Bouwbedrijf Kambier: ”Wij bouwen dromen.”

“We bouwen dromen. Dat klinkt misschien vreemd, maar zo is het wel. Iedere nieuwbouwwoning start met een bepaald idee, een voorstelling van hoe het gaat worden. Het is aan ons om dit zo goed mogelijk te vertalen in een haalbaar ontwerp en een soepel bouwproces. Dat laatste is belangrijk. Loopt dat niet goed, dan drukt dat nadrukkelijk zijn stempel.”

André Jasperse is, samen met zijn broer Peter, directeur van Bouwbedrijf Kambier. Dit bedrijf is met name op Walcheren actief, vooral in de particuliere woningbouw en de recreatie. Vijf jaar geleden bouwden zij hun moderne, eigentijdse kantoorpand en werkplaats in Koudekerke. Toen al lag de focus op duurzaam gebruik van materialen en energiezuinigheid. De kennis en ervaring daarmee is alleen maar verder uitgebouwd en versterkt.

Voorop lopen
Jasperse vertelt dat hij werkt vanuit de overtuiging dat de mens als rentmeester verantwoordelijk is voor deze aarde. We kunnen de aarde niet blijven op souperen. “Ik hoop dat onze opdrachtgevers dat ook vinden. En eerlijk gezegd, dat vinden zij ook. Zéker nu blijkt dat het gas uit Groningen eindig is. De woningen die wij bouwen zijn al gasloos. Logisch, als je bekijkt welke voordelen dit oplevert. Banken zijn bereid gunstige hypotheekrentes te berekenen bij duurzame keuzes als een warmtepomp en zonnepanelen. Het resultaat hiervan is een ‘0 op de meter woning’. De extra investering verdien je eenvoudig terug met een lagere rente en verwaarloosbare energiekosten. Bovendien ligt de verkoopwaarde van zo’n woning aanzienlijker hoger dan van reguliere bouw.”

Procesbegeleider
Volgens Jasperse verandert het werk. De traditionele aannemer is meer een procesbegeleider geworden. “We brengen partijen samen, liefst in een zo vroeg mogelijk stadium. Iedereen brengt zijn kennis en expertise in. Dat lukt alleen met onderling vertrouwen en transparantie. Wij zorgen ervoor dat het voortraject en bouwproces soepel verloopt en uiteindelijk resulteert in de verwezenlijking van een droom (huis).”

Tekst: Caroline Houmes
Foto: Jan de Carpentier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *