Column – Mist u ons?

Dit jaar staat Aan de slag in Zeeland niet op de Contacta. Dat wil niet zeggen dat we geen belang hechten aan contact met u. We zijn blij met het Zeeuwse bedrijfsleven. Om preciezer te zijn: met de sociale instelling van het Zeeuwse bedrijfsleven. De doelstelling wat betreft het creëren van nieuwe banen voor mensen met een beperking heeft u met elkaar in 2017 behaald.

U weet wellicht dat de sector overheid die doelstelling niet heeft  behaald. Daarom heeft het kabinet de Quotumwet voor deze sector geactiveerd, zodat elke overheidsinstelling verplicht worden een bepaald aantal mensen met een arbeidsbeperking aan werk te helpen. Om die organisaties de helpende hand daarbij te bieden, heeft de Zeeuwse Werkkamer een ‘ambassadeursactie’ bedacht. De leden (wethouders, vakbonds- en werkgeversvertegenwoordigers en anderen) gaan komende maanden in koppels langs de managers van die organisaties voor een goed gesprek over sociaal werkgeverschap. En als het even kan bezoeken we ook zoveel mogelijk bedrijven, vooral die nog moeite moeten doen om hun sociale gezicht te tonen. Ook die kunnen we helpen. Want onder de naam Aan de slag in Zeeland werken UWV en de drie Werk(gevers)servicepunten nauw samen om Zeeuwse werkgevers optimaal van dienst te zijn op het gebied van werving en selectie van personeel.

Goed om te melden is dat VNO-NCW ook bezig is met ambassadeurs. De werkgeversorganisatie wil in Zeeland rond de banenafspraak een ambassadeursnetwerk opzetten voor alle werkgevers. Zo’n netwerk leidt tot het delen van kennis en ervaring, maar levert wellicht ook nieuwe creatieve oplossingen en kansen op. Een prachtig initiatief, waar u nog zeker van zult horen!

Wie weet tot ziens!

André van der Reest,
wethouder gemeente Goes, voorzitter Zeeuwse Werkkamer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *