Circulaire Economie bijeenkomst voor Zeeuwse MKB-ers

SwitchMiddelburg, 13-01-2016

‘’Zeeland omarmt de Circulaire Economie’’. Begrijpt u wat dat betekent voor u als ondernemer en welke kansen dit biedt? Zeeuwse MKB-ers worden uitgenodigd voor een bijeenkomst ‘Circulaire Economie in Bedrijf’ op 26 januari 2016 bij ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland te Middelburg. Diana de Graaf, circulaire economie expert van De Groene Zaak maakt u wegwijs. De Zeeuwse ondernemers Ro  de Koster (RO&AD architecten) en Rick van Gils (Dragon Plastics) vertellen over hun ervaring met de circulaire economie. Het programma wordt afgesloten met een workshop door Urban-Goods. Deelname is gratis.

Achtergrondinformatie
In een Circulaire Economie gaan grondstoffen in kringlopen door het systeem. Dat is fundamenteel anders dan in het huidige lineaire systeem, waarin grondstoffen worden gedolven en verwerkt tot producten die aan het einde van de levensduur worden vernietigd. Het lineaire systeem bestaat al sinds de industriële revolutie en gaat er van uit dat er altijd voldoende grondstoffen aanwezig zijn en het ecologische systeem het ‘afval’ (naar lucht, water en bodem) kan opnemen. Inmiddels weten we dat een transitie naar een circulaire economie onvermijdelijk is.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting Switch in samenwerking met het samenwerkingsverband Nederland Circulair! waar De Groene Zaak onderdeel van uitmaakt.

Waar:              ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7, Middelburg.

Wanneer:        26 januari 2016,  14:00 – 17:00 uur.

Meer informatie over het programma en aanmelden op https://bit.ly/1Pdd1fW.

Het werk van Switch wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.