven in de voedingsindustrie die in hun productie vergaand rekening houden met mens en milieu. Consumenten kunnen nog tot 5 juni stemmen op één van de bedrijven via www.maakdeswitch.nl/stem-nu. Uit de drie hoogst genoteerden zal een jury de winnaar van de Gouden Lepel kiezen.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het GROW-fonds van OxfamNovib en sluit aan bij de campagne ‘Behind the brands’.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.