Complexe vraagstukken simpel maken

Loura Kleinepier studeerde Organisatiewetenschappen en adviseert organisaties over hoe ze resultaten kunnen behalen: “Zeg maar dingen die niet lekker lopen vlot trekken.” Ze werkte onder meer voor CocaCola, overheden, maar ook voor familiebedrijven. “Het leuke van het TransitieTeam Zeeland (TTZ) is dat het al voor veel organisaties zijn waarde heeft bewezen. Puur omdat we de tijd nemen om met onze, heel diverse, groep mensen Zeeuwse (organisatie)vraagstukken op een andere manier bekijken en oplossingen aandragen. Ieder brengt zijn kennis mee.”

Loura is gedreven over het TTZ. “Het is geen kant en klaar concept. We moeten onszelf steeds opnieuw uitvinden. En hoewel mensen dat graag willen: er is geen label op te plakken. Wij proberen
vanuit verwondering te kijken en vooral niet in hokjes te denken. Door de verscheidenheid van de teamleden kunnen we tot een betere probleemanalyse van complexe vraagstukken komen en vervolgens tot actie overgaan. Er is nooit één perspectief. Zeeland is zo klein. Daarom móeten we elkaar versterken.”

Kennis en kwaliteit
Loura is helder als je naar haar prioriteiten vraagt voor Zeeland: De kennis en kwaliteit van de volgende generatie voor Zeeland inzetten. We moeten er voor zien te zorgen dat we mensen met kwaliteit en kennis terug halen en dat ze hier werk krijgen. Ook in het benutten en verbinden van de aanwezige kennis en kwaliteit zit een enorme potentie”.
“Wij in Zeeland realiseren ons nauwelijks hoe uniek het hier is en wat we met elkaar kunnen bereiken.
Op het moment dat je Zeeuwen binnen Zeeland vraagt naar wat ze doen kijken ze naar hun eigen kleine gebied, maar zodra ze de provincie uit gaan zijn ze ineens Zeeuw. Buiten Zeeland verbinden we ons, binnen Zeeland niet altijd. Dat is bijzonder. We kunnen er veel meer uithalen als we samenwerken in verschillende disciplines en organisaties. Als je deelt dan krijg je er altijd iets voor terug. Je moet ook durven om je kop boven het maaiveld te steken door nieuwe wegen te bewandelen en je op een andere manier te organiseren. Dat vraagt lef.”

Redactie: Bert van Leerdam
Fotografie: Jan de Carpentier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.