Crossborder Congres 23 november 2021

De toekomst is samen!

​Is uw bedrijf gevestigd in de Nederlands-Vlaamse grensregio of bent u op zoek naar baankansen in deze regio? Dan nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan ons Crossborder Congres.

Dit crossborder congres wordt georganiseerd door Zeeland & West-Brabant Business. EURES Scheldemond is hoofdpartner van dit event. Het doel van dit congres is om samen met u op zoek te gaan grensoverschrijdende kansen, zowel bij het ondernemen als wanneer het gaat om personeelswerving.

Wat heeft dit congres u te bieden?

 • Ontmoetingen tussen werkgevers en werkzoekenden in de grensregio Nederland-Vlaanderen
 • Laat u inspireren door deskundige keynote sprekers op gebied van regionale ontwikkelingen, ondernemerschap en trendwatching
 • Netwerking tussen werkgevers en partners

Internationale kansen
Kom in contact met andere kennispartners over het internationaal vestigen of uitbreiden van uw organisatie. Ga met deze partners in gesprek tijdens de netwerkmomenten of separaat tijdens de 1 op 1 online sessies.

Op zoek naar personeel?
Om voor- en achteraf ontmoetingen tussen werkzoekenden en werkgevers te faciliteren wordt voor dit congres de online matchingstool GrensMatch ingezet. Als werkgever kunt u, door middel van het aanmaken van een account, uw juiste kandidaat vinden op basis van competenties, motivatie en voorkeursberoep.  In de aanloop naar het congres  maar ook hierna worden aanmeldingen en matches actief gemonitord. Inschrijven kan hier. Een animatie over de werking van de matchingstool vindt u hier.

EURES Scheldemond
Eures Scheldemond is een netwerkorganisatie die zich richt op het stimuleren van arbeidsmobiliteit in de grensstreek.  Meer info over deze dienstverlening is te vinden op www.euresscheldemond.info

Ook partner worden van het Crossborder congres?

Heeft u als bedrijf interesse om uw (internationale) vacatures extra uit te lichten tijdens dit event? Of wilt u uw kennis rondom internationaal ondernemen en/of rekruteren van personeel over de grens delen met de bezoekers?
Geef uw interesse hier op, dan nemen wij contact met u op voor de mogelijkheden.

Programma
18.45 – 19.10 Inloop: netwerken
19.15 – 19.25 Opening door Eures
19.25 – 19.45 Daan Schalck-North Sea Port
19.45 – 20.15 De Speld LIVE
20.15 – 21.00 Pauze + netwerken & matchmaking ronde 1
21.00 – 21.30 Keynote: Richard van Hooijdonk
21.30 – 22.15 Netwerkborrel en matchmaking ronde 2

Let op: het programma kan nog wijzigen

 

Sprekers

Richard van Hooijdonk
Trendwatcher, futurist & internationaal topspreker
Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist & internationaal topspreker

Globalisering heeft zakendoen permanent veranderd door toenemende grensoverstijgende verbindingen. Daarnaast wordt steeds meer repeterend en eenvoudig werk geautomatiseerd. Dus zullen we opnieuw over onze rollen moeten nadenken en nieuwe vaardigheden aanleren. Hoe krijgen we de werknemer van de toekomst aan boord en hoe veranderen we mensen en organisaties? Hoe zien onze banen en werk in het algemeen er in de toekomst uit?
De organisatie van de toekomst is hyper-verbonden en werkt samen met internationale startups, wetenschappers en universiteiten. Het bedrijf van de toekomst heeft toegankelijke, inspirerende leiders die niet bang zijn om van de gebaande paden af te wijken.
Daan Schalck
CEO North Sea Port
Daan Schalck

CEO North Sea Port

Daan Schalck is CEO van North Sea Port, het 60 kilometer lange grensoverschrijdende havengebied dat zich uitstrekt van Vlissingen tot Gent.
Hij stond aan de voet van de fusie tussen de Havenbedrijven N.V. Zeeland Seaports en het Havenbedrijf Gent. In zijn voorgaande functie was hij directeur-generaal van het Havenbedrijf Gent. Voor deze haven heeft hij een strategisch ontwikkelplan uitgewerkt waarbij de uitbouw van een tweede zeesluis in Terneuzen tot de prioriteiten behoorde. Tevens is Daan Schalck voorzitter van de MORA Mobiliteitsraad van Vlaanderen van Vlaanderen.
De Speld LIVE
Prikkelende nieuwsshow. Uniek, humoristisch en vol energie.
De Speld LIVE

Prikkelende nieuwsshow. Uniek, humoristisch en vol energie.

De Speld LIVE zal dit event afsluiten met een prikkelende nieuwsshow. Uniek, humoristisch en vol energie. Zij laten je met een andere blik naar de cross border wereld en de arbeidsmarkt in de grensstreek kijken. Laat je aangenaam verassen; De Speld LIVE is de universele en particuliere oplossing voor alle problemen.
Voor het Crossborder Congres speelt De Speld LIVE met Arthur Umbgrove en Martine Bakker.

Praktische informatie:

 • Locatie en parkeren
  Westkolkstraat 16, 4531 AW Terneuzen.
  U kunt gebruik maken van de Parkeergarage Theaterplein. Voor theaterbezoekers geldt een speciaal vast tarief van € 2,50 per avond (‘s avonds van 18.00 tot 24.00 uur en bij middagvoorstellingen van 12.00 tot 18.00 uur).U kunt bij aankomst, bij vertrek, maar ook tussentijds betalen aan de speciale parkeerautomaat. Verder zijn er parkeermogelijkheden aan de Westerscheldedijk en Binnenvaartweg. Mobiel parkeren is mogelijk.
 • Belangrijke informatie aanmelding event
  Dit evenement wordt georganiseerd volgens de richtlijnen met betrekking tot Covid-19, die door de Vlaamse en Nederlandse overheid zijn gesteld. Hierdoor zijn we gebonden aan vaste bezoekersaantallen waarbij we streven naar een zo divers mogelijk deelnemersveld.
  Met inachtneming van de huidige richtlijnen kunnen wij helaas slechts een beperkt aantal personen live aanwezig laten zijn bij dit event. Om een zo gevarieerd mogelijk publiek aan werkgevers, werkzoekenden en geïnteresseerden rondom het Crossborder thema te creëren kunt u als werkgever of werkzoekende slechts 1 persoon aanmelden via dit formulier.
  In verband met het thema en de inhoud van deze avond worden met name bedrijven met personeel en werkzoekenden gevraagd om zich aan te melden voor dit event.
  Om bovenstaande redenen kunnen wij uw aanmelding helaas nog niet direct definitief maken. We zullen u ongeveer 3 weken voorafgaand aan het event hierover verder informeren.
  Wanneer het evenement niet onsite doorgang kan vinden zal het evenement volledig online worden georganiseerd. Dit zal dan plaatsvinden op 23 november.

Aanmelden
–> Wist u dat… er ook een Crossborder Congres plaatsvindt op 25 november in Etten-Leur? Meer informatie vindt u hier.

Bij aanmelden gaat u akkoord met het volgende: de gegevens die gevraagd worden tijdens het aanmelden worden gedeeld met EURES Scheldemond.