Crossborder Congres 25 november 2021

De toekomst is samen!

De toekomst is samen. Dat is de alles omvattende boodschap en ook het thema van beide Crossborder Congressen. Het thema komt deze avonden heel praktisch aan bod in het samenbrengen van werkgevers en werkzoekenden en kennispartners met ondernemers met internationale ambities. Trendwatcher Richard van Hooijdonk, Daan Schalck van North Sea Port, voetbalvoorzitter en internationaal ondernemer Michael van Praag en Stephan Vanfraechem van Alfaport Voka schijnen hun licht op het onderwerp. Ook gebeurt dit op humoristische wijze via de ogen van De Speld LIVE. Op 23 november vindt het evenement plaats in Terneuzen en op 25 november in Etten-Leur. Beide hebben een wisselende line up van sprekers.

​Is je bedrijf gevestigd in de Nederlands-Vlaamse grensregio? Zoek je personeel of heb je interesse om je bedrijf, product of dienst internationaal uit te breiden. Of ben je op zoek naar baankansen in deze regio? Dan nodigen wij je uit om deel te nemen aan het Crossborder Congres 2021

 

Dit Crossborder Congres wordt georganiseerd door Zeeland & West-Brabant Business. EURES Scheldemond is hoofdpartner van dit event. Het doel van dit congres is om samen op zoek te gaan naar grensoverschrijdende kansen, zowel bij het ondernemen als wanneer het gaat om personeelswerving.

Waarom mag je dit congres niet missen?

 • Ontmoetingen tussen werkgevers en werkzoekenden in de grensregio Nederland-Vlaanderen
 • Kennisdeling via onze kennispartners in internationaal ondernemerschap
 • Inspirerende keynote sprekers op gebied van regionale ontwikkelingen, ondernemerschap en trendwatching
 • Netwerken met en tussen verschillende organisaties, werkgevers en partners
 • Online matchmaking werkgevers en werkzoekenden via de GrensMatch app
 • Online matchmaking tussen kennispartners en organisaties met internationale ambities

Op zoek naar personeel?
Om voor- en achteraf ontmoetingen tussen werkzoekenden en werkgevers te faciliteren wordt voor dit congres de online matchingstool GrensMatch ingezet. GrensMatch is dé winnaar van de Grenslandprijs 2021!

Als werkgever kun je, door middel van het aanmaken van een account, de juiste kandidaat vinden op basis van competenties, motivatie en voorkeursberoep.  In de aanloop naar het congres  maar ook hierna worden aanmeldingen en matches actief gemonitord. Inschrijven kan hier. Een animatie over de werking van de matchingstool vindt u hier.

Internationale kansen
Kom in contact met andere kennispartners over het internationaal vestigen of uitbreiden van uw organisatie. Ga met deze partners in gesprek tijdens de netwerkmomenten of separaat tijdens de 1-op-1 online sessies.

Meer informatie (klik op de kop om meer te lezen)

Kennispartners 25 november

EURES Scheldemond <hoofdpartner>

EURES Scheldemond is een netwerkorganisatie die zich richt op het stimuleren van arbeidsmobiliteit in de grensstreek.  Meer info over deze dienstverlening is te vinden op www.euresscheldemond.info

Grensmatch app

GrensMatch: dé vacaturetool in de Grensregio
GrensMatch is dé Tinder van de arbeidsmarkt. Wij koppelen relevante profielen aan elkaar en zorgen ervoor dat werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact kunnen komen.

Als werkzoekende maak je een profiel aan en deze wordt voorgesteld aan relevante werkgevers. Als werkgever kun je op zoek naar een kandidaat met de juiste kwaliteiten voor je vacature.

Met deze mobiele webapp kun je overal op een snelle manier bladeren door een database met werkzoekenden. Gebruik GrensMatch als extra recruitment tool om personeel te werven. Zowel op je smartphone, tablet als desktop.

UWV, Uitvoeringsorgaan Werknemersverzekeringen

UWV (Nederland) zorgt voor de landelijke uitvoering van de werknemersverzekeringen en voor arbeidsmarkt- en gegevensdienstverlening.  Dat doen we als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het UWV Werkbedrijf ondersteunt werkgevers en werkzoekenden met hun vraag op de arbeidsmarkt.

Kamer van koophandel Oost Vlaanderen
Als, Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, zijn we het grootste en meest dynamische ondernemersnetwerk in Vlaanderen. Dankzij onze lokale Voka – Kamers van Koophandel staan we ook dicht bij onze ondernemers en weten we als geen ander wat er bij hen leeft. We vertegenwoordigen de belangen van ondernemingen tot op het hoogste niveau. Al onze leden samen zijn goed voor 65% van de toegevoegde waarde in Vlaanderen.

Samen zorgen we voor een optimaal kader om vrij en succesvol te kunnen ondernemen en groeien. Voka gelooft immers in ondernemerschap dat de hele maatschappij vooruithelpt. Samen zorgen wij dat ondernemerschap hier groeit en bloeit, omdat wij daar allemaal beter van worden. Met onze baseline ‘Samen ondernemen, samen groeien’ geven we aan dat we streven naar gezonde en gedeelde groei voor honderd procent in onze werking inschrijven.

Samen steken we vaart in welvaart, voor het welzijn van iedereen.

VDAB De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding
VDAB helpt werkgevers en werkzoekenden bij arbeidsmarktvraagstukken. Dit doen we door een jobsite aan te bieden met duizenden jobs en handige online tools, opleidingen te geven en begeleidingen naar werk en personeel.


FIT agency
Flanders Investment & Trade (FIT) is hét aanspreekpunt voor internationaal ondernemen in Vlaanderen.

Onze kerntaken

 • Bedrijven in Vlaanderen helpen exporteren en internationaliseren
 • Buitenlandse bedrijven begeleiden bij hun investeringsprojecten in Vlaanderen
 • Buitenlandse kopers in contact brengen met Vlaamse producten en diensten

Onze troeven

 • Gratis advies en begeleiding op maat
 • Landenexperten en sectorspecialisten
 • Wereldwijd netwerk

Zeeland & West-Brabant Business
Zeeland Business is het ondernemerplatform voor Zeeland en West-Brabant. Onder deze merknamen worden in Zeeland en West-Brabant diverse zakelijke magazines, netwerkevents en ondernemers- en startersdagen georganiseerd.

Programma

18.45 – 19.10 Inloop: netwerken

19.15 – 19.25 Opening door EURES Scheldemond

19.25 – 19.45 Stephan Vanfraechem – Alfaport Voka

19.45 – 20.15 De Speld LIVE

20.15 – 21.00 Pauze + netwerken & matchmaking ronde 1

21.00 – 21.30 Keynote: Michael van Praag

21.30 – 22.15 Netwerkborrel en matchmaking ronde 2

 

Let op: het programma kan nog wijzigen

Keynote sprekers 25 november

De Speld LIVE
Prikkelende nieuwsshow. Uniek, humoristisch en vol energie.
De Speld LIVE

Prikkelende nieuwsshow. Uniek, humoristisch en vol energie.

De Speld LIVE zal dit event afsluiten met een prikkelende nieuwsshow. Uniek, humoristisch en vol energie. Zij laten je met een andere blik naar de cross border wereld en de arbeidsmarkt in de grensstreek kijken. Laat je aangenaam verassen; De Speld LIVE is de universele en particuliere oplossing voor alle problemen.
Voor het Crossborder Congres speelt De Speld LIVE met Arthur Umbgrove en Martine Bakker.
Michael van Praag
Bestuurlijke functies bij de UEFA, bondsvoorzitter KNVB, sportbestuurder en ondernemer.
Michael van Praag

Bestuurlijke functies bij de UEFA, bondsvoorzitter KNVB, sportbestuurder en ondernemer.

Michael van Praag is een echte duizendpoot. Hij was veertien jaar voorzitter van AFC Ajax tijdens de glorietijden in de jaren ’90 en elf jaar voorzitter van de KNVB. Tevens verkocht hij als ondernemer Duty Free electronica producten in 17 winkels op Schiphol en 10 andere internationale luchthavens, was hij negen jaar voorzitter van de Raad van Commissarissen bij kledingmerk O’Neill en vervulde hij verschillende posities bij de UEFA. Op dit moment is hij voorzitter van de Nederlandse Sportraad, Vice voorzitter van de UEFA en lid van het bestuur van de Johan Cruyff Foundation.

