Kennisdeling: Fiscaal voordelig rijden

Met steeds meer “groene” auto’s in de showroom is het tijd om te kijken naar de huidige stand van fiscale regelingen ten aanzien van deze automobielen.

Wanneer u privé rijdt in een auto van de zaak dan moet u rekening houden met een bijtelling voor het privégebruik, tenzij u middels een sluitende rittenregistratie kunt aantonen dat u op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé heeft gereden. Deze bijtelling is veelal een percentage van de cataloguswaarde en hangt af van de CO2-uitstoot en de leeftijd van de auto. Voor personenauto’s met een CO2- uitstoot van 50 gram per kilometer of minder die in 2013 worden aangeschaft, geldt in ieder geval voor een periode van 60 maanden een bijtelling van 0% en geldt tot 2015 een vrijstelling voor de motorrijtuigenbelasting.

Naast een lage bijtelling gelden er (voor ondernemers) nog een aantal fiscale voordelen. Zo heeft u recht op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek van maximaal 28%, kunt u in aanmerking komen voor de milieuinvesteringsaftrek van 36% en bestaat de mogelijkheid tot versnelde afschrijving in het jaar van aanschaf tot maximaal 75%. Ook oplaadpunten voor elektrische auto’s kwalificeren voor bovengenoemde fiscale voordelen. Let op: om voor de milieu-investeringsaftrek in aanmerking te komen, moet de investering binnen 3 maanden bij Agentschap NL worden aangemeld.

Om optimaal te genieten van de fiscale voordelen kan het beter zijn om uw investeringen over twee jaar te spreiden. Laat bij investeringen boven de € 50.000 daarom eerst de gevolgen berekenen.

Christian Driessen | Wouters Belastingadvies BV

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"e319d2654b","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"6602","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */