Boekhouden is koud kunstje

CapsNobel Accountants & Belastingadviseurs

We zien in de praktijk dat er nog veel ondernemers zijn die worstelen met hun boekhouding en de stap naar volledige automatisering niet zetten. Volgens Remko Aertssen, accountant bij CapsNobel in Goes, is dat zonde omdat een ondernemer die zijn boekhouding innoveert veel tijd en kosten kan besparen.

Iedere ondernemer is verplicht om een boekhouding bij te houden. De wijze waarop is vormvrij. Veel met name kleinere ondernemers werken nog met Excel en Word. CapsNobel stimuleert en ondersteunt haar relaties bij de overgang naar een geautomatiseerde boekhouding.

Wij promoten het werken met online boekhoudsoftware. Indien een ondernemer zelf geen voorkeur heeft adviseren wij Exact online. Het abonnement kan door de ondernemer worden afgesloten of indien er sprake is van uitbesteding, via ons kantoor waarbij er sprake is van een meekijkfunctie.  De tijdsbesparing zit hem vooral in de automatische bankkoppeling en de scan en herkenfunctie waarmee facturen direct op de juiste wijze worden geboekt.

Het factureren kan vanuit de boekhoudsoftware zelf maar we zien ook een trend waarbij er voor de facturatie wordt gekozen voor speciale online software die dan simpel kan worden gekoppeld aan de boekhoudsoftware. Met name voor ZZP’ers die geen omvangrijke boekhouding hebben en op een snelle manier offertes en facturen willen opstellen is dit een prima tool. Facturen zijn te standaardiseren maar ook op maat te maken naar de wens van de ondernemer. Het verzenden van facturen gaat digitaal, per email. De keuze daarbij is Pdf of UBL (Universal Business Language). Als je leveranciers en afnemers hebt die met UBL werken, gaat de verwerking in de boekhouding nog sneller.

Onderdeel van de huidige facturatiesoftware waarmee wij werken is een mobiele app toepassing waarmee de ondernemer eenvoudig ook onderweg inzicht heeft in de status van zijn offertes en facturen. Ook openstaande posten kunnen worden geraadpleegd en eventueel kunnen direct herinneringen worden verstuurd.

CapsNobel Accountants & Belastingadviseurs
Stationspark 37
4462 DZ Goes

Fotografie: Marijana Pajovic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *