Contacta.nl – Geen beurs maar meerdaags event

Vijftienduizend meter vloeroppervlakte, 350 bedrijven en naar verwachting 24.000 bezoekers. Contacta.nl 2018 belooft opnieuw een succesvolle editie te worden. Het thema dit jaar is De Impact van Data. Hiermee sluit beursorganisator LMG opnieuw naadloos aan bij wat er leeft in de maatschappij. “Het doel is het event drie dagen lang maximaal te laten bruisen.”

Perry Kentin, directeur van LMG, begon negen jaar geleden met de organisatie van de grootste bedrijvenbeurs van Zuidwest-Nederland. Alhoewel hij zelf het woord beurs liever niet meer gebruikt: “We bieden een meerdaags event, waaraan iedere zakelijke bezoeker, jong en oud, gevraagd wordt actief deel te nemen.”

Alles draait om data
Wie goed om zich heen kijkt, realiseert zich hoe groot de impact van data is. Dit jaar vond de invoering plaats van de AVG. Eerder was er de Cookiewet. En vergeet natuurlijk Facebook, de Amerikaanse verkiezingen en de Russische hacks niet. Data geven inzage, om koers te bepalen of te verleggen. “Alleen de database van Contacta.nl bevat al gegevens van zeker 40.000 personen. Deze mensen hebben in de afgelopen 10 jaar aangegeven waar hun interesses liggen en waarover Contacta.nl hen mag informeren. Dit zijn data waarop we trots zijn, maar die wij vooral gebruiken om nóg beter te begrijpen wat bezoekers en exposanten willen.”

Contacta Talks
Natuurlijk is de beursvloer een essentieel onderdeel Contacta.nl. Deze wordt ook dit jaar weer maximaal gebruikt. Maar ook andere programmaonderdelen geven nadrukkelijk vorm aan het event. Nieuw zijn bijvoorbeeld de Contacta Talks, gericht op interactie met het publiek. Meer en meer gaat het bij Contacta.nl om doen en zelf ondervinden. “Onderscheidend is daarbij de omvang en het bereik. Gecombineerd met de diversiteit aan bezoekers maakt dit duidelijk dat je als ondernemer niet kunt ontbreken op Contacta.nl.”

Tekst: Caroline Houmes

Fotografie: Jan de Carpentier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.