Crossborder evenement – Industrieel Museum Sas van Gent

De cultuurverschillen tussen België en Nederland worden vaak onderschat, alsook de zakelijke kansen die beide regio’s onderling kennen. Deze gelden ook voor het zakendoen met andere (grens)landen. Om deze reden organiseren Zeeland & West-Brabant Business en Eures Scheldemond twee keer per jaar een zakelijke netwerk- en kennisbijeenkomst rondom het zakendoen tussen beide landen. Beide evenementen worden afwisselend georganiseerd in Nederland en België. Het eerste evenement van 2019 vindt plaats in het Industrieel Museum in Sas van Gent (Nederland).

Het evenement is primair bedoeld om de kansen tussen Nederland en België te ontdekken, maar ook het internationaal zakendoen met andere grensgebieden en verre landen zal worden behandeld. Alle ondernemers die geïnteresseerd zijn om over de grens te kijken, zijn van harte uitgenodigd om aan te melden voor het Crossborder event.

Een interessant artikel over de cultuurverschillen tussen Nederland en België:

Wij zijn gierig, zij beleefd. Wij weten het altijd beter, zij zeggen soms ja als ze nee bedoelen. Belgen en Nederlanders zijn buren die dezelfde taal spreken, maar begrijpen elkaar vaak niet. De culturele verschillen zijn groot, maar socioloog Mick Matthys stelt: “De vooroordelen die we van elkaar hebben, kloppen niet.” Lees verder…

 

Het evenement wordt u aangeboden door:

 

 

Ondersteunende partners crossborderevent (tot nu toe):

 

Programma

Programma

Het definitieve programma wordt binnen kort bekend gemaakt. Wanneer u zich aanmeldt, wordt u automatisch op de hoogte gehouden van programma updates.

Voorprogramma (16.00 – 17.30)
– voorprogramma met rondleiding bij H4A (een Internationaal aannemingsbedrijf in Sas van Gent) of Industrieel Museum. Hiervoor kan apart worden aangemeld.

Hoofdprogramma (vanaf 18.00)
– ontvangst locatie
– netwerken met walking-dinner concept
– plenaire opening plus keynote speaker
– diverse workshops, kennissessies & rondetafelgesprekken
– netwerken, kom in contact met ondernemers uit Nederland en Vlaanderen

Keynote spreker

Keynote spreker

Keynote spreker HBB24 Hair & Body Plaza
HBB24 uit Sluis Is al jaren de grootste winkel voor haarverzorging, huidverzorging en vitamines. Het bedrijf behoort tot de snelgroeiende internationale E-Commerce bedrijven en staat op plaats 13 van de CrossBorder top 30.

De CrossBorder top 30 brengt de Nederlandse e-commerce ondernemingen die de grootste omzetgroei halen in het buitenland in kaart.

Partners

Partners

Eures Scheldemond
Zet zich in voor het bevorderen van de arbeidsmobiliteit in de grensstreek Vlaanderen-Nederland door de organisatie van gerichte activiteiten gefocust op werkzoekenden en werkgevers. In het partnerschap werken UWV Werkbedrijf, VDAB, vakbonden , werkgeversorganisaties en lokale overheden samen om de arbeidsmobiliteit in de grensregio te bevorderen.

VDAB
Het is onze missie om in het belang van werkgevers, werknemers en werkzoekenden de arbeidsbemiddeling, begeleiding en opleiding te verzekeren, organiseren en bevorderen met het oog op de levenslange en duurzame inschakeling op de arbeidsmarkt van werkzoekenden en werknemers.

Flanders Investment & Trade
Het Vlaams (overheids) agentschap voor internationaal ondernemen. Nederlandse ondernemingen kunnen bij ons terecht voor informatie en advies over vestigingen in Vlaanderen. Vlaamse ondernemingen kunnen bij ons terecht met vragen over de Nederlandse markt. Met onze diensten proberen we het internationaal ondernemen van en met Vlaanderen te bevorderen. Onze diensten zijn overigens kosteloos en we hebben een vestiging in Den Haag.

