Column: Prima brandverzekering, toch failliet

Als u een eigen bedrijf heeft, bent u waarschijnlijk voor de belangrijkste risico’s verzekerd, zoals brand. Zo voorkomt u dat het voortbestaan van uw bedrijf in gevaar komt als u met tegenspoed te maken krijgt. Maar heeft u al nagedacht over het risico van ‘bedrijfsschade’?

Uw werk ligt stil
Een brand, storm of inbraak kan ertoe leiden dat uw bedrijfsactiviteiten geheel of gedeeltelijk stil komen te liggen. u kunt dan een tijd lang niet – of minder – produceren. uw inkomsten nemen af maar veel vaste lasten lopen gewoon door. Dat houdt u waarschijnlijk niet al te lang vol.

Oplossing
Verzekeraars hebben hiervoor een oplossing: De bedrijfsschadeverzekering. Deze dicht het gat tussen uw doorlopende vaste lasten en uw verminderde inkomsten. Ook winst die u gemaakt zou hebben als er geen brand was geweest, is meeverzekerd. belangrijk, want uw inkomen is daarvan afhankelijk.

Meer voordelen
Er zijn nog veel meer voordelen. uw medewerkers blijven in dienst. u kunt ze gewoon doorbetalen. uw klanten lopen niet weg, de extra kosten die u moet maken om hen van dienst te blijven – bijvoorbeeld voor vervangende bedrijfsruimte – worden vergoed. u bent verzekerd van professionele steun; zo kan het nodig zijn om tijdelijk extra krachten in te schakelen of advertenties te plaatsen om relaties te informeren. En zo heeft u de tijd om er weer bovenop te komen.

Leo Remijn is directeur van De Zeeuwse Verzekeringen.

 

één reactie

  1. Als ik het niet dacht :)! Leuk geschreven hoor. Kan van de meeste verzekersites niet gezegd worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.