Burgemeester Bergmann lanceert campagne ‘Diversiteit loont!’

De campagne ‘Diversiteit loont!’ wordt op 7 juli officieel gelanceerd in het oude stadhuis van Middelburg door de Middelburgse burgemeester Harald Bergmann. Behalve dat een gemeente voor de lokale samenleving verantwoordelijk is voor het ‘meedoen’ van alle inwoners is zij als organisatie ook verantwoordelijk voor haar werknemers. Burgemeester Bergmann zal vertellen wat diversiteit voor hem betekent en in welke mate de gemeente Middelburg momenteel bezig is met diversiteit.

ADB Zeeland heeft de taak om problematiek rond discriminatie en sociale uitsluiting in de Zeeuwse samenleving te signaleren en bespreekbaar te maken. Al jaren is discriminatie op de arbeidsmarkt een onderwerp dat aandacht krijgt van verschillende antidiscriminatievoorzieningen in Nederland. Zeeland heeft hierin in de afgelopen jaren andere keuzes gemaakt. Zo is er vooral geïnvesteerd in een jongerencampagne en in het LHBT-project (lesbisch, homo, biseksueel en transgender). Doordat er politiek gezien steeds meer draagvlak ontstond voor het tegengaan van arbeidsmarktdiscriminatie, resulterend in onder andere een uitgebreid landelijk actieplan, heeft ADB Zeeland besloten er een campagne aan te wijden: Diversiteit loont!

Deze bijeenkomst is vooral interessant voor bedrijven, organisaties, HR-medewerkers en anderen die belangstelling hebben in het bevorderen van diversiteit op de Zeeuwse arbeidsmarkt.

Datum: vrijdag 7 juli 2017
Locatie: oude stadhuis, Lange Noordstraat 1 Middelburg
Aanvang: 10:00 uur

 09:45 uur Inloop met koffie en thee
10:00 uur Opening door Simone Kroes, projectleider ‘Diversiteit loont!’ 
10:10 uur Toespraak van Harald Bergmann, burgemeester gemeente Middelburg,
10:30 uur Lezing  van Nienke Slump, advocate in Middelburg en betrokken bij het Zeeuws Vrouwenplatform onder meer bij de opzet van de ‘Verdraaid Goed Prijs’, over de  man/vrouw-verdeling op de arbeidsmarkt.
10:50 uur UWV Werkbedrijf aan het woord over UWV als werkgever. UWV is een van de ondertekenaars van het Charter Diversiteit, wat is hun businesscase?
11:10 uur Uitleg over de campagne ‘Diversiteit loont!’ in de praktijk
11:30 uur Officiële lancering door Harald Bergmann
11:50 uur Afsluiting met lunch en tijd om te netwerken

Aanmelden kan tot uiterlijk 3 juli via info@adbzeeland.nl.
Let op! Beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Wilt u meer informatie over deze campagne? Bezoek dan onze website: www.adbzeeland.nl/diversiteit-loont

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *