Commercials by the Sea 2015 succesvol

De 5e editie vancbts Commercials by the Sea is zeer succesvol verlopen. In de DaVinci Cinema in Goes kregen meer dan 140 Zeeuwse communicatieprofessionals een topprogramma voorgeschoteld. Zij keken naar de beste commercials ter wereld, die in Cannes beloond werden met een hooggewaardeerde bronzen, zilveren of gouden Lion.

Daarnaast maakten de internationale topsprekers de verwachtingen meer dan waar!  Het geheel werd op professionele en prettige wijze aan elkaar gepraat door Lieneke de Wolf, die deze editie de gastvrouw was. De initiatiefnemers zijn dan ook erg tevreden over het verloop van de avond. Voor ComNetZ ligt de lat voor een nieuwe editie weer een stukje hoger.

“pleidooi voor geklooi”

Polle de Maagt inspireerde het publiek met een pleidooi voor geklooi. Veel organisaties steken een heel veel tijd, geld en energie in grote strategische trajecten, maar Polle adviseert bedrijven om gewoon aan de slag te gaan! Steek veel effort in het verbeteren van de customer experience, en verval niet in ellelnange trajecten.

“aim for fame”

Alewijn Dekker vertelde hoe ze bij Duval Guillaume anno 2015 tegen merken aankijken. Vroeger konden merken de conversatie beheren, maar dat is tegenwoordig wel anders. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de gesprekken over jouw merk oncontroleerbaar zijn. Storytelling is niet meer aan de orde, maar zorg dat je je doelgroepen voorziet van info om over te praten.

Beide sprekers wisten het publiek continu te boeien met relevante en bekende cases. Dit zorgde voor de nodige interactiviteit en gaf het aanwezige publiek voldoende inspiratie om zelf aan de slag te gaan.  Op de vraag ‘maar wat kan het MKB hier nu mee?’ werd dan ook passend geantwoord. “Je hoeft echt geen megabudget te hebben om op te vallen of iets leuks te doen. Denk anders, doe anders en vooral durf anders te zijn. Zorg dat ze over jouw bedrijf praten, en niet over de concurrent.

Voor Commercials by the Sea gaat de organisatie bewust op zoek naar sprekers van buiten de provincie. Inspirerend, prikkelend en leerzaam, dat is het doel. En praktisch toepasbaar maken van deze inspiratie. Hoewel de cases van de sprekers ging over de grote wereldmerken als KLM, Nike, Carlsberg etc, is het inzicht en het gebruik maken van de creativiteit van deze strategieën juist zo boeiend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *