Crossborder 2019 – regio Vlaanderen

Zo trekt u de juiste medewerkers aan (over de grens) én behoudt u ze!

De cultuurverschillen tussen België en Nederland worden vaak onderschat, alsook de zakelijke kansen die beide regio’s onderling kennen. Deze gelden ook voor het zakendoen, vestigen en het internationaal aannemen van personeel uit de (grens)landen.

Om deze reden organiseren Zeeland & West-Brabant Business en Eures Scheldemond twee keer per jaar een zakelijke netwerk- en kennisbijeenkomst rondom het zakendoen tussen beide landen. Beide evenementen worden afwisselend georganiseerd in Nederland en België. Het tweede evenement is een Crossborder ochtendsessie en vindt plaats in Beveren (Belgie) op donderdag 28 november.

Tijdens deze sessie gaan we samen met u in gesprek over de Nederlandse en Vlaamse arbeidsmarkt en kijken we hoe u in deze tijd van arbeidskrapte de juiste medewerkers aantrekt en / of deze behoudt.

De ochtendsessie bestaat uit een plenair interactieve discussie, een interessante keynote spreker en een aantal masterclasses over actuele (grensoverschrijdende) HR-thema’s, zoals opleiden en employee branding. We sluiten het evenement af met een netwerklunch.

 

Programma

Tijdsblok Programma onderdeel
09.15 – 09.30 Inloop, ontvangst met koffie
09.30 – 09.45 Opening & welkom namens Eures
09.45 – 10.15 Ronde 1, 2 stellingen (15 minuten per stelling)
Uitloop plus roulering 15 minuten speling voor uitloop + tafelroulering
10.30 – 11.00 Ronde 2, 2 stellingen (15 minuten per stelling)
11.00 – 11.15 Koffiepauze met Zeeuwse & Vlaamse lekkernijen
11.15 – 11.45 Keynote spreker Tim van der Valk, Hotel Beveren
11.45 – 12.45 Masterclasses op gebied van actuele HR thema’s, zoals employee branding, grensoverschrijdend opleiden en nieuwe recruitment methoden
12.45 – 13.30 Netwerklunch + afsluiting programma door Eures

Ronde 1 + 2 met stellingen

Ronde 1 Ronde 2
Boeien en binden van personeel Competenties van de toekomst
Rekruteren en behouden van personeel: Hoe doe ik dat nu, welke kanalen gebruik ik, hoe behoud ik mensen? Welke competenties heb ik in de toekomst nodig voor het competitief blijven van mijn bedrijf?

Keynote speaker- Tim van der Valk

Tim van der Valk, Directeur Van der Valk Hotel Beveren

Van der Valk Hotels & Restaurants is een Nederlands – Belgische horecaonderneming, waarvan de oorsprong in Nederland ligt sinds 1939 en sinds de jaren 60 ook is gevestigd in België. Met bijna honderd hotels en vrijwel overal een familielid aan het roer, is Van der Valk wereldwijd een uniek familiebedrijf. Een grote familie die zo lang intensief samenwerkt, dat zorgt uiteraard voor mooie verhalen. Tim Van der Valk is directeur bij Van der Valk Beveren en neemt u graag mee in de historie van zijn horecafamilie en zijn eigen luxe viersterren+ hotel in Beveren. Daarnaast vertelt hij u ook meer over de connectie tussen Nederland en Vlaanderen en het internationale personeelsbeleid.

Masterclasses

Tijdens het Crossborder event is het mogelijk om een masterclass te volgen.
Wanneer je je aanmeldt voor dit evenement wordt er gevraagd een keuze te maken in één van de onderstaande masterclasses:

Keuze 1

Employer branding (wordt gegeven door Lieneke de Wolf en Thirza Ephraïm- van Vuuren (WerkWaarde)

Zeeland heeft de krapste arbeidsmarkt van Nederland! Ook Vlaanderen heeft een lage werkloosheid en een nog steeds stijgend werkaanbod. Oftewel: de kandidaten die er zijn, kunnen kiezen. Hoe zorg je dat de keuze van de beste kandidaten op jou valt? Employer branding speelt hierin een hele belangrijke rol.

Employer branding gaat over jouw reputatie én onderscheidend vermogen als werkgever. Wat maakt jou een goede werkgever in de ogen van een (potentiele) medewerker? En waarom?

Waar je begint en hoe je dat aanpakt, dat vertellen we je in de workshop Employer Branding.

De workshop wordt gegeven door Thirza Ephraim en Lieneke de Wolf.

WerkWaarde is een alliantie van specialisten op het gebied van Employer Branding en arbeidsmarktcommunicatie en wordt gevormd door de bedrijven The Work Brand, Get a Grip en Cows & Stars.

Keuze 2
Masterclass 2. Grensoverschrijdende werk- en leertrajecten voor (potentiële) werknemers (EURES, Martin Rijk-Sarah O’Brien-Vera de Wolf)

Deze masterclass geeft u handvaten voor een succesvol en toekomstgericht talent- en opleidingsbeleid. Zo maakt u kennis met verschillende werkervarings- en leertrajecten voor uw (potentiele) werknemers aan beide kanten van de grens. Voorbeelden zijn beroeps verkennende stages, leerbanen (BOL/BBL) en individuele beroepsopleidingen (IBO). U krijgt informatie over de kansen en knelpunten van grensoverschrijdend leren. Tot slot presenteren wij u succesvolle praktijkvoorbeelden van bedrijven die hun opleidingsbeleid op vernieuwende wijze vormgeven.

Keuze 3

Levanto
Expeditie werk: Geen sollicitatiegesprek maar een sollicitatiespel om uw vacature op te vullen, hoe gaat dat in zijn werk? (Levanto)

Levanto is een sociale onderneming gevestigd in Antwerpen. De missie van Levanto is mensen duurzaam aan het werk krijgen. Dit doen zij op verschillende manieren: maatwerkbedrijven, opleidingen, trajectbegeleiding.

Expeditie werk is een vernieuwende sollicitatiemethodiek waarbij kandidaten deelnemen aan een spel. Gedurende dit spel krijgen de kandidaten de kans om op een laagdrempelige manier hun competenties en vaardigheden aan de werkgever te laten zien. Hierdoor kan je als rekruteerder een meer gefundeerde keuze maken in het selectieproces. De masterclass wordt gegeven door Niels Van Dyck en Rik De Lombaerde Coördinatoren Expeditie werk

Contacteer me gerust bij verdere vragen.

Voor wie

Voor dit evenement worden  HR-managers, beleidsbepalers, managers en ondernemers van Nederlandse en Vlaamse van KMO/MKB-bedrijven uit de grensregio’s uitgenodigd. Deelnemers zijn bedrijven die zich willen onderscheiden op het gebied van het aantrekken en behouden van goed personeel (over de grens).

Er is slechts voor 40 personen plaats, dus reserveer uw plek spoedig!

Tijd en locatie

Het evenement vindt plaats op donderdag 28 november van 09.30 tot 13.30. We sluiten het evenement af met een netwerklunch.

Freethielstadion
Stadionplein 1
9120 Beveren

Aanmelden

Klik hier om je gratis aan te melden!

Let op: Er is slechts voor 40 personen plaats, dus reserveer uw plek spoedig!

Foto's eerdere evenementen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.