Stephan Vanfraechem
Algemeen Directeur Alfaport Voka
Stephan Vanfraechem

Algemeen Directeur Alfaport Voka

Stephan Vanfraechem promoveerde aan de Universiteit Gent met een doctoraat over de arbeidsverhoudingen in de haven van Antwerpen. Dat werk werd een boek met als titel: "Een sfeer om haring te braden. Arbeidsverhoudingen in de Antwerpse haven". Na nog een reeks publicaties rond havens en arbeidsorganisatie ging hij aan de slag bij Alfaport Voka Kamer van Koophandel Antwerpen Waasland.

Locatie

Het Turfschip Etten-Leur
Schipperstraat 2
4871 KK Etten-Leur

Ook partner worden van het Crossborder congres?

Heeft u als bedrijf interesse om uw (internationale) vacatures extra uit te lichten tijdens dit event? Of wilt u uw kennis rondom internationaal ondernemen en/of rekruteren van personeel over de grens delen met de bezoekers?

Geef uw interesse hier op, dan nemen wij contact met u op voor de mogelijkheden.

Meld je ook aan voor het event op 25 november.

Praktische info & Covid richtlijnen

Belangrijke informatie aanmelding event

Dit evenement wordt georganiseerd volgens de richtlijnen met betrekking tot Covid-19, die door de Nederlandse overheid zijn gesteld. Hierdoor zijn we gebonden aan vaste bezoekersaantallen waarbij we streven naar een zo divers mogelijk deelnemersveld. Bij binnenkomst zijn wij (op dit moment) genoodzaakt om te vragen om een Coronapas via de CoronaCheck-App. Sinds 25 september is dit verplicht vanuit de Nederlandse overheid.

Coronatoegangsbewijs
Bezoekers hebben verschillende mogelijkheden om aan te tonen dat ze getest, immuun of gevaccineerd zijn. En dat de kans erg klein is dat zij anderen besmetten met het coronavirus. Dit kan door een:

 • Coronatest, niet ouder dan 24 uur
 • bewijs van immuniteit
 • vaccinatie

Iedereen kan bovengenoemd bewijsmateriaal toevoegen aan zijn persoonlijke ‘coronapaspoort’. Dit is beschikbaar in een digitale en een papieren vorm, met QR-code. Het coronatoegangsbewijs is te gebruiken binnen de Europese Unie (EU); er komt geen Europese app. In Nederland wordt de bestaande CoronaCheck-app gebruikt als digitaal coronatoegangsbewijs. De QR-codes die deze app aanmaakt, zijn overal in Europa leesbaar. Wie een coronatest doet om toegang te krijgen tot een evenement of een locatie, betaalt hier in Nederland vooralsnog niets voor.

Gevarieerd deelnemersveld
Om een zo gevarieerd mogelijk publiek aan werkgevers, werkzoekenden en geïnteresseerden rondom het Crossborder thema te creëren kunt je als organisatie met maximaal 2 personen aanmelden via dit formulier. Voor werkzoekenden geldt een maximum van 1 persoon.

In verband met het thema en de inhoud van deze avond worden met name organisaties met internationale ambities, bedrijven met personeel (en vacatures) en werkzoekenden gevraagd om zich aan te melden voor dit event.

Om bovenstaande redenen kunnen wij je aanmelding helaas nog niet direct definitief maken. We zullen u ongeveer 3 weken voorafgaand aan het event hierover verder informeren.

Verscherpte maatregelen Corona
Wanneer het evenement door Corona richtlijnen geen doorgang kan vinden zal het evenement volledig online worden georganiseerd. Beide events zullen worden gereduceerd naar 1 online event op 23 november.

 

Aanmeldformulier 25 november
Bezoek tevens het Crossborder Congres op 23 november in Terneuzen! Klik hier voor meer informatie.

Bij aanmelden gaat u akkoord met het volgende: de gegevens die gevraagd worden tijdens het aanmelden worden gedeeld met EURES Scheldemond.