Kennisdeling: Manilla, Free pub, Groupon en winterbanden!

Vrijdag 2 december 2011
Deze is vanuit het vliegtuig, vertrekkende vanuit Manilla. Niet gewerkt gewoon genoten, op de maandagmiddag besloten om met het hele kantoor een leuke trip te maken. We hadden een redelijke drukke periode achter de rug, meerdere maanden 6 tot 7 dagen in de week  gewerkt en dan ook lange dagen.
Die inzet mag wel beloond worden. Dus dan  zit je dinsdag met je personeel in Manilla! Helaas op de terugweg mijn vlucht weer gemist, tja ze hadden me de verkeerde vluchttijd doorgegeven en aangezien we elkaar allemaal kwijt waren geraakt tijdens stappen mis je dan wel eens je vliegtuig.
Heb in ieder geval een paar extra dagen mogen doormaken op het dak van een hotel, met zwembad en een panoramisch uitzicht over de stad. Ook aanwezig een dame van half Japanse en half Koreaanse afkomst, dus niks te klagen! Dat is weer een heel ander vehaal maar dat heeft vrij weinig te maken met ondernemen in China. Moest het toch even kwijt! Hoort er immers ook bij.
Het is weer een tijd geleden, de nieuwe site van Zeeland Business staat inmiddels weer online. Moet zeggen dat het er goed uit ziet, mooi werk! Het is een hoop werk om een nieuwe site te lanceren. Met Inspection Partner zijn we nu ook volledig online.  En het leukste is dan ook dat er na je mailingen, free pub, google campagne, klantenwerving en wat beurzen de klanten online beginnen binnen te komen! Het loont dus, proactief zijn. Kwestie van doen.
We zijn flink bezig geweest met Inspection Partner. We hadden onzelf voor een flinke uitdaging gezet. Wie haalt de meeste free pub binnen. Het resultaat is dat we op Nuzakelijk staan, Intermediair gaat nog een stuk plaatsen en de contacten met de telegraaf zijn gelegd. Ook nog in wat locale bladen hebben krantenkoppen gehaald. Ik vind het zo mooi dat bladen of gelijksoortige media soms duizenden euro’s vragen voor een advertentie maar eigenlijk kan dit niet op tegen artikelen in landelijke media. Kortom een geslaagde free pub campagne, we blijven er dan ook zeker mee bezig. Het is ook de kick om het voor elkaar te krijgen. Een leuk nieuwtje is wel dat de eerste deal met Groupon rond is. Na het eerste kennismakingsgesprek in Guangzhou op hun kantoor is er een leuke samenwerking ontstaan.
Maar terug naar de eertste deal: Led kerstverlichting, een landelijke deal. Het eerste wat je doet is met heel het kantoor een weddenschap maken van hoeveel er wordt verkocht. Degene die het heeft gewonnen heeft het alsnog gespendeerd aan een etentje voor iedereen, zeer sportief! In totaal zaten we op iets van 1000 stuks, en dat voor 1 dag. Als het goed is zitten alle producten nu in een vliegtuig van DHL richting Nederland. Dus het komt eraan.
Ik moet eerlijk bekennen dat een dienst verkopen die Inspection Partner  (QC) levert meer tijd nodig heeft dan de verkoop van andere gangbare handel. Je moet echt een naam opbouwen en echt klanten direct benaderen. Het gaat toch om vertrouwen. We inspecteren toch de kwaliteit van producten die zijn gekocht in China en Azië door Nederlandse en andere bedrijven. Meestal zijn we aanwezig bij het laden van de container en wacht de klant op een af- of goedkeuring. Deze beslissing heeft vaak gevolg  voor wel of niet betaling van de laatste termijn.  Kortom een vetrouwenspositie! En als er problemen zijn moeten we ze ter plekke oplossen. Wat ik persoonlijk wel mooi vind is dat zelfs bedrijven ons vragen om hun betalingen te beheren, een ultiem teken van vetrouwen lijkt mij. Ook een stuk sneller qua tijd. Tevens kunnen we binnenlandse contracten afsluiten, dus van Chinees naar Chinees bedrijf.
De laatste maanden hebben wel in het teken gestaan van de winterbanden, die  ben ik echt heel veel tegen gekomen. Leuk om te zien hoe die wereld in elkaar steekt, ook met de agentschappen. Er zijn genoeg omwegen om soms toch merken te kopen die niet direct toegangkelijk zijn heb ik ontdekt. Het leuke van Inspection Partner is dat je zoveel producten tegen komt bij de kwaliteitscontrole en dus iedere keer wat bijleert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.