Den Doelder Staffing & Recruitment
Een kwalitatieve en gedegen speler op de Belgische en Nederlandse (arbeids-)markt, met name in de segmenten techniek, logistiek en industrie. Zij heeft haar klanten in Zeeland, Vlaanderen en rond de havens van Antwerpen, Gent, Vlissingen, Terneuzen en Rotterdam. Den Doelder Staffing & Recruitment heeft een diversiteit aan HR-diensten voor uw bedrijf beschikbaar. Wij onderscheiden ons in de markt door een persoonlijke en kwalitatief gedegen aanpak. Omdat we zelfstandig werken kent onze flexibiliteit geen grenzen. Ook werven en plaatsen we ‘crossborder’ omdat we in bezit zijn van de erkenning van uitzendbureaus in Vlaanderen, België onder nummer VG2159/U. Daarmee bieden we flexibiliteit aan werkgevers & -nemers in de grensregio’s.

Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen
Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen is een onafhankelijke bedrijvenorganisatie en telt 3.000 leden die actief zijn in vrijwel alle sectoren. Voka verdedigt de belangen van ondernemingen, organiseert opleidingen en begeleidingsprojecten, verleent diensten en brengt ondernemers samen in tal van professionele netwerken.

Industrieel Museum Zeeland
Zeeland en industrie lijken misschien een rare combinatie, maar niks is minder waar. Dat wordt in dit museum op een leuke interactieve manier tentoongesteld, zodat dit museum echt voor alle leeftijden een belevenis is. Het museum is gevestigd op een unieke locatie in Sas van Gent, namelijk de historische suikerloodsen van de eerste Coöperatieve Suikerfabriek.

H4A
De behoefte aan oplossingen voor mobiliteit, huisvesting, productie en energie neemt toe én verandert. Dit vraagt om een andere manier van werken: efficiënter, veiliger, duurzamer en slimmer. Wij zijn een lerende organisatie, bieden de beste werkomgeving aan mensen die onze drive delen, en zijn financieel solide. Zo zijn wij in staat blijvend de beste oplossingen te bieden voor onze opdrachtgevers en de samenleving.

Thema's

Thema's


Thema’s die ieder event terugkomen, zijn onder andere:
– Aannemen internationaal personeel / werken over de grens
– Cultuurverschillen en taalbarrières
– Zakendoen in Nederland en Vlaanderen
– Vestigen in Nederland of Vlaanderen
– Tips en adviezen over internationaal zakendoen
– Overnemen van internationaal bedrijf
– Internationaal registreren van merk en idee
– Belangrijke wet- & regelgeving / subsidiemogelijkheden

Het definitieve programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Wanneer u zich aanmeldt, wordt u automatisch op de hoogte gehouden van programma updates.

Waarom mag u dit evenement niet missen?

Waarom mag u dit evenement niet missen?

Leer hoe u internationaal kunt gaan ondernemen of groeien

– Geniet van een heerlijk walking-dinner
– Vergroot uw zakelijk netwerk over de grens (Nederland-Vlaanderen)
– Vergroot uw kennis over hoe u succesvol zaken kunt doen over de grens (b.v. cultuurverschillen, personeel werven, juridische valkuilen, succesvol acquisitie plegen)
– Laat u inspireren door interessante sprekers uit de praktijk
– Maak kennis met een internationaal georiënteerd bedrijf, actief in zowel Nederland als Vlaanderen
– Ontdek het Industrieel museum onder leiding van een gids
– Leer hoe u internationaal kunt gaan ondernemen of groeien
– Ontdek andere internationale marketing cases
– Tips & tricks voor internationale merkopbouw

Seminars en workshops

Seminars en workshops

Meer informatie volgt later.

Locatie

Locatie

Het evenement wordt gehouden bij het Industrieel Museum in Sas van Gent. Een prachtige locatie, niet alleen om te zien, maar ook omdat het precies de grens tussen Nederland en Belgie kust.

Het Industrieel Museum is wellicht het stoerste museum van Zeeland. Zeeland en industrie lijken misschien een rare combinatie, maar niks is minder waar. Dat wordt in dit museum op een leuke interactieve manier tentoongesteld, zodat dit museum echt voor alle leeftijden een belevenis is. Het museum is gevestigd op een unieke locatie in Sas van Gent, namelijk de historische suikerloodsen van de eerste Coöperatieve Suikerfabriek. Sas van Gent, liggend in Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen en nabij de Belgische grens is de ideale locatie voor een evenement bedoeld voor zowel Nederlandse als Belgische ondernemers. De plaats ontleent zijn industriële betekenis aan de aanwezigheid van het Kanaal Gent-Terneuzen.

Adres:
Westkade 114
4551 LA Sas van Gent

 

 

 

Aanmeldingen

Aanmeldingen

Binnenkort beschikbaar.

Aanmelden

Aanmelden


Klik hier om je gratis aan te melden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *