Congres ‘Food in de Delta’

De Zuidwestelijke delta en food zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er wordt op grote schaal voedsel geproduceerd, getransporteerd en verwerkt tot eindproducten. Het economisch en maatschappelijk belang is groot voor de regio.  De foodsector heeft een sterke positie en heeft mogelijkheden om verder te groeien.

Op donderdag 27 maart vindt het congres Food in de Delta plaats in de Zeelandhallen te Goes. Deskundige sprekers stellen de toehoorder in staat om kennis op te doen over onder meer innovatie in de food, ondernemerschap en over de logistiek van het streekproduct. Onder andere Wilfred van Elzakker (Agrimarkt), Cor van Oers (DLVplant) en Ester van Aalst (Boerenfluitjes) zullen hun verhaal en kennis delen.

Ontbijt
Het congres gaat van start met een Zeeuws ontbijt. Gedeputeerde van de Provincie Zeeland, Kees van Beveren, is gastheer tijdens het ontbijt en zal zijn visie geven op het belang en de toekomst van de foodsector in de Delta. Een unieke gelegenheid voor deelnemers om in gesprek te gaan met de Provincie Zeeland.

Europarlementariër Lambert van Nistelrooij
Drs. L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij is lid van het Europees Parlement en zal tijdens het Zeeuws ontbijt en het eerste blok, over innovatie in de food, aanwezig zijn tijdens het Congres. De heer van Nistelrooij is onder meer hoofdonderhandelaar van de ‘EU Structuur en Investeringsfondsen’ voor de periode 2014-2020. Nederland doet het goed in de land- en tuinbouw en is een belangrijke motor voor de nationale en Europese economie. Gekeken bijvoorbeeld naar de innovatieve Biobased toepassingen die veelal uit de Delta regio komen en door de heer van Nistelrooij uitgelicht worden als een nieuwe en innoverende kracht in de Delta.

Inschrijven
Inschrijven voor het congres Food in de Delta kan via de website, www.foodindedelta.nl . Hier vindt u ook het complete programma terug. Het congres bestaat uit drie blokken met de thema’s: innovatie in de food, ondernemerschap en de economische ontwikkelingen van het streekproduct. Het is mogelijk in te schrijven per blok. Inschrijven voor de ontbijtsessie is mogelijk voor maximaal 50 deelnemers. Na afloop van het congres biedt Stichting Lekker Regionaal Product alle deelnemers een borrel aan met aansluitend de uitreiking van de eerste certificaten Zeeuws keurmerk streekproduct door de Heer Kees van Beveren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.