Contacta.nl 2012: Voor elk wat wils

Waar zullen we als eerste naar toe gaan dit jaar? Wordt het Walcheren, West-Brabant, Zeeuws-Vlaanderen of kiezen we voor een sportbestemming. Keuze genoeg uit de diverse pleinen op de Contacta: van 6 t/m 8 november in de Zeelandhallen in Goes.

Op de pleinen treffen we een diversiteit aan exposanten aan die in ieder geval allemaal één ding met elkaar gemeen hebben en dat ook graag willen verstevigen en uitbouwen. Ze staan gecentreerd vanwege geografische ligging, bedrijfsactiviteit of gezamenlijke interesses en doelstellingen. Natuurlijk heeft ieder plein zijn eigen hoogtepunten, bijzonderheden en eigen programma. Zeeland Business Magazine licht graag een tipje van de sluier op, maar raad u beslist aan om zelf kennis te komen maken met de veelzijdigheid en bijzondere initiatieven op deze beurs.

Walcheren
Op het Walcheren plein kunt u zo’n dertig standhouders verwachten die veel waarde hechten aan een goede samenwerking en door middel van kruisbestuiving elkaar willen versterken. De inzet van nieuwe media past daarom prima bij de doelstelling van deze groep, die voortgekomen is uit de Vlissingse en Middelburgse  bedrijvenclub. Zo bestaat er inmiddels een gezamenlijke LinkedIn groep en zal er ook via een speciale Twitter-account (@walchersezaken) volop informatie worden verspreid. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de kennis en expertise van één van de eigen exposanten, het bedrijf eBirds uit Vlissingen, specialist op het gebied van Social Media.

Bevelanden
Op het Bevelanden plein is de diversiteit aan exposanten zeer groot. Van gerechtsdeurwaarder, communicatiekunstenaars, bouwbedrijven, kantoorinrichter, drukker tot kasteelvrouw aan toe. De bedrijven op dit plein komen uit alle hoeken van de Bevelanden en vertegenwoordigen een mix aan branches. De aanwezigheid van het kenniscentrum op het plein biedt de exposanten interessante mogelijkheden. Zo is er naast een lezing op dinsdagavond 6 november over debiteurenbeheer op 7 november voor de vijf Bevelandse ondernemersverenigingen een lezing over het Keurmerk Veilig Ondernemen. Deze lezing zal worden gehouden door Robert de Koning van MKB Nederland en gaat over vandalisme, agressie en diefstal in het MKB.

Zeeuws-Vlaanderen
Voor een heerlijk hapje en drankje, gezellige ambiance en entertainment moet je bij het Zeeuws-Vlaanderen plein zijn. Daar zullen diverse leveranciers van horecaondernemer Toversluis uit Sluis voor de inwendige mens zorgen. Naast een keur aan exposanten zijn hier ook de drie gemeenten uit Zeeuws-Vlaanderen vertegenwoordigd en zijn er drie stands van het Oranjefonds aanwezig.

Hans van Breukelen
Bij onze Brabantse deelnemers valt er dit jaar veel te beleven. In de stand van VSM Media, de regionale tv-zender, staan camera en geluidsapparatuur continu paraat en zullen er diverse interviews worden afgenomen met standhouders, de beursorganisator, maar ook voorbijkomende bezoekers. Voordat u het weet bent u als tafelgast live te bewonderen op de regionale tv-zender Brabant Zakelijk. En alsof dat nog niet spectaculair genoeg is geeft de bekende keeper Hans van Breukelen een presentatie en signeersessie op het West-Brabant-plein, hij schreef ook het boek ‘Winnen’. Mis het niet: woensdag 7 november om 17.00 uur in de Arena. Tenslotte is er op het centrale plein een gezamenlijke ruimte gecreëerd voor jonge, startende bedrijven uit West-Brabant.

Bouw en Techniek.
Bouw gerelateerde bedrijven kunnen hun hart ophalen op het Pliegerplein. Voor de vierde keer op rij organiseert Plieger Goes tijdens de Contacta een heuse sanitair en installatiebeurs. Zo’n dertig leveranciers komen speciaal naar Zeeland om belangstellenden te informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van keukens, sanitair en installatiemogelijkheden. Centraal in het Pliegerplein treft u de Zeeuwse Cateraar Puur met een groot terras waar bouw minnend Zeeland kan bijkomen van de vele indrukken die zij ongetwijfeld op zullen doen.

Het is de tweede keer dat er dit jaar een Bouw-plein is gesitueerd op de beurs. “Omdat de bouw momenteel in zwaar weer verkeert is het een fantastisch initiatief dat we ons hier gezamenlijk kunnen profileren” aldus Ronald van der Hart, coördinator van het Bouw plein. In tijden van crisis en recessie moeten we samen de handen in één slaan en ons gezamenlijk sterk maken voor deze sector”.

Sport&Business
Last but not least het Sport&Business plein. Eén ding kunnen we alvast wel verklappen. Dit plein zal bruisen van activiteit, dynamiek en beweging. Naast een aantal B2B-stands ligt er een sportvloer van 200 m2 en een strand van 96m2, waarop diverse sporten gedemonstreerd zullen worden door zowel amateur- verenigingen als profclubs. Op de aanwezige grootbeeldschermen zullen er promotiefilms worden gedraaid en kunnen er elementen uit het programma gevolgd worden. En dat programma, dat mag er zijn! Op maandagavond zal dit plein officieel geopend worden door een aantal Olympische sporters in combinatie met een aantal “sportieve” Zeeuwse burgemeesters.

Tijdens de openingsceremonie zullen de eerste meters van de Cofely Challenge Roparun worden gestart op loopband en fiets. Gedurende de beurs wordt er in estafetteverband verder gelopen en gefietst voor het goede doel. Prominente Zeeuwen, docenten en studenten van de Scaldis Academy, onderdeel van HZ University of Applied Sciences en Inceptio, onderdeel van Scalda, zullen allemaal een steentje bijdragen aan dit grote evenement. De finish, op de laatste beursdag, zal virtueel plaatsvinden in Rotterdam en wordt uitgevoerd door Nelli Cooman en vier profwielrenners van de Ronde van Zeeland Seaports.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *