BusinessBoost; een nieuw perspectief voor ondernemers

INGBusinessBoost is een initiatief van ING en MKB-Nederland voor bedrijven met 5 of meer medewerkers die op een vernieuwende manier naar hun businessmodel willen kijken.

Hoe doe je dat?
BusinessBoost organiseert sessies waar de deelnemers uit de hectiek van alledag stappen en hun businessmodel up-to-date houden. Een wereld met snelle technologische ontwikkelingen en veranderende wetgeving, waar goed personeel steeds lastiger te vinden is en de klanten steeds veeleisender worden. Dat dwingt de ondernemer om met zijn tijd mee te gaan. BusinessBoost helpt met een frisse blik op hedendaags ondernemen. Overleven vraagt om aanpassen. De kunst is om dat op tijd in te zien.

Hoe werkt het?
De sessies van BusinessBoost worden geleid door Patrick van der Pijl, bekend van de wereldwijde bestseller ‘Business Model Generation’, waarvan meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht. Patrick inspireert organisaties met zijn nieuwe visie op strategie en innovatie. Hij is prominent en energiek aanwezig op deze interactieve sessies, waar hij met zijn Canvasmethode de businessmodellen van de deelnemers tegen het licht houdt.

Werkt het?
De reacties op de sessies van BusinessBoost zijn unaniem enthousiast. Deelnemers gaan naar huis met inzichten waarmee ze direct de volgende dag aan de slag kunnen. Deelnemer Daan Nauta van familiebedrijf Score BV vertelt: “Deze aanpak helpt ons enorm bij het definiëren van nieuwe businessmodellen. Die gaan we valideren en vervolgens implementeren. Innovatie is daarbij het uitgangspunt. Door de externe expertise van BusinessBoost worden we echt uit onze comfortzone gehaald. Ik vond het heerlijk om te doen.”

Zijn broer Mark zegt: “Wij worden enorm geholpen door het BusinessBoost-traject. De hulp die we erbij krijgen is geweldig en waarderen we enorm. De professionele ogen van buitenaf zorgen ervoor dat je verder durft te denken.”

BusinessBoost in onze regio
Op 18 april is er een BusinessBoost-sessie in voor Regio Zeeland en West-Brabant. Belangstellenden kunnen zich online aanmelden via https://www.businessboost.nl/bijwonen/
ING helpt ondernemend Nederland verder vooruit. Hiertoe hebben we een breed advies team klaar staan. Hun advieskracht richt zich op onder meer op zakelijk advies, private banking, de ‘levenscyclus’ van de onderneming en persoonlijke vermogensopbouw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.