Crossborder Congres 2020

Let op: dit evenement wordt verzet naar een datum in 2021. De definitieve datum is nog niet bekend!
Meld je alvast aan voor het Crossborder Congres. Dan houden wij jou op de hoogte!

 

De toekomst is samen!
Is uw bedrijf gevestigd in de Nederlands-Vlaamse grensregio, wilt u vestigen over de grens of bent u op zoek naar baankansen in deze regio? Dan mag u onderstaande niet missen!

 

Op dinsdag 10 november a.s. organiseert Zeeland Business in samenwerking met EURES Scheldemond een Crossborder Congres met als thema HET BENUTTEN VAN GRENSOVERSCHRIJDENDE KANSEN.
Tijdens dit hybride event bespreken we hoe we samen kunnen zorgen voor een grensregio die “werkt”.

Staat u open voor werken of recruiten over de grens Nederland-Vlaanderen? Of wilt u weten welke uitdagingen op de grensoverschrijdende arbeidsmarkt ons staan te wachten en hoe we hierin kansen kunnen benutten? Dan zorgen wij voor één op één ontmoetingen.

Laat u inspireren door deskundigen uit de regio en vooral ook door het verhaal van onze bijzondere keynote speaker. Wij ontmoeten u graag in 2021 in het Scheldetheater Terneuzen of via de online stream!

Grensmatch
Voor dit congres wordt de online matchingstool GrensMatch ingezet. Wanneer u op zoek bent naar werk nodigen wij u uit om uzelf in te schrijven. Als werkgever kunt u, door middel van het aanmaken van een account, uw juiste kandidaat vinden op basis van competenties, motivatie en voorkeursberoep. In de aanloop naar het congres  maar ook hierna worden aanmeldingen en matches actief gemonitord. Na uw aanmelding krijgt u hierover nader bericht.

Les geven in Zeeland
LesgeveninZeeland.nl is een initiatief van het Zeeuwse onderwijs. We werken samen vanuit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en het hoger beroepsonderwijs. Samen slaan we de handen ineen met het project Regionale Aanpak Personeelstekort.

Onze ambitie
Vanuit het Zeeuwse onderwijs hebben we één duidelijke ambitie: ‘In Zeeland wordt kwalitatief goed, duurzaam en toekomstgericht onderwijs geboden ten behoeve van een ononderbroken ontwikkeling van jonge kinderen tot jongvolwassenen.’ Onze onderwijsprofessionals hebben hierin een sleutelrol.
Daarom investeren we in breed inzetbare leraren en pedagogisch medewerkers. Als onderdeel van professionele teams helpen zij onze leerlingen om zich optimaal te ontwikkelen binnen hun mogelijkheden. Innovatief onderwijs is hierin onmisbaar. Deze gezamenlijke, Zeeuwse aanpak is uniek en helpt om lerarentekort tegen te gaan. Een samenwerking waarbij iedere organisatie zijn diversiteit en vrijheid behoudt, is ons uitgangspunt.

Flanders Investment & Trade (FIT)
Flanders Investment & Trade (FIT) is het agentschap voor investeringen en export van de Vlaamse overheid. Vanuit het kantoor in Den Haag helpt FIT Nederlandse bedrijven investeren in Vlaanderen en Vlaamse bedrijven exporteren naar Nederland. De dienstverlening situeert zich op het gebied van fiscaliteit, subsidies, locaties en HR. Ondernemers kunnen geheel gratis een advies op maat krijgen m.b.t. hun investeringsplannen.

Wat is een hybride event?
Een hybride event is een event dat je zowel fysiek als online kan volgen. Je kan er dus helemaal zelf voor kiezen of je naar het Scheldetheater Terneuzen komt om het Crossborder Congres bij te wonen óf dat je dit event online volgt vanuit, bijvoorbeeld huis.

Programma

18.45 – 19.30 uur Inloop
19.30 – 19.40 uur Opening met Freddy van Malderen (voorzitter EURES Scheldemond – directeur VDAB Oost-Vlaanderen)
19.40 – 20.00 uur Presentatie en interview Daan Schalck – North Sea Port
20.00 – 20.45 uur Inspiratiesessie “De toekomst van werk” door Richard van Hooijdonk
20.45 – 21.30 uur De Speld Live
21.30 – 22.30 uur Netwerken
22.30 uur Einde congres

Sprekers

Daan Schalck
Daan Schalck is CEO van North Sea Port, het 60 kilometer lange grensoverschrijdende havengebied dat zich uitstrekt van Vlissingen tot Gent.Hij stond aan de voet van de fusie tussen de Havenbedrijven Zeeland Seaports en het Havenbedrijf Gent. In zijn voorgaande functie was hij directeur-generaal van het Havenbedrijf Gent. Voor deze haven heeft hij een strategisch ontwikkelplan uitgewerkt waarbij de uitbouw van een tweede zeesluis in Terneuzen tot de prioriteiten behoorde. Tevens is Daan Schalck voorzitter van de Mobiliteitsraad van Vlaanderen.
Richard van Hooijdonk
Sinds 2015 behoort Richard van Hooijdonk tot de meest gevraagde trendwatchers en futuristen van Nederland. Richard is regelmatig op de televisie te zien bij RTL, SBS, BNN/VARA en AVRO/TROS.Globalisering heeft zakendoen permanent veranderd door toenemende grensoverstijgende verbindingen. Daarnaast wordt steeds meer repeterend en eenvoudig werk geautomatiseerd. Dus zullen we opnieuw over onze rollen moeten nadenken en nieuwe vaardigheden aanleren. Hoe krijgen we de werknemer van de toekomst aan boord en hoe veranderen we mensen en organisaties? Hoe zien onze banen en werk in het algemeen er in de toekomst uit? De organisatie van de toekomst is hyper-verbonden en werkt samen met internationale startups, wetenschappers en universiteiten. Het bedrijf van de toekomst heeft toegankelijke, inspirerende leiders die niet bang zijn om van de gebaande paden af te wijken.
De Speld LIVE
De Speld LIVE zal dit event afsluiten met een prikkelende nieuwsshow. Uniek, humoristisch en vol energie. Zij laten u met een andere blik naar de cross border wereld en de arbeidsmarkt in de grensstreek kijken.  Laat u aangenaam verassen; De Speld LIVE is de universele en particuliere oplossing voor alle problemen.Voor het Crossborder speelt De Speld LIVE met Arthur Umbgrove en Martine Bakker.

Handig om te weten:
* Wij organiseren een evenement met inachtneming van de richtlijnen rondom het coronavirus. Mocht dit niet kunnen worden gewaarborgd, bijvoorbeeld wanneer de coronabesmettingen weer toenemen, dan bieden we het programma online aan.
* Dit evenement wordt georganiseerd door Zeeland Business in samenwerking met EURES Scheldemond. Gegevens worden voor verwerking gedeeld met onze partner EURES Scheldemond.

 

Aanmelden

Bij aanmelden gaat u akkoord met het volgende: de gegevens die gevraagd worden tijdens het aanmelden worden gedeeld met EURES Scheldemond.