CCXL-Theater: Topaccommodatie tegen de stroom in

Foto verkleindPositief denken, kansen grijpen en vooruitkijken. Die drie elementen vormden de basis voor het CCXL-Theater in Vlissingen. De subsidiekraan wordt langzaam maar zeker dichtgedraaid. Vooral de cultuur lijdt daar ernstig onder. Het leek dan ook dwars tegen de stroom in om juist nu een grote film- annex theaterzaal te bouwen en exploiteren.

Niet voor Ad Weststrate (62), selfmade ‘cinema-man’. Hij hoorde de discussies over de geldnood bij schouwburgen en besloot dat in Vlissingen een grote, eigentijdse en comfortabele theaterzaal moest komen. Zonder één cent overheidsgeld. Verbonden met de al florerende megabioscoop CineCity. In 2015 verrees in een ongekend hoog tempo het CCXL-Theater.

Geen toverformule, maar een zakelijke benadering. Aan CineCity (zeven zalen met een capaciteit van 1200 zitplaatsen) werd een nieuwe zaal gekoppeld met 740 stoelen. Geschikt voor zowel podiumkunst als 3D-film, uitgerust met het allerbeste Dolby Atmos geluidssysteem. En omdat de nieuwe zaal verbonden is met de bestaande cinema kan personeel eenvoudig over en weer worden ingezet.

Wel heeft CCXL een eigen schouwburgdirecteur, Cindy Willemsen – Kooij, die tijdens het eerste seizoen grote acts als Brigitte Kaandorp, Dionne Warwick, The Dublin Legends, Golden Earring en Hans Teeuwen op het hydraulische podium bracht. Met dit kunststukje bewees Ad Weststrate dat krapte bij de één, kansen bij de ander creëert. Ondernemerschap waardoor Zeeland een paleis voor toegankelijke cultuur rijker is.

 CCXL Theater Vlissingen
Spuikomweg 1
4381 LZ Vlissingen
0900 2463248
sales@ccxl.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *